Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τα ΕΥΡΩ που "ΤΡΩΝΕ"...



Τεράστια ποσά ξοδεύονται από το Ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ανύπαρκτους πρόσφυγες, τα οποία καταλήγουν σε εταιρίες σιτίσεως και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δεν είναι μια απλή θεωρία πλέον, αλλά είναι αποδεδειγμένο, καθώς τα νούμερα απλώς δεν βγαίνουν. Χαρακτηριστικό του τί συμβαίνει είναι ότι εκπρόσωπος της Ε.Ε. είχε δηλώσει σε ξένο δίκτυο, αναφερόμενος στην Ελλάδα,
ότι «τα 70 δολάρια από τα 100 που ξοδεύονται, έχουν κατασπαταληθεί».
Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού κράτους. Όπως αποκάλυψε και το insidestory.gr, υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις κατασπατάλησης χρημάτων για ανύπαρκτους πρόσφυγες, όπως στο κέντρο στην Μυρσίνη Ηλείας και στον νομό Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, στην Μυρσίνη Ηλείας, την σίτιση των προσφύγων ανέλαβε η εταιρία ονόματι «Korinthian Palace», μια πολύ δραστήρια εταιρία στον χώρο, σε όλη την Ελλάδα. Η εν λόγω εταιρία, έχοντας αναλάβει την σίτιση των προσφύγων στον χώρο «LM Village», υπέγραψε σύμβαση με το Ελληνικό κράτος για καθημερινή σίτιση 400 ατόμων. Όμως στον χώρο φιλοξενίας, διαβιούν το πολύ 338 άτομα κάθε φορά, και αν έρθουν νέοι πρόσφυγες, υπάρχει διαδικασία με την οποία αποχωρούν από το κέντρο ισάριθμοι πρόσφυγες.
Δηλαδή η εταιρία παίρνει κάθε μέρα χρήματα για την σίτιση 62 προσφύγων παραπάνω από τον πραγματικό αριθμό, και αν υπολογίσουμε ότι η τιμή κατ’ άτομο (σύμφωνα με την σύμβαση) είναι 5,85 ευρώ με ΦΠΑ, τότε το Ελληνικό κράτος πληρώνει 362,7 ευρώ ημερησίως παραπάνω την «Korinthian Palace». Φυσικά οι εταιρίες σίτισης, συνεργάζονται και με τις ΜΚΟ, με αποτέλεσμα μεγάλα ποσά να καταλήγουν και σε αυτές.
Όταν ρωτήθηκαν οι αρμόδιοι για το σκάνδαλο των ποσών αυτών, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (το οποίο έχει αναλάβει την αρμοδιότητα για τις εν λόγω συμβάσεις) απάντησε ότι οι μερίδες που δίδονται είναι πάντοτε ανάλογες με τον αριθμό των προσφύγων, ενώ η εταιρία είπε ότι «εμείς οφείλουμε να τηρούμε ευλαβικά την εκάστοτε υπογραφόμενη σύμβαση». Με λίγα λόγια, οι μερίδες που φτιάχνονται είναι κατά 62 άτομα λιγότερες, όμως τα ποσά που είναι συμφωνημένα στα έγγραφα, δίδονται κανονικότατα.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με την εν λόγω εταιρία σίτισης και σε δύο κέντρα φιλοξενίας στην Αττική. Σε κέντρο στην Ραφήνα, παρέχεται, σύμφωνα με τα έγγραφα, σίτιση για 150 άτομα, την στιγμή που στο κέντρο φιλοξενούνται 120 άτομα, με αποτέλεσμα το Ελληνικό δημόσιο να δίδει 144 ευρώ παραπάνω ημερησίως. Στην Νέα Μάκρη, πάλι, η «Korinthian Palace» κερδίζει διαγωνισμό για την σίτιση 200 ατόμων, όμως στο camp φιλοξενούνται μόλις 109 πρόσφυγες.
Όμως, πάμε τώρα πιο βόρεια, και συγκεκριμένα στον Νομό Ιωαννίνων στην Ήπειρο. Εκεί την σίτιση σε ορισμένα camps ανέλαβε την σίτιση η εταιρία Πιέτρης Α.Ε σε συνεργασία με την Άνοστρον. Συγκεκριμένα, σε διαγωνισμό για τα Δολιανά και τον Κατσικά αναλαμβάνουν την σίτιση 600 προσφύγων, όμως την ίδια ημέρα το ΓΕΕΘΑ  κάνει λόγο για παρουσία 138 ατόμων στο Δολιανά και κανέναν στον Κατσικά. Στην συνέχεια, τον Φεβρουάριο ο Κατσικάς παραμένει κλειστός, ενώ στα Δολιανά σιτίζονται 118 άτομα. Και πάλι, όμως, οι δύο εταιρίες συνεχίζουν να αναλαμβάνουν από κοινού την σίτιση 550 ατόμων μέχρι τις 30 Μαρτίου. Από το Υπουργείο η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι ότι... «μπορεί να έρθουν κι άλλοι». Τα παραπάνω χρήματα που θα στις δύο εταιρίες είναι 61.301 ευρώ (μιλάμε πάντα για τον Μάρτιο, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μιλάμε για μεγαλύτερα ποσά).
Αυτή είναι η κατάσταση στο «προσφυγικό». Το κράτος και η Ε.Ε. μοιράζουν αφειδώς χρήμα, το οποίο εταιρίες σίτισης σε συνεργασία με Μ.Κ.Ο. παίρνουν και μοιράζονται μεταξύ τους. Μετά, βέβαια, λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον Ελληνικό λαό, όμως για τα δικά τους παιδιά, υπάρχουν πάντοτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου