Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνας και γκέι ακτιβιστής ο νέος ισχυρός άντρας της Disney

Η είδηση ότι ο Τζορτζ Καλογρίδης ανέλαβε την προεδρία του «Walt Disney World Resort» στη Φλόριντα δεν δημοσιεύτηκε πρώτα ούτε σε κάποιο οικονομικό, ούτε σε κάποιο κλαδικό έντυπο του τουρισμού, όπως ίσως θα περίμενε κανείς.

Η είδηση ότι ο Τζορτζ πήρε μία από τις σημαντικότερες θέσεις στον παγκόσμιο τουρισμό βγήκε πρώτα στο gay friendly site gaystarnews.com, με τίτλο «Ο πρώτος γκέι πρόεδρος»...

Ο Τζορτζ Καλογρίδης άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η ακτιβιστική του δράση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ είναι γνωστή και δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ των γκέι, όπως για παράδειγμα πρόσφατα που πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο, που προσκαλούσε όλους όσοι έχουν πέσει θύματα κοινωνικής βίας λόγω των σεξουαλικών τους επιλογών, να μιλήσουν και να καταγγείλουν το γεγονός.

Όπως είναι φυσικό, ο Τζορτζ από την Κάλυμνο δεν έκρυψε ποτέ τη σχέση που διατηρεί τα τελευταία 12 χρόνια με τον σύντροφό του Αντι Χάρντι, ο οποίος επίσης εργάζεται για την Disney.

Οι δυο τους συγκατοικούν και τα πρόσφατα κουτσομπολιά που δημοσιεύτηκαν ακόμη και στο Huffington Post λένε ότι σκοπεύουν να μετακομίσουν σε μια υπερπολυτελή βίλα στην έκταση των περίπου 500 στρεμμάτων του Golden Oak (πρόκειται για ένα θέρετρο που ανήκει στην Disney και όσοι έχουν πάει λένε ότι δημιουργήθηκε έπειτα από μια έκρηξη πολυτέλειας: βίλες, ιδιωτικές πισίνες, spa, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι παντού κ.ά.).

«Μας αρέσει που ο νέος  πρόεδρος είναι γκέι» δηλώνει υπάλληλος της Disney σε αμερικανική εφημερίδα εξηγώντας τι εννοεί: «Για ποιον λόγο θα μπορούσε να μας ενοχλεί κάτι τέτοιο, τη στιγμή που είναι ίσως ο πιο δουλευταράς που υπάρχει σε όλη την εταιρεία;».

Στην Αμερική υπάρχουν μεγάλες πολυεθνικές που πιστεύουν σ’ αυτό που λένε «loyalty» των εργαζομένων τους. Προτιμούν δηλαδή να δίνουν προαγωγές σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αφοσίωσή τους στην εταιρεία, ξεκινώντας από νεαρή ηλικία σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις, και ο Τζορτζ Καλογρίδης είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ πιστός υπάλληλος.

Η ιστορία του με την Disney ξεκίνησε ένα καυτό πρωινό του Αυγούστου του 1971. Ήταν τότε που ήθελε να πάει στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα για να σπουδάσει Κοινωνιολογία αλλά τα οικονομικά της οικογένειάς του δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος των διδάκτρων. Εκείνο το καλοκαίρι, λοιπόν, ο Τζορτζ αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Κάπου άκουσε ότι η Disney σκοπεύει να ανοίξει ένα θεματικό πάρκο, έψαξε, ρώτησε και τελικά έμαθε ότι γι’ αυτό το φιλόδοξο project η Disney αναζητούσε σερβιτόρους για το εστιατόριο. Ηταν 17 ετών όταν κάθισε στην ουρά για να πάρει το λεωφορείο -μαζί με εκατοντάδες άλλους υποψήφιους- για το interview που θα έκρινε αν θα κατάφερνε να πάρει τη δουλειά.

Φυσικά του την έδωσαν κι έτσι ο Τζορτζ βρέθηκε να καθαρίζει τραπέζια και να σερβίρει χάμπουργκερ σε καλοζωισμένους Αμερικανούς και καλομαθημένα και πολύ τυχερά παιδάκια. «Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου συνέντευξη», δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, λέγοντας πως έβλεπε κόσμο να πηγαινοέρχεται και δεν καταλάβαινε τι ακριβώς γινόταν.

Οπως γίνεται συνήθως σε κάθε success stories σαν κι αυτό, ο σερβιτόρος του 1971 είναι ο πρόεδρος του 2013. Οι παππούδες του είχαν δίκιο όταν έλεγαν ότι η Αμερική είναι η χώρα της ευκαιρίας κι ας χρειάστηκε να περιμένει ο εγγονός τους 42 ολόκληρα χρόνια για να δικαιωθεί.

Το αφεντικό των 67.000 υπαλλήλων!

Το να είσαι πρόεδρος του «Walt Disney World Resort» δεν είναι απλή υπόθεση και οι προκάτοχοι της θέσης (ο Τζορτζ είναι ο πέμπτος στη σειρά) δεν ήταν ποτέ τόσο καλοδεχούμενοι από τους 67.000 υπαλλήλους, όσο είναι σήμερα ο Τζορτζ Καλογρίδης (οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο ισχυρά στελέχη επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αμερική). «Μας ξέρει σχεδόν όλους», λέει υπάλληλος της Disney που προσελήφθη από τον ίδιο ως ξεναγός. «Ο Καλογρίδης είναι περισσότερο άνθρωπος. Μιλάει σε όλους και μας ξέρει σχεδόν όλους με τα μικρά μας τα ονόματα. Είναι μέσα στην Disney από τα 17 του, έχει περάσει σχεδόν απ’ όλα τα πόστα και ήμασταν σίγουροι ότι μια μέρα θα γινόταν πρόεδρος, αφού το αξίζει πραγματικά», συμπληρώνει.

Το «Walt Disney World Resort» ή αλλιώς το νέο «γραφείο» του Τζορτζ Καλογρίδη είναι μια μητρόπολη 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα θεματικά πάρκα, δύο πάρκα με νερό, 24.000 δωμάτια ξενοδοχείων, 3.000 σουίτες που λειτουργούν με χρονομίσθωση, ένα εμπορικό κέντρο 120 στρεμμάτων και ένα αθλητικό κέντρο 230 στρεμμάτων.

«Είναι η δουλειά  των ονείρων μου», εκμυστηρεύεται σε φίλους και συναδέλφους του ο νέος πρόεδρος. «Το ξέρουμε», του απαντούν όσοι τον γνωρίζουν καλά και έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν, όπως για παράδειγμα αυτή που «την πρώτη του μέρα στο αντίστοιχο θέρετρο της Καλιφόρνια ως γενικός διευθυντής την πέρασε έξω, στα πάρκα. Μάζευε πλαστικά μπουκάλια από τα σκουπίδια και τα έβαζε στους κάδους της ανακύκλωσης», θυμάται ένας πρώην συνάδελφός του. «Αναγνωρίζω ότι όσοι έρχονται στην Disney είναι εργαζόμενοι που επέλεξαν να έρθουν εδώ για να περάσουν όμορφα με τις οικογένειές τους. Το σέβομαι απόλυτα και θέλω να περνάνε όλοι τόσο καλά όπως θέλω κι εγώ να περνάω στις διακοπές μου», ήταν το σχόλιο του Τζορτζ, ενώ ένας άλλος εργαζόμενος περιγράφει ένα ακόμη περιστατικό με πρωταγωνιστή τον νέο πρόεδρο.

«Όταν ο Καλογρίδης εργαζόταν ως διευθυντής του “Grand Resort & spa” στη Φλόριντα, τον ενημέρωσαν πως μια πελάτισσα ζήτησε το χορτάρι του ξενοδοχείου να είναι στεγνό γιατί θα ήταν οικοδέσποινα ενός συνεδρίου γεωπόνων με αντικείμενο το γκαζόν. Τότε, λοιπόν, εκείνος μάζεψε όσες πετσέτες μπορούσε μέσα από το ξενοδοχείο, βγήκε έξω και άρχισε να στεγνώνει το γκαζόν μόνος του!». Προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου