Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συνειδητά δημιουργούν άστεγους !


Ξεδιάντροπα πιά εκπροσωπούν τους έχοντες αφού μετά την προστασία των τραπεζιτών,επιτίθενται στούς αδύναμους πολίτες που λόγω ανεργίας,λουκέτων κλπ χωρίς δίκες πετάγονται στο δρόμο !Αμεση κατάργηση της απαράδεκτης αυτής διάταξης εξώσεων χωρίς δίκες και τελικά ανυπακοή στην εφαρμογή εξώσεων..
Το εγκληματικό καθεστώς που ελέγχει ακόμα τη χώρα,μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων που οδήγησε στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μάη,φρόντισε να τακτοποιήσει τα συμφέροντα ιδιοκτητών ακινήτων με μια άνευ προηγουμένου μονομερή και απόλυτα ταξική διάταξη.
Συγκεκριμένα,αγνοώντας ότι χιλιάδες προηγούμενα συνεπείς ενοικιαστές,οδηγήθηκαν απο τα πολιτικά όργανα των τοκογλύφων στην ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα  και την οικονομική κατάρρευση,..

πέρασαν αθόρυβα απο τη Βουλή διάταξη,σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προβαίνουν σε εξώσεις ακόμη και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, με μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρώνεται σε 50 ημέρες !

Βάσει της νέας ρύθμισης, εφόσον ο ιδιοκτήτης προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (;) η διαταγή απόδοσης του ενοικίου μπορεί να εκδίδεται άμεσα.

Για να εκδοθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα (;).

Εκείνο που προκλητικά δεν αναφέρει η σχετική διάταξη είναι τα δικαιολογητικά που θα μπορούσε να προσκομίσει και ο αδύναμος οικονομικά ενοικιαστής, προκειμένου να αμυνθεί και να μην μετατραπεί αυτός και τα παιδιά του σε άστεγους χωρίς να γίνει κάν δίκη!.

Παράγοντες που οδήγησαν τους προηγούμενα συνεπείς ενοικιαστές στην καθυστέρηση ή αδυναμία πληρωμής ενοικίων, όπως η ανεργία, το κλείσιμο της πηγής εσόδων ενος πολίτη, δηλαδή το λουκέτο λόγω της κρίσης, έξοδα επισκευών η χαράτσια της ΔΕΗ που αρνείται ο ιδιοκτήτης να καταβάλει στον ενοικιαστή, πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ δεν αναφέρονται καν σε μια διαδικασία λαιμητόμο που υπερασπίζεται μονομερώς τα συμφέροντα-το δίκιο-των ιδιοκτητών ακινήτων που, θα πρέπει να το πούμε καθαρά, ότι είναι οι έχοντες και κατέχοντες.

Διότι ανεξάρτητα της οικονομικής κατάστασης του ιδιοκτήτη που πιθανό ισχυρίζεται ότι ζεί απόλυτα απο ενοίκια που εισπράτει η συμπληρώνει άλλα εισοδήματα που έχει, η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεται εξ ορισμού σε καλύτερη οικονομική μοίρα απο τον ενοικιαστή ο οποίος στερείται ιδιόκτητης στέγης, δεν έχει πιά εισοδήματα και ζεί στο νοίκι.

Το μονομερές μέτρο των εξώσεων -εξπρές είναι ένα ακόμα κοινωνικά άδικο μέτρο που η ντόπια εξουσιαστική τάξη πέρασε στα μουλωχτά για να εξυπηρετήσει την εκλογική της πελατεία, τους "νοικοκυραίους" και θα οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες ήδη καταστραμένων οικονομικά πολιτών στο δρόμο !

Αμεση κατάργηση της απαράδεκτης αυτής διάταξης εξώσεων χωρίς δίκες και στην τελική ανάγκη ανυπακοή στην εφαρμογή εξώσεων που γίνονται χωρίς να αποφανθεί ο φυσικός δικαστής θα είναι η απάντηση της ίδιας της κοινωνίας στη χουντικής έμπνευσης αυτή ταξική επιδρομή κατά των οικονομικά αδύναμων πολιτών..

Χριστόφορος Κοσμόπουλος
Οικονομολόγος,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου