Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ 700.000 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΤΑΡΡΥΦΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ

"Αυτό αποδεικνύει κάτι! Έτσι δεν είναι; 😮😉
Το Κρανίο 700.000 ετών στο ελληνικό σπήλαιο διαλύει εντελώς τη θεωρία Out of Africa
Ο «Άνθρωπος Πετράλωνα», ή «Αρχάνθρωπος Πετραλώνων» είναι ένα ανθρώπινο κρανίο 700.000 ετών που βρέθηκε το 1959. Από τότε, οι επιστήμονες προσπάθησαν να εντοπίσουν την προέλευση αυτού του κρανίου, γεγονός που δημιούργησε τρομερή αντιπαράθεση.
Το κρανίο, που υποδηλώνει το αρχαιότερο ανθρώπινο «Ευρωπαϊκό» (παρουσιάζοντας ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά), ήταν ενσωματωμένο σε τοίχο σπηλιάς στα Πετράλωνα, κοντά στη Χαλκιδική στη Βόρεια Ελλάδα.
Ένας βοσκός βρήκε κατά λάθος το σπήλαιο, πυκνό με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Η μελέτη σπηλαίου και κρανίου ανατέθηκε στον γιατρό Άρη Πουλιανό, ειδικό ανθρωπολόγο, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογίας και Εθνολογίας της UNESCO, και πρόεδρο του Ανθρωπολογικού Συλλόγου Ελλάδος.
Πριν από αυτό, ο Δρ Πουλιανός ήταν ήδη γνωστός για τη διατριβή του με θέμα «Η καταγωγή των Ελλήνων». Η διατριβή του βασίστηκε σε κρανιολογικές και ανθρωπομετρικές μελέτες σύγχρονων ελληνικών πληθυσμών, οι οποίες απέδειξαν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες σχετίζονται με τους αρχαίους Έλληνες και ότι δεν είναι απόγονοι των σλαβικών εθνών.
Μετά την εκτενή μελέτη για το κρανίο 700.000 ετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «άνθρωπος των Πετράλωνα» δεν συνδέθηκε με το είδος που βγήκε από την Αφρική. Τα επιχειρήματά του βασίστηκαν κυρίως στην σχεδόν τέλεια ορθογραφία του κρανίου, το σχήμα της οδοντιατρικής αψίδας του και την κατασκευή ινιακού οστού.
Σύμφωνα με τη θεωρία «Out of Africa», οι «ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι» γνωστοί ως «Homo sapiens» προέρχονται από την Αφρική μεταξύ 200.000 και 100.000 ετών πριν εξαπλωθούν στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η θεωρία σχετίζεται με το γεγονός ότι τα περισσότερα προϊστορικά απολιθώματα βρέθηκαν στην Αφρική.
Το 1964 δύο Γερμανοί ερευνητές, ο ανθρωπολόγος Ε. Breitinger και παλαιοντολόγος Ο. Ο Σίκενμπεργκ, ο οποίος προσκλήθηκε στην Ελλάδα, πρότεινε ότι το κρανίο ήταν πράγματι 50.000 ετών, απορρίπτοντας έτσι τη θεωρία του γιατρού Πουλιανού.
Επιπλέον, ο Breitinger ισχυρίστηκε ότι το κρανίο ανήκε στον «πρώτο Αφρικανό εκτός Αφρικής». Λίγα χρόνια αργότερα, το 1971, το περιοδικό US Archaeology επιβεβαίωσε τη δήλωση Πουλιανού.
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός σπηλαίου που χρονολογείται πάνω από 700.000 χρόνια και η ανθρώπινη παρουσία σχεδόν σε κάθε γεωλογικό στρώμα.
Επιπλέον, το περιοδικό επιβεβαίωσε ότι η ανθρώπινη παρουσία έγινε εμφανής από την ανακάλυψη παλαιολιθικών εργαλείων της ίδιας εποχής και τα πιο αρχαία ίχνη φωτιάς που άναψαν ποτέ από ανθρώπινο χέρι.
Η έρευνα συνεχίστηκε από το 1975 έως το 1983, όταν σταμάτησε η ανασκαφή και τα ευρήματα παρέμειναν απρόσιτα για μελέτη μέχρι το 1997.
Σήμερα, 50 χρόνια μετά την ανακάλυψη του «ανθρώπου των Πετραλώνων», σύγχρονες μέθοδοι απόλυτης χρονολογίας επιβεβαιώνουν τη θεωρία του γιατρού Πουλιανού.
Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί πιστεύουν ότι το κρανίο ανήκει σε ένα αρχαϊκό ανθρωποειδές με ισχυρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά των Homo erectus, Neanderthals και sapiens, αλλά το ξεχωρίζουν από όλα αυτά τα είδη.
Αυτή η απίστευτη ανακάλυψη εγείρει νέα ερωτήματα για την ανθρώπινη εξέλιξη και σίγουρα προκαλεί το «Εκτός Αφρικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου