Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Να απαγορευτεί ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ

unnamed2

Γεώργιος Τρανταλίδης

Ρωτήθηκε  ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας άριστος αστυνομικός. Ο φοιτητής ψέλλισε… αυτοσχεδιασμούς. Ο καθηγητής εξιστόρησε τα προσόντα που είχε περιλάβει στο Β’ Τόμο της Εγκληματολογίας του (Αστυνομικοί 1961 σελ.16): «Απαιτείται ακμή σωματικών και ψυχικών δυνάμεων, σωφροσύνη, εγκράτεια, νηφαλιότης, χαρακτήρας αδωροδόκητος, ευσυνειδησία, παρατηρητικότης , ερευνητικότης, μνήμη, ευθυκρισία, δεξιότης, ευστροφία πνεύματος, πρόνοια, δραστηριότης , αποφασιστικότης, επιβλητική εμφάνισης, γνώση και πείρα των ανθρώπων και του εν τη κοινωνία βίου αυτών, γενικαί γνώσεις των αιτίων και της τελέσεως των εγκλημάτων, ιδία δε της ληστείας, ψευδορκίας, εμπρησμού, κιβδηλείας, διαρρήξεων κ.λ.π, γνώση περί του ψυχικού βίου των εγκληματιών, αστικού και ποινικού δικαίου, ποινικής δικονομίας και της τέχνης της ανιχνεύσεως των εγκλημάτων, διασφαλίσεως ιχνών κ.α.». Αφήνω τον αναγνώστη να συμπεράνει πόσοι από τους 55.000 έχουν τα ανωτέρω προσόντα. Για τις πρόσφατες απίστευτες  δηλώσεις συνδικαλιστού για τον πιλότο : «Είναι βλάκας, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή» θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Οι ατέλειωτες ώρες εμφάνισης συνδικαλιστών στην TV είναι όχι μόνο πρόκληση αλλά και εξωφρενική σπατάλη χρόνου  που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη χιλιάδων κακοποιών που άφησε ο ανεκδιήγητος Παρασκευόπουλος. Ο τελευταίος έδεσε τα χέρια των Εισαγγελέων και τώρα οι πολίτες είναι απροστάτευτοι και κινδυνεύουν. Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη ο συνδικαλισμός της Αστυνομίας και η παρουσίαση των συνδικαλιστών κάθε μέρα στα κανάλια.    Ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου είναι ο μόνο αρμόδιος για να κάνει δηλώσεις. Όπου υπήρξε συνδικαλισμός τα τελευταία 50 χρόνια, ταυτίστηκε με τη λούφα και την παραλυσία. Ο συνδικαλισμός εντάσσεται σε κομματικές τοποθετήσεις και γι’ αυτό το αρ. 29 παρ. 3 Σ αναφέρει ότι : «Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις υπέρ η κατά πολιτικού κόμματος σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας». Το κρίμα το έχουν οι πολιτικοί που διόρισαν (για τα ψηφουλάκια) 55.000 αστυνομικούς ενώ οι απαραίτητοι είναι μόλις 5.500. Εν κατακλείδι είναι επιβεβλημένο να απαγορευτεί ο συνδικαλισμός στην ΕΛ. ΑΣ όπως άλλωστε και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Αναμένω με ενδιαφέρον το σχόλιο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

                                                  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου