Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Υπόθεση Novartis: «Στικάκι ποτέ δεν υπήρχε»

Σάκης  Μουμτζής

Είναι ίδιον του ανθρώπου να ξεχνά. Έτσι τείνει να λησμονηθεί και η σκευωρία Novartis, καθώς από τότε επικαλύφθηκε από σωρεία άλλων γεγονότων, αν και δεν θα έπρεπε. Δεν υπήρξε μόνον αλλοίωση του πολιτεύματος, αλλά κυρίως ήταν απόπειρα χειραγώγησης της ψήφου των πολιτών, μέσα από την κατασυκοφάντηση δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών. Συνεπώς, οφείλουμε αυτήν την πρωτοφανή υπόθεση να την έχουμε πάντα στο μυαλό μας.

Ξαναήρθε στην επικαιρότητα με δύο πρόσφατα γεγονότα.

1. Η παρέμβαση των κ.κ. Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Γ. Στουρνάρα, Α.

Γεωργιάδη, Α. Λοβέρδου και Δ. Αβραμόπουλου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «προστατευομένων μαρτύρων» για να «μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη».

2. Η χθεσινή απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών για τον Ιωάννη Αγγελή, ενός εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας. Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών να παραπεμφθεί ο κ. Ι. Αγγελής για παράβαση καθήκοντος, γιατί κατά το ταξίδι στη Βιέννη «αρνήθηκε να παραλάβει από εκπροσώπους της αμερικανικής πλευράς στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου που ήταν υπό έρευνα από την ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis (Καθημερινή 29/6/2021)».

Ευθύς ως έγινε γνωστή η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών όλο το μιντιακό σύστημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγύριζε. Αισθανόταν δικαιωμένο, ενώ συγχρόνως αποδυναμωνόταν η μαρτυρία ενός βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Έρχεται όμως η χθεσινή πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών του εισαγγελέα κ. Γ. Οικονόμου που τινάζει στον αέρα όλο το κατηγορητήριο κατά του Ι. Αγγελή, ενώ αποδομεί πλήρως ένα βασικό στοιχείο των ισχυρισμών της ομάδας Παπαγγελόπουλου. Λέει ο κ. Οικονόμου : «ο κ. Αγγελής κινήθηκε με τη θεσμική ιδιότητα του Επόπτη Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στα απολύτως αυστηρά υπηρεσιακά πλαίσια, χωρίς να παραβεί το υπηρεσιακό του καθήκον. Ουδέποτε αρνήθηκε τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, απλά είχε τη δικονομική άποψη ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί βάσει συνεργασίας με την Eurojust. Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα, έγγραφα στοιχεία ή στικάκι ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ. ΣΤΙΚΑΚΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ πολύ δε περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπο του δόλος και σκοπός, έτσι όπως απαιτεί το άρθρο 259 ΠΚ…».

Με αυτήν την πρόταση του κ. Γ. Οικονόμου αποδεικνύεται πως τελικά η ύπαρξη αυτού του περίφημου «στικακίου» ήταν ένας απόλυτος μύθος, κατασκεύασμα και αυτός των σκευωρών. Να μην ξεχνάμε την «είδηση» που διακινείτο τότε για δεκάδες εκατομμύρια που βρέθηκαν σε λογαριασμό υπουργού.

Σήμερα, όλο αυτό το σκηνικό έχει καταρρεύσει. Εκείνο το οποίο απομένει είναι να βγουν οι κουκούλες των προστατευμένων μαρτύρων για να δούμε τι κατέθεσαν και κυρίως ΠΟΤΕ τα κατέθεσαν, ώστε να γίνει μια λογική και χρονολογική σύνδεση με τις «αποκαλύψεις» δημοσιογράφων και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Α. Τσίπρα.

Όποιος πιστεύει ότι η υπόθεση θα ξεχαστεί, κάνει λάθος. Θα πάει μέχρι τέλους, για να θυμηθούμε και τα λόγια του Α. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου