Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Οι ίδιοι οι πασοκοι στέλνουν τον Παπανδρέου στη φυλακή! ΤΙ να πούμε εμείς;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ...
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, τότε η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άφησε σαφείς αιχμές κατά των χειρισμών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησαν στη σύναψη του Μνημονίου μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Στον ενικό» τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω παραλάβει ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει 130 εκατομμύρια χρέη και θα διορίσω την Τετάρτη διεθνή ελεγκτικό οίκο για να κάνει πλήρη διαχρονικό οικονομικό έλεγχο του ΠΑΣΟΚ».
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ..
ΣΤΗ ΝΕΤ: Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ, σχέδιο στο οποίο αντέδρασα τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου. Ειχα εισηγηθει στο υπουργικο συμβουλιο τον οκτωβριο του 2009 σκληρα μετρα απο τοτε, αλλά δεν εισακούσθηκα.
Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος 16 Ιουλίου 2011 εμφανίστηκε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και δήλωσε τα εξής: «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό. Είπαμε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν. Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρυθμήσεις. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του «όχι»
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΗΛΩΣΕ, ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΡΑ, ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΓΕ ΣΑΝ ΟΥΦΟ.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο.«.. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι αν είχαμε δράσει εγκαίρως, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος των όσων ακολούθησαν.
Σφοδρή επίθεση τς Βάσως Παπανδρέου στον Παπανδρέου. Αφού τον έλουσε κανονικά τελείωσε την εισήγηση της λέγοντας «οι χτεσινές εικόνες ήταν θλιβερές» και ότι «σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία». Σπρώχνεις την παράταξη και τη χώρα στο γκρεμό. Περίμενα σήμερα να υποβάλλεις την παραίτηση σου καθώς και της κυβέρνησης σου..
Αναφερόμενη στον Γ. Παπανδρέου, είπε τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του Κινήματος ότι γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών.
Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην Real News η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου ρίχνει βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι κατά την διετία που ήταν Πρωθυπουργός έγιναν εγκλήματα και προσθέτει "Η χώρα θα είχε αποφύγει την τρόικα εάν ο Παπανδρέου είχε αντιληφθεί την κατάσταση". ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΤΟΥ.
ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες , η οποία είχε υποστηρίξει θερμά τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό είπε πως «ο Παπανδρέου διέλυσε το κόμμα. Εάν τον έβρισκα στον δρόμο θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες».
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Είχα πει στον Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009 ότι το έλλειμμα, ήδη, είναι υψηλό με δυναμική ανόδου, και δεν ξέρουμε το χρέος. Άρα του είπα, επί λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις
Μιχάλης Κασσής
Ο Παπανδρέου μάς έχει προδώσει όλους. Βαριές εκφράσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού από τον βουλευτή ΠαΣοΚ. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κασσής είπε: «Ο κ. Παπανδρέου αντί να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάναμε οι λίγοι που απομείναμε στο ΠαΣοΚ, βρήκε την ευκαιρία να πάει να βγάλει πολιτικό λόγο στην παρουσίαση βιβλίων. Οι ενέργειες αυτές κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο σημερινό λίγο μικρότερο ΠαΣοΚ που το έφτασαν κάποιοι εδώ και αντί να απολογηθούν αυτοί για όσα έκαναν, μας ζητάνε και τα ρέστα από την άλλη πλευρά! Είναι πολύ σκληρός ο κόσμος απέναντι στον κ. Παπανδρέου με τη στάση που κρατά, για να σας πω και τα μηνύματα του κόσμου απέναντι σ' αυτόν τον άνθρωπο στον οποίο είχαμε πιστέψει και δυστυχώς και άλλοι και όμως μας πρόδωσε. Μας έχει προδώσει όλους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μόνοι μας, την επομένη των εκλογών. Δεν το κάναμε. Αντί αυτών μοιράζαμε επιδόματα και σχεδιάζαμε αυξήσεις σε μισθούς.
Μόνο σε καμιά αποικία θα μπορούσε ο Παπανδρέου να ήταν ξανά υποψήφιος για πρόεδρος.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ
«Το ΠΑΣΟΚ το τελείωσαν Παπανδρέου-Βενιζέλος, γιατί άλλαξαν στρατόπεδο και πέρασαν στο νεοφιλελεύθερο, σε μια κρίσιμη ώρα για τη χώρα. Έβλαψαν τη χώρα εντάσσοντας και την Ε.Ε. και φέρνοντας και το ΔΝΤ, με μνημόνια που ήταν του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου χώρου, της Θάτσερ και του Ρήγκαν. Και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Να δανειστούν με υψηλότερο επιτόκιο! Δεν θα καθορίζουν οι αγορές, οι ολιγάρχες και οι κερδοσκόποι πώς θα δανείζεται η χώρα>>.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ
Ο Γιώργος Λιάνης ζήτησε από τον Βενιζέλο να ρίξει τον Παπανδρέου στην πυρά του ΔΝΤ. Ο Λιάνης συνέχισε δριμύτερος καταλογίζοντας ηθική αυτουργία στον τ. πρωθυπουργό, ενώ υπενθύμισε στον Ε. Βενιζέλο ότι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του Παπανδρέου. Από τα πυρά του Γιώργου Λιάνη δεν γλίτωσαν ούτε οι πρώην «κηπουροί», αφού σύμφωνα με τον τέως βουλευτή, «ορισμένοι εκ των υπουργών του Γιώργου θα έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή».
ΝΙΚΟΣ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ:
Χαρακτήρισε το μνημόνιο μία τυχάρπαστη συνταγή, που επιβλήθηκε με άγνοια των ειδικών συνθηκών και που «ούτε πρόγραμμα συνιστά, ούτε ανασυγκρότηση επέφερε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ:
Την ελπίδα να μην παραμείνει το ΠΑΣΟΚ «παπανδρεϊκό» κόμμα εκφράζει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παρασκευάς Αυγερινός σε σημερινή συνέντευξή του. Απαντώντας σε ερωτήσεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» εμφανίζεται σίγουρος πως στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα, δεν θα γινόταν πρόεδρος του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ:
«Ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα» ομολογεί κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. «Από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές, γνωρίζαμε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Ο Δημήτρης Τσοβόλας, εκτιμά ότι οι Αμερικανοι εκμεταλλεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Αφού έκαναν τον Γιώργο πρόεδρο της Σοσιαλιστικής, μετά μπήκαμε στο ΔΝΤ για να έχει η Αμερική τον πλήρη έλεγχο του ευρώ και της Ευρώπης, ήταν λάθος η ένταξή μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ, μπορούσαμε και χωρίς το ΔΝΤ να εξοφλήσουμε το χρέος μας. Οι Αμερικανοί λειτούργησαν βάση σχεδίου προκειμένου μέσω του ΔΝΤ να ελέγξουν το ευρώ, αλλά και την υπόλοιπη ευρώπη και τη χώρα μας.
ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στενός συνεργάτης του ΓΑΠ, ο ΜAKHΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε: Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να γίνουν στην διαχείριση της κρίσης.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
«Είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Παπανδρέου. Έχει ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα συμμετοχής στην πολιτική ζωή με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα έκανε μεγάλη ζημιά στον εαυτό του. Αυτοχειριάζεται.» δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» για την αρνητική ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δήλωσε: μπορεί ο Παπανδρέου να λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του.
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Σημίτης - Παπανδρέου, βασικά, υπήρξαν αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, οδήγησαν το κόμμα στο περιθώριο, θα ήταν αδιανόητο και ελαφρώς γελοίο, ως ιδέα, η επάνοδός τους στην ενεργό πολιτική»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου