Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Bloomberg: Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στη βοήθεια και την αποχώρηση από το ευρώ

bloomber
Σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού δικτύου Bloomberg, το περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος είναι μικρό και η πίεση μεγάλη.
Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας θεωρούσε πως έχει χρόνο να διαπραγματευτεί. Η πρόθεσή του ήταν να κάνει μια πρόταση ενός νέου πακέτου βοήθειας περί το τέλος του μήνα και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μια συμφωνία στα τέλη Μαΐου. Ωστόσο αυτό το χρονοδιάγραμμα παραήταν αισιόδοξο σε μια κατάσταση

κρίσης. Όντως, η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί περισσότερα δάνεια μπορεί να έχει αντανάκλαση στα χρήματά που διαθέτει και αυτό θα συμβεί στο τέλος του επόμενου μήνα».
Όλα αυτά, όπως αναφέρει το άρθρο οδηγούν την ελληνική κυβέρνηση στην ανάληψη μίας απόφασης σύντομα: είτε την αποδοχή βοήθειας είτε αποχώρηση από το ευρώ : «Αυτό σημαίνει πως ο Τσίπρας θα βρεθεί μπροστά σε μια επιλογή που πρέπει να ακολουθήσει. Είτε να δεχθεί τη βοήθεια και τους όρους τους οποίους αρνήθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία ή να αποχωρήσει από το ευρώ. Ήδη την επόμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκοπεύουν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες με κεντρικό θέμα την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ ΜακΚι, κορυφαίος οικονομικός αναλυτής της JPMorgan Chase έγραψε προς τους πελάτες της εταιρείας σχετικά με τον οικονομικό σχεδιασμό της ελληνική κυβέρνησης: «Το χρονοδιάγραμμα που ήθελε να θέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν λειτουργεί, επομένως μοιάζει πολύ πιθανό πως μια απόφαση θα πρέπει να έρθει νωρίτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου