Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Σπείρες διέλυσαν 918 μετασχηματιστές σε Βοιωτία και Φθιώτιδα - Τεράστια η οικονομική ζημιά της ΔΕΗ

metasxhmatistis-1021x576

Η ζημιά που προκλήθηκε στη ΔΕΗ αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ 

Τεράστια οικονομική ζημιά ύψους 4.000.000 ευρώ προκάλεσαν στην Δ.Ε.Η. πέντε εγκληματικές ομάδες που δρούσαν από τις αρχές Οκτωβρίου του 2015 σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας και είχαν λεηλατήσει συνολικά 916 κλοπές μετασχηματιστές, από τους οποίους είχαν αρπάξει 128 τόνους χαλκού που τους απέφεραν κέρδος άνω των 500.000 ευρώ!

Οι πέντε σπείρες συνέθεταν ένα εκτεταμένο εγκληματικό δίκτυο με συνεχή δράση και κοινή καθοδήγηση και απαρτίζονταν από τουλάχιστον 17 μέλη τα οποία έχουν συλληφθεί στο παρελθόν σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας. Άλλη μια από αυτές, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς που συνέλαβαν βάσει εντάλματος της ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς έναν 36χρονο Έλληνα. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 23, 36, 27 και 25 χρόνων, από τους οποίους ο 23χρονος και ο 25χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές για παρόμοιες κλοπές.
Η συγκεκριμένη σπείρα είχε διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια 558 κλοπές και φθορές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. προκαλώντας της ζημιά ύψους 2.500.000 ευρώ, ενώ από τους 93 τόνους χαλκού που έκλεψαν υπολογίζεται ότι έβγαλαν πάνω από 370.000 ευρώ! Οι κλοπές έγιναν από το Μάιο του 2016 στις περιοχές Βασιλικά, Πύργος, Αλίαρτος, Υψηλάντης, Πύργος, Άγιος Δημήτριος, Αλαλκομενές, Ανθοχώρι, Σωληνάρι, Ακόντιο, Άγιος Βλάσης, Άγιος Αθανάσιος, Πέτρα, Μαυρομάτι, Προφήτης Ηλίας και Μαυρονέρι της Βοιωτίας και τις περιοχές Σφάκα, Καλαπόδι, Λευκοχώρι, Μώλος, Έξαρχος, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Αγία Παρασκευή, Παναγίτσα της Φθιώτιδας.

Οι πέντε δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ξεκινούσαν από ορμητήρια σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και πήγαιναν με Ι.Χ. αυτοκίνητα σε αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, όπου εντόπιζαν μετασχηματιστές, απενεργοποιούσαν τις ασφάλειες μέσης τάσης 20.000 volt με ειδικό κοντάρι περίπου πέντε μέτρων, ανέβαιναν στην κολώνα όπου ξεβίδωναν τις βίδες από το καπάκι και τις βίδες στήριξής του και τον έριχναν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χυθεί το λάδι που είχε στο εσωτερικό του. Έπειτα, αφαιρούσαν τα χάλκινα πηνία και τα πωλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης περιοχών της Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, πέντε από τα μέλη της οργάνωσης είναι ιδιοκτήτες συνολικά 36 Ι.Χ. αυτοκινήτων (!) τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές! Μάλιστα, στις 2 Δεκεμβρίου 2017 είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς επί της παλιάς εθνικής οδού Λιβαδειάς– Λαμίας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο του 36χρονου, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διάφορα πειστήρια για την δράση της σπείρας. Στο πλαίσιο των ερευνών, φέτος εντοπίστηκαν άλλα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα στις 26 Μαΐου στην Κωπαίδα και ένα την Τετάρτη στην Καρυά Βοιωτίας, στα οποία βρέθηκαν κλεμμένα χάλκινα πηνία μετασχηματιστών.
Σε βάρος των πέντε μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, στον οποίο οδηγήθηκε ο 36χρονος που συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου