Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Επιγενετική έρευνα φιλοδοξεί να νικήσει το γήρας

Επιγενετική έρευνα φιλοδοξεί να νικήσει το γήραςΤις επιγενετικές αλλαγές του DNA σε ένα νεογέννητο αγόρι και έναν ηλικιωμένο 103 ετών μελετούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Barcelona, προκειμένου να ανακαλύψουν τα αίτια της γήρανσης και ακολούθως το μυστικό της αντιγήρανσης. Όπως αναφέρει σε άρθρο του το vita.gr, η επιγενετική είναι η μελέτη του τρόπου με τον οποίο τα γονίδιά μας λειτουργούν και γίνονται πιο δραστήρια ή το αντίστροφο, δηλαδή «σιωπούν». Με ποιο τρόπο δηλαδή, το περιβάλλον των γονιδίων επηρεάζει τη δραστηριότητά τους. Έχει ήδη παρατηρηθεί λόγου χάρη, ότι η διατροφή της εγκύου επηρεάζει τα γονίδια της παχυσαρκίας του αγέννητου μωρού, καθώς και ότι η άσκηση μπορεί να «αποσιωπήσει» τα γονίδια της παχυσαρκίας. Στα συμπεράσματα της έρευνάς τους που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences αναφέρεται ότι στο ξεκίνημα της ζωής μας υπάρχει πολύ αυστηρός «έλεγχος» στον τρόπο που λειτουργούν τα γονίδιά μας, αλλά σταδιακά καθώς μεγαλώνουμε, τα πράγματα χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται γονίδια που προκαλούν «φθορά» (γήρας, ασθένειες κλπ.) Στο εύλογο ερώτημα του κατά πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε τις επιγενετικές αλλαγές του DNA προς όφελος της νεότητας, αλλά και της υγείας, οι επιστήμονες απαντούν ότι ήδη μελετώνται επιγενετικά φάρμακα, τέσσερα από τα οποία κατά του καρκίνου, ενώ αναζητούνται τρόποι ώστε να «ενθαρρυνθούν» τα γονίδιά μας να παραμείνουν υγιή με σκοπό τη μακροζωία και τη διατήρηση της νεότητας. Οι ερευνητές προσδοκούν ότι «καθοδηγώντας» το DNA μας θα μπορέσουμε, τουλάχιστον εν μέρει, να καθυστερήσουν το γήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου