Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΡΑΓΕ;





Στις 13 Ιανουαρίου 2013, η Εφορία Μεγάρων έκλεισε τις πόρτες της για το κοινό και στις 14 Ιανουαρίου το προσωπικό της μετακόμισε στην Εφορία Ελευσίνας, στο πλαίσιο της ενοποίησης των Δ.Ο.Υ. Μεγάρων και Ελευσίνας. Και αυτό δεν έγινε κρυφά, ούτε σε μία νύχτα όπως λένε κάποιοι, διότι είχε ήδη τοποθετηθεί σχετική ανακοίνωση στην είσοδο της Εφορίας από τον Δεκέμβριο, η δε απόφαση είχε ληφθεί προ έτους περίπου.
Στις 27 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο(2) εβδομάδες μετά, ο Δήμαρχος συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την απομάκρυνση-κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων.!!!!
Τι νόημα είχε η τόσο καθυστερημένη αντίδραση και ποιους νομίζει, ότι θα κοροϊδέψει και παραπλανήσει με αυτήν την ενέργεια; Θεωρεί στ’ αλήθεια, πως οι πολίτες του Δήμου είναι ανόητοι και δεν καταλαβαίνουν, πως αυτά γίνονται «για τα μάτια του κόσμου»; Ο γιατρός χρειάζεται πριν πεθάνει ο ασθενής και όχι μετά.
Ο αγώνας έπρεπε να δοθεί πριν  φύγει η εφορία και όχι εκ των υστέρων. Οι βουλευτές και ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί, έπρεπε να κληθούν ενωρίτερα και να τεθούν  προ των ευθυνών τους. Τώρα που
έφυγε η εφορία τι να τους πεις; Δεν κάναμε τίποτα, όταν έπρεπε, αλλά εσείς πρέπει να μας την φέρετε πίσω;
Χρόνος υπήρχε και μάλιστα αρκετός. Ήταν γνωστή η απόφαση για την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. Μεγάρων και Ελευσίνας πριν από ένα χρόνο περίπου. Την 1η Αυγούστου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση για την Εφορία, αλλά έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως κινητοποίηση από την διοίκηση του δήμου, για να δείξει προς την κυβέρνηση την αντίθεσή της, παρότι ακόμη και ο Αντιδήμαρχος κ. Ζάλης είχε πει: «Να γίνει ένα συλλαλητήριο για να σπάσουν κόκκαλα…..  το περνάμε υποτονικά και ανησυχώ, θα πρέπει να καλέσουμε βουλευτές».
Και όχι μόνο δεν έγιναν κινητοποιήσεις, απεναντίας ο κ. Μαρινάκης αποκοίμιζε τον κόσμο. Στις 16 Οκτωβρίου 2012, στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε «Δεν ισχύει η προηγούμενη απόφαση για την συγχώνευση των Δ.Ο.Υ….  Αρχίζει νέος κύκλος σκληρών συζητήσεων… Πιστεύω, ότι θα διατηρήσουμε την Δ.Ο.Υ….».(Είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά. Το σχετικό dvd στην διάθεση οιουδήποτε).
Αλλά το ίδιο δεν είχε γίνει και με τις ιχθυοκαλλιέργειες;  Όταν γινότανε επισήμανση στον κ. Μαρινάκη, ότι προετοιμάζονται, για να στήσουν ιχθυοτροφεία στην περιοχή, έλεγε «κινδυνολογείτε και λέτε ψέματα, δεν πρόκειται να γίνουν, πάρτε το χαμπάρι…» (κι αυτά είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά). Όταν δε στήθηκαν οι κλωβοί των ιχθυοτροφείων και μόνο τότε, άρχισε τις «κινητοποιήσεις» κι αυτές βέβαια για τα μάτια του κόσμου.
Στις 27 Οκτωβρίου 2012, η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» έκανε δημοσίως πρόταση διά μέσω του τοπικού Τύπου για το θέμα της Εφορίας και έθεσε όλα τα στελέχη της στην διάθεση του Δημάρχου για δράσεις προς επίτευξη των στόχων, που θα εξυπηρετούν τον Δήμο Μεγαρέων. Η πρόταση αυτή πέρασε απαρατήρητη από την Διοίκηση του Δήμου, όπως εξάλλου και όλες οι προτάσεις  της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Να σημειωθεί,για άλλη μία φορά, πως δεν υπάρχει καμία αντίθεση ως προς την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος. Το αίτημα ήταν και είναι η έδρα της ενοποιημένης Δ.Ο.Υ. να είναι στα Μέγαρα, διότι δεν είναι δυνατόν, να απομακρυνθούν όλες οι υπηρεσίες και να καταντήσει η πόλη χωριό, οι δε πολίτες να ταλαιπωρούνται και να ξοδεύουν χρήματα  μεταβαίνοντες στην Ελευσίνα για το οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τις υπηρεσίες αυτές.
Απ’ ό, τι φαίνεται όμως δεν λειτουργεί στον Δήμο ούτε το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, το οποίο προέβλεπε το Σχέδιο Ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ., με υποχρέωση του Δήμου να διαθέσει τα σχετικά Γραφεία και που θα γλύτωνε αρκετούς πολίτες από την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετάβασης στην Ελευσίνα.
Και τώρα, η μόνη ελπίδα που έμεινε, μήπως γίνει κάτι, ώστε η ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. Μεγάρων-Ελευσίνας (ή Δ.Ο.Υ. Δυτ. Αττικής) να λειτουργήσει στα Μέγαρα, είναι η αξιέπαινη και αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία του συμπολίτη κ. Παπαηλία Σωτ., ο οποίος προσφέρει το κτίριο, που θα στεγάσει την ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. χωρίς ενοίκιο.
Οι Δήμοι, που εγκαίρως κινητοποιηθήκανε και αγωνιστήκανε τα καταφέρανε. Οι πληροφορίες λένε, πως παραμένουν οι Δ.Ο.Υ. Αιγίου, Αμαλιάδας, Κύμης και αλλάξανε έδρες οι Δ.Ο.Υ. Καλαβρύτων, Καρύστου, Λεχαινών.
Και το μεγαλύτερο κακό της μη αντίδρασης (πιθανόν για να μη δυσκολέψει την κυβέρνηση, αφού είναι κομματικό της παιδί και τον βοήθησε στις εκλογές) είναι, ότι σύντομα θα απομακρύνουν κι άλλες υπηρεσίες από την πόλη.
Ήδη προετοιμάζουν σύντομα την απομάκρυνση του ΙΚΑ και έπεται συνέχεια. Τι θα γίνει λοιπόν, θα περιμένουμε να φύγει πρώτα το ΙΚΑ και μετά να αντιδράσουμε,
ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ και μάλιστα πολύ δυναμικά;
Έως εδώ και μη παρέκει.
                                                                                                                Γρηγόρης Σταμούλης
                                                                                                               Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                                                            Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου