Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μαθηματικά μυαλά στην Βέροια

H Βέροια φιλοξενεί αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο διοργάνωσης της 16ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων (Βαλκανιάδα) που διεξάγεται στην πόλη μας χάρη στις ενέργειες του παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μερικά από τα πιο δυνατά μαθηματικά μυαλά. Νέοι και νέες μετά από μία σειρά αξιολογήσεων κατάφεραν να φθάσουν στην τελική φάση της Βαλκανιάδας που ξεκινά σήμερα. Μαζί τους βρίσκονται και οι συνοδοί καθηγητές και η ομάδα που θα επεξεργαστεί τα θέματα των εξετάσεων. Όλες οι ενέργειες όμως καθοδηγούνται από ένα αυστηρό πρωτόκολλο που εγγυάται το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Σε κάθε κοινή εμφάνιση καθηγητές και διαγωνιζόμενοι μαθητές δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή, δε διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, δεν επιτρέπεται να φέρουν κινητό τηλέφωνο ή να ανταλλάσσουν κάποια σημειώματα μέσω email κ.α. Κάτω από αυστηρούς κανόνες λοιπόν διεξάγεται η 16η Βαλκανιάδα, ενώ το σίγουρο είναι ότι τα μέλη της Ε.Μ.Ε. κάνουν ό,τι μπορούν, για να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες, κυρίως για τους μαθητές που είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι και βρίσκονται οι περισσότεροι μακριά από την πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου