Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Όταν ο μιζαδόρος του Τσακαλώτου ήθελε να λέγονται τα Σκόπια "Μακεδονία"


Ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών ήταν ανάμεσα στα 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν τη διακήρυξη το 2008

Δέκα χρόνια πριν, αρχές Απριλίου του 2008, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμα και με το όνομα ΠΓΔΜ, διακόσια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονταν ευθέως υπέρ της αναγνώρισης της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία».
Ανάμεσά τους βρίσκονταν κορυφαία σήμερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο Αλέξανδρος Πουλιάσης, ο άνθρωπος που σήμερα βρίσκεται δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, διατηρώντας θέση ειδικού συμβούλου.

Ο κ. Πουλιάσης το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε να παραχωρήσει μερίδιο της νόμιμης αμοιβής που θα λάμβανε στην υπόθεση του «Καρούζος-gate». Ο 41χρονος σήμερα ειδικός σύμβουλος άρχισε την έντονη συνδικαλιστική δράση του από νεαρή ηλικία και βρέθηκε από νωρίς στον στενό πυρήνα των στελεχών του τότε Συνασπισμού και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα και γερές προσωπικές σχέσεις, οι οποίες έχουν αντέξει στον χρόνο.

Γεγονός που αποδεικνύεται και από το άρθρο-διακήρυξη που δημοσίευσε το 2008 η εφημερίδα «Αυγή» με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», το οποίο υπέγραφαν μερικά από τα πιο γνωστά στελέχη σήμερα του κόμματος και της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πουλιάσης.

Τότε, βέβαια, δίπλα από το όνομά του «φιγουράρει» η επαγγελματική ιδιότητα του «ιδιωτικού υπαλλήλου». Σήμερα, είναι ο άνθρωπος που ακολουθεί τον κ. Τσακαλώτο παντού, ακόμα και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Τι υπέγραψαν, όμως, τότε τα διακόσια στελέχη; «Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται, αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία», ανέφερε το άρθρο-διακήρυξη, με την προσθήκη πως «η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ αυτή που στηρίζει και η χώρα μας εδώ και δεκαετίες».

Το άρθρο-διακήρυξη, εκτός από τους κ. Τσακαλώτο και Πουλιάση, υπογράφουν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, Κώστας Γαβρόγλου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Ελένη Σταματάκη, καθώς και ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, και ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Κώστας Αθανασίου.

Βέβαια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε που το κυβερνών κόμμα βρισκόταν στο 5% ότι πολλοί εξ αυτών σήμερα θα ήταν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ευρισκόμενοι σε θέσεις-κλειδιά, όπως ο κ. Πουλιάσης. Σημειώνεται ότι η επίμαχη διακήρυξη «κατέβηκε» προεκλογικά από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Αυγή».

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, σε ρεπορτάζ τους αποκάλυψαν ότι ο κ. Πουλιάσης τον Σεπτέμβριο του 2013, προτού η Αριστερά ανέβει στην εξουσία, συμμετείχε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου με το ψηφοδέλτιο «Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων», του οποίου ηγείτο ο Τρύφων Αλεξιάδης, μετέπειτα αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. Τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Πουλιάσης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι, παράλληλα με τα της πολιτικής, ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές, όπως πλασιέ θυρών ασφαλείας και υποδημάτων.

Στη συνέχεια, η πολυετής σχέση και η κοινή διαδρομή τού κ. Πουλιάση με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία αποδεικνύεται και από το άρθρο-διακήρυξη που είχαν υπογράψει και οι δύο το 2008, επιβεβαιώθηκε από την πρώτη στιγμή της λήψης κυβερνητικών θέσεων από τον δεύτερο, όταν ο Αλ. Πουλιάσης ανέλαβε θέσεις ειδικού συμβούλου στο πλευρό του. Στις 23 Απριλίου 2015 (ΦΕΚ 278/23-4-2015) ορίστηκε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Τον Αύγουστο του 2015 (ΦΕΚ 599/20-8-2015), όταν ο κ. Τσακαλώτος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, ο κ. Πουλιάσης διορίστηκε στο πολιτικό του γραφείο σε θέση ειδικού συμβούλου και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στο υπουργείο ως ειδικός σύμβουλος. Παράλληλα, τοποθετήθηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ.

Σημειωτέον ότι το 2016 η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε δημοσιεύματά της (Νοέμβριος και Δεκέμβριος του 2016) διερωτάται «Με τίνος έξοδα πήγε στο Λας Βέγκας ο σύμβουλος του Τσακαλώτου;», χαρακτηρίζοντάς τον «αντιμνημονιακό στέλεχος, ο οποίος έγινε ξαφνικά θιασώτης της τρόικας».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του δίπλα στον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Πουλιάσης έχει ασχοληθεί με το ζήτημα των τυχερών παιγνίων, αν και, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του χώρου, πριν να βρεθεί δίπλα στον υπουργό Οικονομικών δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το ζήτημα.

Χάρης Παπαβασιλείου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου