Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ🤣🤣Ο Κούλογλου κάλεσε την Τουλουπάκη να μιλήσει στην παρέα του και το παρουσιάζει σαν ακρόαση στην Ευρωβουλή

 

Για να ξέρουμε για τι μιλάμε:

Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: 

Για την προετοιμασία των εργασιών της ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές κατανέμονται σε μόνιμες επιτροπές, καθεμία από τις οποίες εξειδικεύεται σε συγκεκριμένους τομείς. Υπάρχουν 20 κοινοβουλευτικές επιτροπές. Διαθέτουν από 25 ως 88 βουλευτές η καθεμιά, καθώς και πρόεδρο, προεδρείο και γραμματεία. Η πολιτική τους σύνθεση αντικατοπτρίζει εκείνη της ολομέλειας.
Οι επιτροπές καταρτίζουν, τροποποιούν και εγκρίνουν νομοθετικές προτάσεις και εκθέσεις πρωτοβουλίας. Εξετάζουν προτάσεις της Επιτροπής και του Συμβουλίου και, αν χρειαστεί, συντάσσουν εκθέσεις και τις υποβάλλουν στην ολομέλεια.

Οι διακομματικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διακομματικές ομάδες είναι δυνατό να δημιουργηθούν από βουλευτές οποιασδήποτε πολιτικής ομάδας και επιτροπής, με σκοπό την άτυπη ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και την προώθηση των επαφών μεταξύ βουλευτών και κοινωνίας των πολιτών. Οι διακομματικές ομάδες δεν είναι κοινοβουλευτικά όργανα και, επομένως, μπορεί να μην εκφράζουν τη γνώμη του Κοινοβουλίου.

Οι διακομματικές ομάδες διέπονται από εσωτερικούς κανόνες, οι οποίοι εγκρίθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων στις 16 Δεκεμβρίου 1999 (τελευταία επικαιροποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου 2014) και ορίζουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι διακομματικές ομάδες δύνανται να συσταθούν στην αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου, καθώς και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Άρθρο 1: Οι διακομματικές ομάδες δεν αποτελούν όργανα του Κοινοβουλίου και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να εκφράζουν την άποψη αυτού. 
Άρθρο 2: Οι διακομματικές ομάδες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα ή το λογότυπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ούτε των πολιτικών ομάδων που το απαρτίζουν, ούτε ονομασίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση με επίσημα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, τις διακοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες και τις μεικτές κοινοβουλευτικές επιτροπές. Σε παρόμοια περίπτωση, οι διακομματικές αυτές ομάδες δεν θα δικαιούντο τεχνικών διευκολύνσεων. 
Άρθρο 3: Οι διακομματικές ομάδες δεν μπορούν να προβαίνουν σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση με τις επίσημες δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των οργάνων του ή που ενδέχεται να επηρεάσουν τις σχέσεις με τα άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης, ή τις σχέσεις με τις τρίτες χώρες....

Στην Ευρωβουλή υπάρχουν λοιπόν Committees  και Ιntergroups δηλ. Επιτροπές και "στέκια"... οι Αριστεροί έχουν φτιάξει διάφορα τέτοια (αφού αρκούν βουλευτές από τρεις ομάδες) δηλ. στέκι ΛΑΟΤΑΚΙ, στέκι ενάντια στον ρατσισμό, στέκι μειονοτήτων, στέκι οίνου και τσίπουρου κ.λπ

Ο Κούλογλου λοιπόν είναι ένας από τους 8 αντιπροέδρους της Διακομματικής ΟΜΑΔΑΣ (ομάδας... ΌΧΙ Επιτροπής) Καταπολέμησης της διαφθοράς... "στέκι κατά της διαφθοράς" θα το λεγαν στα Εξάρχεια


Δεν υπάρχει λοιπόν Διακομματική Επιτροπή κατά της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο... για να καταλάβετε ότι τα παρεάκια αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ (απλά χρησιμοποιούν τα τεχνικά μέσα της, δηλ. αίθουσες, μεταφραστές κ.λπ) έχουν άλλη ιστοσελίδα ΕΚΤΟΣ της ιστοσελίδας της Ευρωβουλής και διαφορετικό λογότυπο για το κάθε "στέκι"

Συμπερασματικά αυτό που έκανε ο Κούλογλου και το πλασάρει σα διαδικασία Ευρωβουλής, είναι σα να μαζευτούν πχ 50 μηχανικοί να πουν στο Μετσόβιο δώστε μας μια αίθουσα να κάνουμε μια εκδήλωση και μετά να λέει ο ομιλητής "έδωσα διάλεξη στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο"... αυτό

Διαβάστε τώρα και την παραπλανητική είδηση ότι τάχα η Τουλουπάκη μίλησε σε Επιτροπή της Ευρωβουλής

Σε ακρόαση κλήθηκε από τη Διακομματική Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελένη Τουλουπάκη.

Η πρώην επικεφαλής εισαγγελέας κατά της διαφθοράς εξήγησε στους ευρωβουλευτές ότι «ήταν η επικεφαλής Εισαγγελέας κατά τη διαφθοράς στην Ελλάδα και ερεύνησε τα αδικήματα που διαπράχθηκαν από Έλληνες αξιωματούχους στο διεθνές σκάνδαλο δωροδοκίας της Νοvartis. Για αυτή την έρευνα αντιμετωπίζει τώρα κακουργηματικές κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και εγκληματική οργάνωση, μετά από παράνομη δίωξη, που δεν ασκείται από την τακτική δικαιοσύνη αλλά από την πλειοψηφία που συγκροτούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα δύο κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, “η πρόσκληση της κυρίας Τουλουπάκη στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου της. Η ακρόαση προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και την παρακολούθησαν δεκάδες ευρωβουλευτές. Από Έλληνες ευρωβουλευτές συμμετείχαν ακόμη οι κυρίες Σπυράκη και Ασημακοπούλου καθώς και ο Γ. Κύρτσος, που αναμένεται να «τιμωρηθεί» από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις θέσεις πάνω στο σκάνδαλο Novartis.

Στην εισήγηση της, η κα Τουλουπάκη διηγήθηκε ότι όταν η ίδια και οι συνεργάτες της, ερευνώντας το σκάνδαλο, άγγιξαν «πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας, ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον μας και εναντίον όσων συνεισέφεραν στοιχεία στην υπόθεση».

Απαρίθμησε τις μηνύσεις εις βάρος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και τις προσπάθειες αποκάλυψης της ταυτότητας τους, τις μηνύσεις εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της, αλλά και την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με την κατηγορία ότι έστησε «σκευωρία», στην οποία «συνεργοί» ήταν οι εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, που ερευνούσαν την υπόθεση.
Τέλος, εξιστόρησε πως όταν δεν κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ να της αφαιρέσει τη δικογραφία για την Novartis, κατήργησε συλλήβδην την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ακολούθησαν οι πρωτοφανείς διώξεις εις βάρος των δικαστικών λειτουργών”.

Συμπερασματικά, η Ε. Τουλουπάκη σχολίασε πως οι εξελίξεις αυτές «κατατείνουν στη φίμωση της Δικαιοσύνης, στο πιο πολύτιμο καταφύγιο όλων των πολιτών της Ένωσης και στο μόνο μέσο διαφύλαξης των οικονομικών συμφερόντων της», ενώ κάλεσε σε ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών και διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Με τη σειρά του, ο Στ. Κούλογλου, τόνισε πως «η Novartis παραδέχθηκε στις ΗΠΑ το σκάνδαλο που έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Πληρώνει μεγάλο πρόστιμο στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα. Δε το λέει μόνο η αντιπολίτευση αυτό. Το λέει και ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Γιώργος Κύρτσος, που εκδιώχθηκε από την ΝΔ επειδή δήλωσε ότι πρόκειται πράγματι για ένα διεθνές σκάνδαλο. Οι πρακτικές διαφθοράς της φαρμακευτικής επηρέασαν τις τιμές φαρμάκων πανευρωπαϊκά».

Ο, δε, Γ. Κύρτσος, δήλωσε ότι «σήμερα το απόγευμα θα με “δικάσουν” στο ΕΛΚ, αντί να συζητάμε για την Ουκρανία. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ασκούσα κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί αντί να κυνηγάνε την Novartis κυνηγούσαν δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ασκώ κριτική και στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αντί να κυνηγάνε την εταιρεία κυνηγάνε την Τουλουπάκη. Είναι μεγάλη ντροπή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που κανείς δεν κυνηγάει την Novartis. Αν είναι να με πετάξουν έξω και από το ΕΛΚ για αυτό, ας γίνει. Μόνο στην Ουγγαρία και στην Πολωνία βλέπουμε τέτοιες διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών».

“Η κυρία Σπυράκη υποστήριξε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης όπως και η κυρία Ασημακοπούλου, που μεταξύ των άλλων ρώτησε την κ. Τουλουπάκη με τι χρήματα ταξίδεψε στο Στρασβούργο. Η Ελληνίδα δικαστικός απάντησε ότι ήρθε με δικά της έξοδα. Σε σχόλια μετά το τέλος της συνεδρίασης, ευρωβουλευτές ζητούσαν λεπτομέρειες για την υπόθεση και εξέφραζαν ερωτηματικά  για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα καθώς και για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis” καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου