Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ένα βήμα πριν το χάος τα Σκόπια - Η αντιπολίτευση καλεί τον λαό να ανατρέψει τον Γκρουέφσκι

Το λαό της ΠΓΔΜ κάλεσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι να κατέλθει σε μαζικές, διαρκείς και ειρηνικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση από την
εξουσία του «καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι», στον απόηχο της πολιτικής κρίσης που συνταράσσει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσερβένκοφσκι, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια αποσύρθηκε από την ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), «έσπασε» τη σιωπή του και σε ανοιχτή επιστολή του σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι «στον αγώνα κατά του εγκληματικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ενός ευρύτερου λαϊκού κινήματος, το οποίο θα συμπεριλάβει και θα συνενώσει όλους όσοι μπορούν και είναι πρόθυμοι να συμβάλουν».

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ συγχαίρει τον αρχηγό του SDSM Ζόραν Ζάεβ για το θάρρος του να αποκαλύψει τις εγκληματικές πράξεις του Νίκολα Γκρούεφσκι, σημειώνει όμως ότι είναι ψευδαίσθηση να θεωρεί κανείς, ότι η κυβέρνηση αυτή θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από μόνη της, λόγω των αποκαλύψεων της αντιπολίτευσης ή ότι η Διεθνής Κοινότητα θα ασκήσει αφόρητες πιέσεις προς τον Ν. Γκρούεφσκι να αποδεχτεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα διοργανώσει νέες εκλογές στη χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημειώνει, ότι «τη χώρα κυβερνά σήμερα ένα αυταρχικό, εγκληματικό και διεφθαρμένο καθεστώς» και υπογραμμίζει ότι η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, ως το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα, έχει την «ιστορική ευθύνη» να οδηγήσει το λαό στον αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος αυτού, όμως, όπως αναφέρει, οφείλει πρώτα να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και τις όποιες διαφωνίες στο εσωτερικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου