Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

7 λόγοι για να πείτε «ναι» σε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό

Ο λόγος για τους απολαυστικούς, χρωματιστούς και ευωδιαστούς φυσικούς χυμούς! Μπορούν να καταναλωθούν όλες τις ώρες της ημέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μπορούν να μας συνοδεύσουν παντού, στο γραφείο, στην εκδρομή, στο γυμναστήριο, στο τρένο. Αποτελούν, από την μία, αναπόσπαστο μέρος κάθε ισορροπημένου διαιτολογίου και από την άλλη δεν λείπουν από τις συστάσεις των διαιτολόγων, όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Συνδυάζουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας και παρ’ όλα αυτά χωρούν μέσα σε ένα ποτήρι. Ο λόγος για τους απολαυστικούς, χρωματιστούς και ευωδιαστούς φυσικούς χυμούς!

Και σαν τα παραπάνω να μην ήταν αρκετά, εμείς σας έχουμε 7 ακόμα λόγους για να πείτε ένα δυνατό «ναι», την επόμενη φορά που η μαμά σας θα σας ρωτήσει «να σου στύψω ένα χυμό;». Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών και ιχνοστοιχείων. Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση τους είναι ισοδύναμη με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, με εξαίρεση την έλλειψή τους σε φυτικές ίνες. Με άλλα λόγια, αποτελούν την αμέσως καλύτερη επιλογή μετά την κατανάλωση φρέσκων φρούτων.
Ανάλογα με τα φρούτα και τα λαχανικά που θα επιλέξετε, μπορεί να περιέχουν από καθόλου έως ελάχιστα λιπαρά.
Δεν σας επιβαρύνουν με επιπλέον αλάτι και ζάχαρη.
Μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιες από τις μερίδες φρούτων και λαχανικών, που λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα. Βέβαια, έχετε υπόψη σας ότι οι περιέχουν αρκετές θερμίδες, επειδή για ένα ποτήρι χυμού χρησιμοποιούνται αρκετές μερίδες φρούτων ή λαχανικών.
Αποτελούν πολύτιμη πηγή νερού. Έτσι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι ανάγκες του οργανισμού σας σε νερό αυξάνονται, μπορείτε αντί για κάποιο αναψυκτικό να προτιμήσετε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό (ιδιαίτερα αν δεν μπορείτε να πιείτε άλλο νερό!).
Προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Έτσι, δεν τους βαριέστε ποτέ και μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.
Η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία μας. Για παράδειγμα, λόγω των αντιοξειδωτικών τους ουσιών, προσφέρουν προστασία από παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με την πρόληψη ουρολοιμώξεων και την προστασία των ματιών και του εγκεφάλου.

vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου