Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

«ΚΙΒΩΤΟΣ του ΚΟΣΜΟΥ» ένα ζεστό καταφύγιογια τα μοναχικά παιδιά Ο Πατήρ Αντώνιος και η «ΚΙΒΩΤΟΣ» του Καταδίκη εκ τωνπροτέρων ή διερεύνηση επαναφοράς θετικών στοιχείων;

 Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει καθημερινά για ό,τι ακούγεται ότι συμβαίνει στην «ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ», με τον πατέρα Αντώνιο. Το πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια, ως να ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος απατεώνας του κόσμου. Θεωρούνται τα πάντα που ακούγονται δεδομένα και πέφτει βαρύς ο πέλεκυς, χωρίς κανείς να διερωτηθεί μήπως δεν είναι όλα ακριβώς όπως ακούγονται.Η ήρεμη και μειλίχια θρησκευτική φυσιογνωμία του ιερουργού του Θεού, μετατράπηκε αστραπιαίως από τους θηρευτές της είδησης, σε τέρας εκμεταλλεύσεως και απάνθρωπος γητευτής νέων και φιλανθρώπων. Όταν όμως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, έχουν δικαίωμα τα κανάλια να δικάζουν και να καταδικάζουν καθημερινά, χωρίς έλεος και φειδώ;

          Αλήθεια, διερωτήθηκε κανείς όταν ο πατήρ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την «ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ», αν ξόδευαν τα δικά τους λεφτά, πριν πείσουν κάποιους φιλάνθρωπους να τους ενισχύσουν στο θεάρεστο αυτό έργο τους; Το έψαξαν τα λαγωνικά της δημοσιογραφίας, πριν πέσουν ως γύπες να κατασπαράξουν τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα;  

          Κανένας προβληματισμός, κανένας ενδοιασμός να το ψάξουν λίγο περισσότερο. Μια τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν είδηση, δεν θα είχε τηλεθέαση και εμπορευματικότητα. Διότι σήμερα τα πάντα μετρούνται με την τηλεθέαση, με την πρώτη εντύπωση, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο να διασύρουν συνειδήσεις και προσωπικότητες. Μα τα γεγονότα ήλθαν καταιγιστικά θα μου πείτε και οι καταγγελίες σωρηδόν. Σύμφωνοι, αλλά δεν διερωτήθηκε κανείς πως ακριβώς κατέληξε μια θεόπνευστη πράξη του πατρός Αντωνίουσε μια παράνομη εκμετάλλευση φιλανθρώπων, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από την θεϊκή ενέργεια αυτού του ιερουργού;

          Δεν διερωτήθηκε κανείςμήπως η ραγδαία μεγέθυνση της δραστηριότητας αυτής της πρωτοφανούς απήχησης, χριστιανικής μέριμνας των μοναχικών παιδιών και όχι μόνο, τα οποία βρήκαν καταφύγιο και οικογενειακή φροντίδα, θαλπωρή και αγάπη στην ΚΙΒΩΤΟ αυτή του ΚΟΣΜΟΥ, όπως προσφυώς ονομάστηκε η κοινωνική αυτή μέριμνα, είναι φυσικό και αναμενόμενο να δημιουργήσει δυσλειτουργίες ή ακόμη και παράνομες πράξεις; Κάτι τέτοιο όμως δύναται να ακυρώσει το τεράστιο κοινωνικό έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ;

          Τα δαιμόνια λαγωνικά, ανακάλυψαν ότι η μισθοδοσία του παρέμενε άθικτη, από την αρχή ή αργότερα και διερωτήθηκαν πώς διαβίωνε ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος ξαφνικά έγινε Παπαντώνης και η πρεσβυτέρα Παπαδιά, ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος. Ο καλός αυτός χριστιανός, που αγωνιζόταν μέρα και νύχτα για την τροφή και τοενδιαίτημα των ταλαίπωρων παιδιών, θεωρήθηκε έγκλημα αν έτρωγε και αυτός μαζί τους από το ίδιο φαγητό! Όσο για την ενδυμασία του, ένα ράσο που φορούσε πάντα, κάπως το αγόρασε μια φορά! Αιδώς Αργείοι!   

          Αν αληθεύει όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων που βρέθηκε στον λογαριασμό της «κιβωτού» και τυχόν χρήση τους για ιδιοτελείς σκοπούς, έστω και αν αληθεύει, ομοιάζει ωσάν να έβαναν ένα παιδί να φυλάει μερικά ανοικτά κιβώτια καραμέλες και να περιμένουν να μην φάει καμία! Όχι πως δικαιολογείται αν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά δεν καρατομείς το παιδί αυτό για την πράξη του, αλλά φροντίζεις να μην έρχεται σε τόσο θελκτικό πειρασμό και τον νουθετείς, αντί να τον καταδικάζεις και δη αναπολόγητο!

          Ο Μέγας εκπρόσωπος του Θεού επί της γης, ο προκαθήμενος της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αντί να του απαγορεύσει να λειτουργεί, θα μπορούσε να τον καλέσει στην Αρχιεπισκοπή και αφού τον συγχαρεί για το θεάρεστο έργο του, να του μιλήσει σαν πατέρας και να τον ρωτήσει να του εξηγήσει, ενώπιον του Θεού, όλη την αλήθεια και να δεχθεί ότι είναι φυσικό και ανθρώπινο να έχει πέσει σε πειρασμό μπροστά σε έναν τέτοιο πακτωλό χρημάτων. Η χριστιανική κουβέντα του προκαθήμενου θα ήταν βάλσαμο για τον ιερέα να ομολογήσει, να ζητήσει μετάνοια, αν είχε σφάλει και να εξετάσουν μαζί πως μπορεί αυτό να διορθωθεί. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα βρισκόταν τρόπος, όχι μόνο να διορθωθεί η όποια παρεκτροπή, αλλά και πως θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και χριστιανικά το θεάρεστο έργο του, πάντοτε με τον πατέρα Αντώνιο επικεφαλής.

          Αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος δεν αντιλήφθηκε ότι έτσι διασύρεται και η χριστιανική εκκλησία; Με το να του απαγορεύσει να λειτουργεί, αποκαθίσταται το κύρος της εκκλησίας; Ασφαλώς όχι! Τούτο σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος  παραιτείται από την προστασία της εκκλησίας και την διδαχή των ιερωμένων της.

          Άγιε Ιερώνυμε, ποτέ δεν είναι αργά να ενεργήσει κάποιος χριστιανικά και διδακτικά στο όνομα του Θεού και στην προστασία του ποιμνίου σας. Καλέστε τον πατέρα Αντώνιο και μιλήστε του είτε όπως πιο πάνω αναφέρω ή όπως Σεις θα κρίνεται ως αρμοδιότερος, εμπειρότερος να χειριστείτε τη γλώσσα του Θεού. Ο Θεός θα σας ανταμείψει!

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

          Thiakos.blogspot.com

          e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου