Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Οι τρεις απεργίες πείνας του Δημάκη, το «βραχιολάκι» και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 Οι τρεις απεργίες πείνας του Δημάκη, το «βραχιολάκι» και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πιέσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου ο ποινικός κρατούμενος Βασίλης Δημάκης να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα στην πανεπιστημιακή σχολή που είχε περάσει μέσω της διαδικασίας εκπαιδευτικών αδειών με τη χρήση του «ηλεκτρονικού βραχιολιού» παρακολούθησης ήταν συνεχής από το 2018. Τώρα ο ποινικός κρατούμενος έχοντας λάβει σχετική άδεια έχει εξαφανιστεί.

Η ιστορία του Βασίλη Δημάκη που από ληστής με το καλάσνικοφ βρέθηκε φοιτητής όντας κρατούμενος στο Πανεπιστήμιο είχε προκαλέσει τα δικαιωματικά ένστικτα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν λάμβανε τις προβλεπόμενες άδειες για να παρακολουθεί μαθήματα. Το συμβούλιο φυλακών αποφαινόταν κατ' επανάληψη μάλιστα ότι ετίθετο θέμα ως προς την τήρηση των όρων που υφίστανται από τον εν λόγω κρατούμενο.

Φευ! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατ' επανάληψη. Από το 2018 όταν 28 βουλευτές του τότε κυβερνώντος κόμματος ασκούσαν σκληρή κριτική στον τότε υπουργό

Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εγκαλώντας μάλιστα διότι δεν παρέχονται τα νόμιμα στον ποινικό κρατούμενο που πράγματι είχε καταφέρει μέσα από τις φυλακές να περάσει σε πανεπιστημιακή σχολή.

Θέμα της ερώτησης που είχαν καταθέσει «Το δικαίωμα του κρατουμένου φοιτητή Βασίλη Δημάκη στις εκπαιδευτικές άδειες». Εγκαλούσαν τον τότε υπουργό να αποσαφηνίσει «Ποιες πρωτοβουλίες, θεσμικές και πολιτικές, προτίθεται να αναλάβει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του απεργού πείνας και δίψας Βασιλείου Δημάκη; Σε ποιες ενέργειες, διοικητικές ή και νομοθετικές, μπορεί να προβεί το υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να υποβοηθούνται αποτελεσματικά στην παρακολούθηση των σπουδών τους κρατούμενοι φοιτητές και μαθητές;»

Ήταν η πρώτη απεργία του. Ακολούθησαν άλλες δύο με τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί σηκώνοντας τους τόνους μετά την κυβερνητική αλλαγή του 2019 με συνεχείς παρεμβάσεις και ερωτήσεις σχεδόν σε μηνιαία βάση ειδικά το 2020 παρά το γεγονός ότι η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων ελέω κορονοϊού και μέτρων ήταν όχι μόνο περισσότερο εφικτή αλλά είχε γενικευθεί.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης του κρατούμενου Β. Δημάκη καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι είναι ασωφρόνιστοι, αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή ενός νέου ανθρώπου που κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα και του στερούν αυτό που κατορθώνει μόνος, να εκπαιδεύεται διαρκώς, κάτι που θα έπρεπε να του παρέχει η Πολιτεία, ως ευνομούμενη εννοείται και ως Κράτος Δικαίου» έλεγε τον Μάιο του 2020 ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Πρόσθετε δε ότι «Μήπως εκεί στην ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής πρέπει κάποιος να τους …σωφρονίσει; Και να γίνει τώρα, αμέσως, γιατί λίγο μετά είναι αργά, πολύ αργά» κατηγορώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «άγνοια για την ουσία του σωφρονισμού, αυταρχισμό και εκδικητικότητα απέναντι σε έναν νέο κρατούμενο που καταφέρνει να αυτομορφωθεί».

Και κατέληγε πως «Οι αρμόδιοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νομίζουν ότι εκείνο που αρμόζει στους κρατούμενους είναι συνθήκες 'εξπρές του μεσονυκτίου' και μένουν αδιάφοροι ακόμα και όταν η ζωή του κρατούμενου Β. Δημάκη κρέμεται κατά κυριολεξία από μία κλωστή»,σημειώνοντας ότι «Θα είναι υπόδικη η χώρα μας στο ΕΔΑΑ για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔA; Θα πει η κ. Νικολάου, γγ Αντεγκληματικής(!) πολιτικής ότι «ήθελε τα 'παθε ο κρατούμενος;».

Ο Βασίλης Δημάκης μετά την τρίτη απεργία πείνας έλαβε την άδεια που ζητούσε πριν από 2 ημέρες. Στις 15 Μαρτίου. Έγραφε δε σε ανάρτηση στο facebook (;) τα εξής:

«Μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο ήταν η εισαγγελέας εφέτης μου έδωσε την άδειά μου είπε να σταματήσω να κάνω κακό στον εαυτό μου και ότι είχε γίνει ένα μπέρδεμα για αυτό το λόγο καθυστερούσαν να μου δώσουν την άδειά μου !
Ρε παιδιά σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους από καρδιάς τόσο ακαριαία αντίδραση και τι να πω Δεν ξέρω τι να πω Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά για άλλη μία φορά από καρδιάς είστε φοβεροί ειλικρινά και πολύ περισσότερο τη δικηγόρο μου την κυρία Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα που Πάντα βρίσκεται δίπλα μου ! »

Το πρωί της Πέμπτης ο Βασίλης Δημάκης δεν εμφανίσθηκε στο Πανεπιστήμιο όπως προέβλεπαν οι όροι με τους οποίους έλαβε εκπαιδευτική άδεια έχοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης το οποίο επίσης σταμάτησε να εκπέμπει σήμερα.

Οι αρχές αναζητούν τον αποκαλούμενο ληστή με το Καλάσνικοφ που έχει τιμωρηθεί με ποινές φυλάκισης συνολικά 44 ετών. Παραβίασε τους όρους που ζητούσε να εφαρμοσθούν και στην περίπτωσή του με την επίκληση της παρακολούθησης μαθημάτων σε μια σχολή που πέρασε με μεγάλο κόπο και υψηλό βαθμό. Εν τούτοις όταν είχε μεταφερθεί στα Γρεβενά είχε αρνηθεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά μαθήματα απαιτώντας, μέσω απεργίας πείνας να έχει φυσική παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου