Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

«Νεκρή» Μαρία: H επέτειος της μεγάλης απάτης

 Σάκης Μουμτζής

Τέτοια μέρα όλες οι «ψυχούλες» θρηνούσαν για το νεκρό κοριτσάκι που έμενε άταφο σε μια νησίδα του Έβρου, καθώς 38 μετανάστες βρισκόταν εκεί επάνω αποκλεισμένοι. Κανείς από αυτούς δεν μας είπε πώς γίνεται να αποκλειστούν σε μια νησίδα όταν το νερό, λόγω θέρους, δεν ξεπερνούσε τους δέκα πόντους. Αυτά είναι λεπτομέρειες για κάποιον που θέλει να στήσει μια απάτη και για τους ανόητους που είναι πρόθυμοι να πειστούν. 

Αμέσως, μάθαμε πως το νεκρό και άταφο κοριτσάκι το έλεγαν Μαρία και την επομένη γιόρταζε. Νέος γύρος δακρύων. Διαβάσαμε και αποσπάσματα από αρχαία τραγωδία. Όμως τα δάκρυα δε τελειώνουν εδώ. Οι δυστυχισμένοι γονείς κρατούσαν το κορμάκι του στο νερό για να μην αποσυντεθεί, τη στιγμή που η ανάλγητη κυβέρνηση αδιαφορούσε. 

Τέλος, μάθαμε και πώς πέθανε η μικρή Μαρία. Από τσίμπημα σκορπιού. Βέβαια, στην περιοχή έχει να εμφανιστεί σκορπιός καμιά 300σαριά χρόνια. Σημασία δεν έχει η αλήθεια, αλλά η εξιστόρηση. Το παραμύθι.

Το ψέμα οφθαλμοφανές, αναζητούνταν τα κίνητρα. Από όλο τον συντονισμό προέκυψε πως επρόκειτο για μια καλοστημένη σκευωρία για να πληγεί το διεθνές γόητρο της Ελλάδας. Ένα σύμπλεγμα από ΜΚΟ, ευρωβουλευτές, ξένα έντυπα εγνωσμένου κύρους με διασυνδέσεις με ΜΚΟ και Έλληνες συνεργάτες τους, αυτό το σύμπλεγμα έστησε αυτή την απάτη. Μάλιστα, για τον συντονισμό του έργου αφίχθηκε εκτάκτως από Γερμανία μια κυρία Μπάιντα η οποία άφησε τις εκεί ανέσεις της και στριμώχτηκε, ντάλα καλοκαίρι, στη νησίδα με τους 38 μετανάστες για να κρατά την επαφή τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ουδείς διερωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό. Ποιος την πλήρωσε. Ευθύς ως έληξε η αποστολή της πήρε ανενόχλητη το αεροπλάνο και επέστρεψε στη Γερμανία. 

Χωρίς να περιαυτολογώ ήμουν, αν όχι ο πρώτος (15/8/2022 το σχόλιο μου), από τους πρώτους που δήλωσαν δημοσίως πως η όλη υπόθεση ήταν μια απάτη, μια σκευωρία, ένα ψέμα. Και βέβαια γνώρισα μια πρωτοφανή σε χυδαιότητα επίθεση. Εννοείται πως όταν τα γεγονότα στη συνέχεια με δικαίωσαν ουδεμία και ουδείς από τους υβριστές μου ψέλλισε μια συγγνώμη. 

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη; Ο πρώτος που συνέβαλε στην αποκάλυψη ήταν, χωρίς βεβαίως να το θέλει, ο κ. Γ. Κατρούγκαλος όταν δημοσίευσε τη λίστα με τα 38 ονόματα των μεταναστών. Από εδώ προέκυψε πως και οι 38 βρισκόταν σώοι σε ελληνικό έδαφος και υπό περίθαλψη, ενώ και τα τρία παιδάκια της οικογένειας ήταν και αυτά υγιέστατα. 

Το πουλόβερ της απάτης άρχισε να ξηλώνεται, αλλά οι φανατισμένοι ήταν αδύνατον να παραδεχτούν το λάθος τους. Ακόμα και ο Α. Τσίπρας, ενώ είχε αποκαλυφθεί πως δεν υπήρχε νεκρό παιδάκι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό στη Βουλή γιατί είπε την αλήθεια.

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε πλήρως με το επιτόπιο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κυρίας Βασιλικής Σιούτη, στον χώρο φιλοξενίας των μεταναστών. Στη συνέχεια άρχισε τις κυβιστήσεις το περιοδικό «Σπίγκελ» και τελικά παραδέχτηκε δημόσια τη γκάφα και κατέβασε τη σχετική θεματογραφία από την ιστοσελίδα του. 

Εν τω μεταξύ χάρη στην κυρία Σοφία Βούλτεψη-- και στον αποτελεσματικό τρόπο που λειτουργεί-- και ο διαχειριστής της επίμαχης ΜΚΟ, προ των ευθυνών του, «άδειασε» τους συνεργάτες του που πρωτοστάτησαν σε αυτή την απάτη. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:

1.Ποιος ο ρόλος της Μπάιντα; 

2.Αληθεύει ή είναι απλώς φήμη πως στέλεχος της συγκεκριμένης ΜΚΟ και στενή συνεργάτιδα του κ. Μουζάλα βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με την τουρκική στρατοχωροφυλακή; 

3. Άνοιξαν τα κινητά των πρωταγωνιστών; Σε ποιο σημείο βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης; Υπάρχουν ποινικές ευθύνες;

Για τους ανόητους που πίστεψαν και διακίνησαν το παραμύθι, καθώς  και για τους υβριστές μου, μόνον οίκτος. Οι ύβρεις τους τίτλος τιμής για μένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου