Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ. ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή τυγχάνει πρίν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται την Δευτέρα του Πάσχα. Ιδιαίτερη είναι η τιμή του Αγίου Γεωργίου και στην Μητρό­πολη Ηλείας. Σε σύνολο 282 ναών οι 87 είναι αφιερωμένοι σ' αυτόν δηλαδή οι πιο πολλοί μετά από αυτούς που είναι καθαγιασμένοι στην Θεοτόκο. Οι 30 από αυτούς είναι ενοριακοί. Τον Άγιο Γεώργιο πανηγυρίζουν η Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Λαμπετίου ή «Αγιοργάκης» όπως είναι ευρύτερα γνωστό το ησυχαστήριο, οι ομώνυ­μες ενορίες Αμαλιάδας και Νέας Μανωλάδας, καθώς και οι ενορίες Δουνεΐκων, Πέρα Χαβαρίου, Αμπελώνα, Γρανιτσεΐκων, Κορυφής, Πρασίνου, Σαλμώνης, Φωναϊτίκων, Εφύρας, Λουκά, Άνω Κουρτεσίου, Βραχνεΐκων, Ανδραβίδας, Καβασίλων, Λάππα, Λυγιάς, Μαρκοπούλου, Τραγανού, Νεαπόλεως, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου, Αγίου Γεωργίου Λαντζοΐου, Άσπρων Σπι­τιών, Αμυγδαλής, Αστρά, Βύλιζας, Ζαχαρεΐκων, Κακοταρίου, Κάμενας καί Μιράκας. Επίσης ο κοιμητηριακός ναός της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και ο ναός του οικισμού Βάλμης (ενορία Αγραπιδοχωρίου Πηνείας)....
Στο Αυγείο την ημέρα της γιορτής του, οπότε γιορτάζει ο κοιμητηριακός ναός της ενορίας, λαμβάνουν χώρα ιπποδρομίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου