Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Θησαυρός Κλοπιμαίων στα υπόγεια του Ταμείου Παρακαταθηκών…

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου.  Ένας μικρός θησαυρός, βρίσκεται καταχωνιασμένος στα υπόγεια του ταμείου παρακαταθηκών και Δανείων πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Τα «έγκατα» της εν λόγω δημόσιας υπηρεσίας χρησιμοποιούνται σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» ως … αποθήκη των ορφανών κλοπιμαίων που βρίσκει μεν η αστυνομία αλλά αυτά, αντιστοίχως, δεν … βρίσκουν τους νόμιμους κατόχους τους. Το «Π» αποκαλύπτει σήμερα την διαδικασία με την οποία έχει δημιουργηθεί ένας μικρός πακτωλός στα κατάβαθα του εν λόγω ταμείου, που στοιβάζεται όχι μόνον … «ορφανός» αλλά κι αναξιοποίητος…
Στις περιπτώσεις λοιπόν που εξιχνιάζεται η δράση μιας ληστρικής συμμορίας και οι δράστες συλλαμβάνονται μετά τη δίκη τους καλούνται οι παθόντες – τα θύματα των ληστειών να τους αναγνωρίσουν. Αν οι ληστείες είναι πολλές, οι αστυνομικοί θεωρούν εκ των προτέρων δεδομένο, το ότι οι κακοποιοί έχουν «σπρώξει» σε συνεργούς τους μεγάλο όγκο των κλοπιμαίων. Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα- αυτά που… σώζονται; Αυτά, αν οι κάτοχοι τους δεν βρεθούν με την πρώτη… κλήση, τα πολύτιμα αντικείμενα, σχηματίζουν σωρό στα… αζήτητα των υπογείων του δημοσίου. Για αυτό δεν έχει ευθύνη η αστυνομία καθώς, οι αστυνομικοί απλώς ακολουθούν ένα από χρόνια θεσμοθετημένο πρωτόκολλο. Μιλάμε όμως για «αζήτητα» και «ορφανά» τιμαλφή, κοσμήματα, πολύτιμα αντικείμενα, ακριβές ηλεκτρικές συσκευές και σύγχρονο εξοπλισμό γραφείων , κατοικιών και άλλα που η αξία τους μετριέται, σύμφωνα με εκτιμήσεις , σε εκατομμύρια ως και δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του «Π» ακόμη κι αν κάποιος από τους παθόντες, ιδιοκτήτες, ενός αντικειμένου ή μέρους αυτού του θησαυρού, του παραχωμένου στα υπόγεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων, ενδιαφερθεί για την αναγνώριση ενός από τα απολεσθέντα δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, καθώς πολύ δύσκολα – και μόνον με «δόντι», όπως λένε στο «Π» καλά γνωρίζοντες – του επιτρέπεται να προχωρήσει στη διαδικασία αναζήτησης των αντικειμένων του. Ορισμένοι δε θέτουν το ερώτημα, αν κάποιοι … «ποντικοί» των υπογείων καρπώνονται τον αμύθητο – και αζήτητο – θησαυρό …Πηγή: www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου