Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο προκλητικός δημοσιογράφος της ΠΓΔΜ και η απάντηση Σαμαρά

o-proklhtikos-dhmosiografos-ths-pgdm-kai-h-apanthsh-samara
Έναν «έντονο» διαλογο είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με δημοσιογράφο από την ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.
Ο δημοσιογράφος, Tony Glacevski, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, κάνοντας λόγο για «μακεδονική γλώσσα», με τον κ. Σαμαρά να του απαντά... καταλλήλως.
Αναλυτικά η στιχομυθία:
Δημοσιογράφος: Tony Glacevski, για διάφορα ΜΜΕ στη «μακεδονική γλώσσα». Κύριε Πρωθυπουργέ, μιλήσατε για την επιτυχία που σημειώσατε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σχετικά με τη διεύρυνση, την επιτυχία της Σερβίας, την έναρξη των συνομιλιών με τη Σερβία, το καθεστώς υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, όμως πού βρισκόμαστε με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», πώς θα προχωρήσουμε στο ζήτημα της «Μακεδονίας» γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα αυτή είναι ακριβώς η διένεξη με την Ελλάδα και πώς θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα το οποίο χρονολογείται, θα έλεγα, από τις αρχές του 20ου αιώνα ως συνέπεια εκείνου του Βαλκανικού πολέμου και του πρώτου Παγκόσμιου πολέμου την 100η επέτειο του οποίου γιορτάσαμε μόλις αυτές τις ημέρες. Ευχαριστώ. (Ανεπίσημη μετάφραση από τa γαλλικά)

Αντ. Σαμαράς: Δεν ήξερα, πρώτα απ' όλα ότι υπήρχε «μακεδονική γλώσσα». Θέλω να πω ότι η ενταξιακή διαδικασία δεν προχωρά ημερολογιακά αλλά με βάση αξιοκρατικά κριτήρια. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις, σε αυτό το στάδιο δεν πληροί τα κριτήρια (...) Αλλά αφού ρωτήσατε να προσθέσω ότι όταν υπάρχει μία αδιαλλαξία και η αδιαλλαξία αντικαθιστά το διάλογο τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Και πιστεύω ότι στη σημερινή πραγματικότητα, την πολιτική πραγματικότητα όσο αφορά την Ελλάδα, τα Σκόπθα είναι ένα παράδειγμα ισχυρής αδιαλλαξίας. Και είναι ένα πολύ αρνητικό παράδειγμα που δίνεται σε όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο. 

Δημοσιογράφος: Συγνώμη, επιτρέψτε μου να πω ότι η «μακεδονική γλώσσα» υπάρχει, αναγνωρίζεται από σειρά μελετών αναγνωρισμένων γλωσσολόγων. Δεν είναι μια γλώσσα που επινοήθηκε, ομιλείται από τη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, η οποία δεν αναγνωρίζεται επίσημα από το Ελληνικό κράτος, ένα «ντοκουμέντο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωμωσαϊκό (Euro-mosaique), το επιβεβαιώνει επίσης, το οποίο είχε συνταχθεί τη δεκαετία 1990.

Αντ. Σαμαράς: Υπάρχουν τόσα πράγματα που επινόησαν τότε οι ίδιοι οι Κομμουνιστές. Δεν πρέπει να μιλήσω γι’ αυτά, αυτή τη στιγμή. Αλλά αφορούν την εποχή, την περίοδο εκείνη.

Δημοσιογράφος: Συγγνώμη, κ. Πρωθυπουργέ. Δεν με έχουν επινοήσει, υπάρχω. (Ανεπίσημη μετάφραση από τa γαλλικά)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου