Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ με την ... όπισθεν η "Αριστερή" ανάπτυξη. «Λουκέτο» έβαλαν 5.669 επιχειρήσεις στο πρώτο δίμηνο του 2017. ΜΕΙΟΝ 65% οι επενδύσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για έκλεισαν 5.669 επιχειρήσεις
Στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 έκλεισαν 5.669 επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία για το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών του Γενικού Εμπορικού Μητρώου που είναι στη διάθεση του ΕΒΕΑ...
 Πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δείχνουν ότι οι επενδύσεις παρουσιάζουν μείωση κατά 65% και επέστρεψαν στα επίπεδα του 1996 και στα 20,1 δισ. ευρώ. Οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν από τα 82,9 δισ. ευρώ το 2008 σε 58,7 δισ. ευρώ το 2016, με απώλειες 24 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στα 119,6 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 25% και απώλειες 39,9 δισ. ευρώ στο διάστημα 2008-2016.
Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας έχει οδηγήσει σε εξάντληση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας τα λουκέτα στην αγορά. Εμπορικοί δρόμοι σε όλη τη χώρα που άλλοτε έσφυζαν από ζωή έχουν ερημώσει, οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες βιοτεχνίες και βιομηχανίες κλείνουν και, όπως λένε οι επιχειρηματίες, το μέλλον δεν προοιωνίζεται ευοίωνο.
Φόροι, χαμηλό καταναλωτικό ενδιαφέρον, παντελής έλλειψη χρηματοδότησης δημιουργούν μια θηλιά στον λαιμό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται εν αντιθέσει με τα έσοδά τους.
Το σύνολο των επιχειρήσεων έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο καθώς η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους καταναλωτές αλλά και στους ίδιους, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου