Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ουγγαρία: ΠΑΛΙ Όρμπαν ΘΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΦΙΛΕΛΕ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Από χρόνια «αντίπαλος» ο Ζελένσκι και όχι από χθες


[Γράφουν οι σανοσελίδες «χαρακτήρισε εχθρό του τον Ζελένσκι» και συνεχίζουν να ψεκάζουν τα γίδια...

Η Ουγγαρία μετά τον πρώτο ΠΠ όταν περιορίστηκαν τα σύνορα της Αυστρουγγαρίας βρέθηκε με περισσότερους Ούγγρους εκτός συνόρων απ΄ότι εντός. Μεταξύ αυτών και Ούγγροι στην Υπερκαρπαθία της Ουκρανίας όπου σήμερα ζουν 150.000 Ούγγροι. Αυτοί είχαν ουγγρική εκπαίδευση και αυτονομία επί 100 χρόνια.

Ο Ζελένσκι το 2019, πιεζόμενος από τον Πούτιν και τους Ρώσους στο Ντονμπάς, πέρασε νόμο που λέει παντού σε όλα τα σχολεία θα μαθαίνουν μόνο ουκρανικά προκειμένου να προάγει ην εθνική συνείδηση των πολιτών της Ουκρανίας.

Σαν αντίποινα ο Όρμπαν έδωσε δικαίωμα ψήφου στους Ούγγρους της Υπερκαρπαθίας και μπλόκαρε συναντήσεις σε επίπεδο Υπουργών με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ζητώντας για τους Ούγγρους ομογενείς διπλή υπηκοότητα και επαναφορά των Ουγγρικών στην εκπαίδευση. 

Αυτά βέβαια ο Ζελένσκι δεν μπορούσε να του τα δώσει λόγω Ντονμπάς και Πούτιν.

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που Ουγγαρία-Ουκρανία δεν έχουν καλές σχέσεις εδώ και μερικά χρόνια και όχι οι παπαριές των φιλελέ ότι ο Όρμπαν είναι Πουτινιστής. Ο Όρμπαν είναι φανατικός αντικομμουνιστής και ξέρει ότι ο Πούτιν είναι κομμούνι, αλλά ξέρει ότι είναι κομμούνι εκτός συνόρων, ενώ ο ίδιος έχει να παλέψει το νεοφιλελέ κομμούνι Τζόρτζ Σόρος εντός συνόρων, ο οποίος είναι μεγαλύτερος εχθρός. Μάλιστα στη χθεσινή του ομιλία ανέφερε "τζάμπα όλα τα λεφτά που έδωσε στην αντιπολίτευση ο «θείος Γιωργάκης»" όπως τον αποκαλούν στην Ουγγαρία.

Η Ουγγαρία ψήφισε και εφαρμόζει χωρίς μα και μου όλες τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσίας, έχει δεχθεί 500.000 Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά δεν επιτρέπει να περνάνε από το έδαφός της όπλα για Ουκρανία και φυσικά δεν έχει δώσει όπλα. Γιαυτό και ο Ζελένσκι πριν μερικές μέρες στην Ευρωβουλή είπε "η Ουγγαρία να αποφασίσει με ποιον είναι". Απαντώντας χθες λοιπόν ο Όρμπαν τον χαρακτήρισε αντίπαλο αφού ζητάει να διακόψει η Ουγγαρία την αγορά καυσίμων από τη Ρωσία, απ' όπου αγοράζει το 60% του πετρελαίου και το 80% του φυσικού αερίου. (Μεταξύ μας τώρα ο Ζελένσκι μέσα στην πίεσή του έχει και κάποιες τρελές απαιτήσεις όπως πχ. να ελέγχει το ΝΑΤΟ τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει πόλεμο του ΝΑΤΟ με την Ρωσία)

Παρεμπιπτόντως χθες χαρακτήρισε αντιπάλους στις εκλογές και τους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες

Διαβάστε και εδώ πχ. μια ανάρτηση της Ουγγρικής Πρεσβείας στο Κίεβο που λέει ότι Ρώσοι πράκτορες έστελναν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για απόσχιση της Υπερκαρπαθίας από την Ουκρανία και αντιμετωπίστηκαν «αποτελεσματικά»: 

⛔️ Διόρθωση της υπονόμευσης της δραστηριότητας των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών με τη μορφή επιχειρήσεων ενημέρωσης με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση στην επικράτεια της Υπερκαρπαθίας.
Στόχος αυτών των ενεργειών αναμενόταν να είναι η ουγγρική κοινότητα της περιοχής μας, εκπρόσωποι της οποίας άρχισαν να στέλνουν ψεύτικα απειλητικά μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την ίδια ώρα, ρωσικές πηγές πληροφοριών διέδωσαν παραπληροφόρηση για τη λεγόμενη «επιθυμία της ουγγρικής κοινότητας της περιοχής να αποσυνδεθεί από την Ουκρανία».
Γνωρίζαμε για τέτοιες προθέσεις πολύ πριν ξεκινήσει αυτή η επίθεση πληροφοριών. Ήμασταν προετοιμασμένοι, οπότε αντιμετωπίζουμε συστηματικά και αποτελεσματικά αυτές τις ρίψεις.
Η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο.
🇺🇦🤝🇭🇺 Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της ουγγρικής κοινότητας της περιοχής για τις σαφείς και συντονισμένες ενέργειες για τον τοπικό εντοπισμό της επίθεσης και την αντιμετώπιση των καταστροφικών ενεργειών της Ρωσίας.
Ο εχθρός δεν έχει καμία πιθανότητα να rozhitati καθώς ποτέ ενωμένος zakarpat ʹya!
🇺🇦 Θα νικήσουμε, εμείς - στη γη μας!
Δόξα στην Ουκρανία!
Δόξα στους ήρωες!


]

Ο εθνικιστής ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν εξσφάλισε την τέταρτη θητεία του στην πρωθυπουργία της χώρας, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη νίκη» για το κόμμα του Fidesz. 

Η νίκη είχε μεγαλύτερη ψαλίδα από ό,τι είχαν υποδείξει αρχικά οι δημοσκοπήσεις, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που επισκιάστηκε από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία.

Σε ηλικία 58 ετών ο Ορμπάν ήταν για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια ενωμένη αντιπολίτευση, αποφασισμένη να καταπολεμήσει «τον αυταρχισμό» και «τη διαφθορά» των 12 προηγούμενων ετών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μια δύσκολη μάχη, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν εύκολη νίκη για τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, το Fidesz του Ορμπαν προηγείται με 53,1% των ψήφων έναντι 35% για τη συμμαχία της αντιπολίτευσης του Πέτερ Μάρκι-Ζέι.

το κόμμα του Ορμπάν, το Fidesz, συγκέντρωνε το 53,35% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 93% των ψηφοδελτίων, έναντι 34,75% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Γραφείο. Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι το Fidesz θα διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

Η άνετη νίκη του Fidesz θα μπορούσε να ενθάρρυνε τον Ορμπαν στην προώθηση της πολιτικής του ατζέντας, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές του ισοδυναμεί με ανατροπή των δημοκρατικών κανόνων, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, ιδιαίτερα της γκέι κοινότητας. 

Άλλη έκπληξη των εκλογών, το νέο ακροδεξιό κόμμα Mi Hazank ξεπέρασε το όριο του 5% και κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο.«Σημειώσαμε μια εκπληκτική νίκη, μια νίκη τόσο μεγάλη που αναμφίβολα μπορούν να τη δουν από το φεγγάρι και σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρα από τις Βρυξέλλες», δήλωσε ένας χαμογελαστός Ορμπάν, ο οποίος συχνά έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ. «Υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία και την ελευθερία της Ουγγαρίας», πρόσθεσε.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανάγκασε τον Όρμπαν σε άβολους ελιγμούς για να εξηγήσει τις φιλόξενες επιχειρηματικές σχέσεις δεκαετιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όμως ο 58χρονος έκανε μια επιτυχημένη εκστρατεία για να πείσει το εκλογικό σώμα του κόμματός του Fidesz ότι η συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που υπόσχεται να διορθώσει τους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο, μια κατηγορία που η αντιπολίτευση αρνήθηκε.

Στη νικητήρια ομιλία του, ο Ορμπαν είπε ότι η νίκη της Κυριακής ήρθε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. «Έχουμε σημειώσει μια νίκη τόσο μεγάλη, που φαίνεται ακόμα και από τη Σελήνη», είπε. «Υπερασπίσαμε την κυριαρχία και την ελευθερία της Ουγγαρίας», πρόσθεσε. 

Επέκρινε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αποκαλώντας τους «αντιπάλους». Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα επικρίνει τις πολιτικές του Όρμπαν.

Η Ουγγαρία συνορεύει με την Ουκρανία και έχει δεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερους από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες. Ο Ορμπαν επιμένει ότι βοηθώντας τους Ουκρανούς, αλλά αρνούμενος να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, κρατά την Ουγγαρία έξω από τον πόλεμο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου