Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου οι αδειοδοτήσεις της Άγκυρας για έρευνες πετρελαίου


Τις τουρκικές παραχωρήσεις αδειοδότησης προς την κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ), παραθέτει η Αθήνα στο ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στα Ηνωμένα Εθνη.

Στη διακοίνωση παρατίθενται οι ενέργειες της Ελλάδας σε διμερές επίπεδο προς την Τουρκία και,...
ακολούθως, η απόρριψη των τουρκικών ισχυρισμών περί περιοχών εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, με επίκληση των προβλέψεων της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η Ελλάδα ασκεί ab initio και ipso facto κυριαρχικά δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας και εκμετάλλευσης των φυσικών αποθεμάτων της. Αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, όπως η αδειοδότηση της ΤΡΑΟ, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και, ως αποτέλεσμα, δεν αποφέρουν νομικό αποτέλεσμα», αναφέρεται στη ρηματική διακοίνωση.

Εμμέσως, προσδιορίζονται τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς, όπως επισημαίνεται, αυτά ξεκάθαρα καθορίζονται από το νόμο 4001/2011, ο οποίος κοινοποιήθηκε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με τη ρηματική διακοίνωση Νο. 974, στις 8 Μαΐου του 2012. Ως εκ τούτου, καταλήγει το κείμενο, οι «άδειες» που παραχωρήθηκαν στην ΤΡΑΟ από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και αφορούν περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και, συνεπώς, είναι έωλες άκυρες.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου