Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΗΠΑ: Χ. Ξηρός - Μαζιώτης στη λίστα διεθνούς τρομοκρατίας μαζί με τον Μπιν Λάντεν Τι σημαίνει αυτό

ΗΠΑ: Χ. Ξηρός - Μαζιώτης στη λίστα διεθνούς τρομοκρατίας. Τι σημαίνει αυτό
Η αμερικάνικη κυβέρνηση εξέδωσε εκτελεστική πράξη με την οποία χαρακτηρίζει τον Νίκο Μαζιώτη και τον Χριστόδουλο Ξηρό ως τρομοκράτες, ανακοίνωσε την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. H κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία και παγώνει τους λογαριασμούς του Χρ. Ξηρού και του Ν. Μαζιώτη που τυχόν βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος ή υπάγονται στην αμερικανική νομοθεσία. Oι ΗΠΑ προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, βάσει του αμερικανικού εκτελεστικού διατάγματος 13224,  το οποίο αφορά τους τρομοκράτες, εκείνους που στηρίζουν τους τρομοκράτες ή τις τρομοκρατικές πράξεις. Πρόκειται για την πιο σημαντική λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ, στην οποία βρίσκονταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν.
Όλα αυτά στον απόηχο των αυστηρών, προειδοποιήσεων του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Πιρς και της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, όπου οι αμερικανοί κατέστησαν σαφές ότι ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού θα αποτελουσε μία "μη φιλική κίνηση".
Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται εκτενής αναφορά για τη δράση και το προφίλ του Χριστόδουλου Ξηρού, αδελφού του Σάββα, και αρχιτρομοκράτη της 17Νοέμβρη, αλλά και του Νίκου Μαζιώτη, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση του “Επαναστατικού Αγώνα”.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες ενέργειες ενάντια σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα και αλλού», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν ένας από τους επικεφαλής εκτελεστές της 17 Νοέμβρη, μέχρι τη σύλληψή του το 2002. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Ξηρός, που εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό, εξαφανίστηκε ενώ απουσίαζε από τη φυλακή με προσωρινή άδεια για να επισκεφθεί την οικογένειά του. Η 17 Νοέμβρη ήταν ενεργή από τις αρχές της δεκαετίας του '70, μέχρι τις αρχές του 2000, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για επιθέσεις ενάντια σε Ελληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως και Δυτικά συμφέροντα. Μετά από τη διαφυγή του, δημοσίευσε ένα μανιφέστο επικεντρωμένο στη δυσαρέσκειά του για την ελληνική κυβέρνηση. Ο Ξηρός συνελήφθη και πάλι από την ελληνική αστυνομία τον Ιανουάριο του 2015, ενώ σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα, πιθανότατα σκοπεύοντας να απελευθερώσει άλλους κρατουμένους. Την εποχή της σύλληψής του, ο Ξηρός πιθανόν να ήταν σε συντονισμό με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μία ομάδα που έχει χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το διάταγμα 13224, το 2011», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Είχε συλληφθεί με άλλα έξι φερόμενα μέλη της οργάνωσης το 2010, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του. Τον Απρίλιο του 2014, υπό την ηγεσία του Μαζιώτη, ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στις 16 Ιουλίου του 2014, ο Μαζιώτης συνελήφθη και πάλι από την ελληνική αστυνομία, μετά από την ανταλλαγή πυρών σε κεντρική τουριστική περιοχή της Αθήνας, στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Ο Επαναστατικός αγώνας χαρακτηρίστηκε ξένη τρομοκρατική οργάνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 18 Μαΐου του 2009 και είναι πιο γνωστός για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα το 2007», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση για τον Μαζιώτη.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αμερικανοί πολίτες καλούνται να μην έχουν καμία συναλλαγή με τους δύο τρομοκράτες και επισημαίνεται ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Θησαυροφυλακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου