Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Οι επόμενες εκλογές επιβάλλουν εγρήγορση και επαγρύπνηση Το πολλαπλώς εξαμαρτείν του κ.Τσίπρα αλλά και το εξαπατείν

 

Οι Έλληνες να το αντιληφθούν εγκαίρως για να αποφευχθεί πισωγύρισμα

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι τα έχουν πει όλα και τα επαναλαμβάνουν διδασκόμενοι οι διανοούμενοι όλου του πολιτισμένου κόσμου και τα θαυμάζουν διαχρονικά. Έχουν πει με στεντόρεια φωνή το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», και πολύ σωστά και σοφά, αλλά ορισμένοι εδώ στην πολιτική κονίστρα, όχι μόνο το αγνοούν, αλλά δεν διστάζουν να επαναλαμβάνουν το αμαρτείν και δη συχνά, αλλά και εξαπατείν συχνότερα.

          Υπάρχει όμως και μια παλαιότερη ρήση η οποία αποκαλύπτει την συχνή ανωριμότητα του Έλληνα. Όταν Ο Σόλων, από τους

μεγάλους σοφούς της αρχαιότητος επισκέφθηκε την αρχαία Αίγυπτο, μεταξύ άλλων, ένας ιερέας του είπε: «Σόλων, Σόλων, Έλληνες αεί παίδες εστέ, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν».Στην απορία του Σόλωνα, ο ιερεύς απάντησε:  «Νέοι εστέ, επείν, τας ψυχάς πάντες», εννοώντας ότι δεν γερνάμε ξεχνώντας ή αδιαφορώντας για όλα όσα, «περί δή των ενακισχίλια  γεγονότων έτη πολιτών σοι δηλώσω διά βραχέων νόμους και των έργων αυτοίς ό κάλλιστον επράχθη», επιτεύγματα και έργα κατόρθωσαν οι αρχαίοι συμπολίτες σου πριν από εννέα χιλιάδες χρόνια. Και ο ιερεύς συνεχίζει να απαριθμεί τα γεγονότα, τονίζοντας τις καταστροφές από πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα αίτια, τα οποία όμως έχουμε ξεχάσει και για το λόγο τούτο παραμένουμε στάσιμοι και δεν γεράζουμε, αλλά παραμένουμε παιδιά, ανώριμα και άμυαλα.

          Ο λόγος που ανάφερα όλα τα πιο πάνω, είναι να επισημάνω ότι ο Έλληνας σε ορισμένα θέματα, έχει βραχεία μνήμη και παραμένει παιδί ανώριμο και άμυαλο.. Ξεχνάει εύκολα όταν αυτό τον εξυπηρετεί. Όταν τον βολεύει μια κατάσταση, βρίσκει τρόπους να την αιτιολογήσει και την ακολουθεί, έστω και αν η κατάσταση αυτή βλάπτει το σύνολο και το δικό του μέλλον. Ο προβληματισμός αυτός είναι πλέον επίκαιρος, όσο ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει. Επίκαιρος αλλά και επικίνδυνος αν στη σκέψη αρκετών Ελλήνωνψηφοφόρων επικρατήσει η άποψη του βολέματος και παραμείνουν ανώριμα και άμυαλα παιδιά, κατά τον Αιγύπτιο Ιερέα.

          Στην στρεβλή αυτή νοοτροπία του Έλληνα στηρίζεται ο Τσίπρας και προχωρεί στο πολλαπλώς εξαμαρτείν,μη διστάζωντο εξαπατείν και να του λέει, συνεχώς παραμύθια, απλά διότι αυτό νομίζει ότι του αρέσει, ασχέτως αν είναι σωστό και προπάντων αν θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει. Δεν έχει κανέναν φραγμό, καμμιά αναστολή, να επαναλαμβάνει όλες τις ουτοπίες που είχε υποσχεθεί το 2015 και από τις οποίες, αυτός μεν, έσπασε τα μούτρα του, εμείς δε παραλίγο να βρεθούμε στον γκρεμό, αναγκάστηκε δε να προσγειωθεί ανώμαλα και να μας ταλαιπωρήσει για 4,5 χρόνια, που μας έστειλαν πίσω πολλά χρόνια.

          Δεν θα υπενθυμίσω μόνο όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε αφειδώς τότε, εν γνώσει του ότι είναι απραγματοποίητες, κάτι που το παραδέχτηκε, αιτιολογώντας τες ως ψευδαισθήσεις, αλλά θα υπενθυμίσω το εφιαλτικό κρύφιο σχέδιό τους, να διαιωνίσουν την παραμονή τους στην εξουσία παντί τρόπω, η οποία κατ’ ευτυχή συγκυρία απέτυχε, χάριν του σθένους μερικών πολιτικών και της ευθυκρισίας των Δικαστών.Την εφιαλτική αυτή προσπάθεια την αναλύωστο άρθρο μου της 18.11.2019 με τίτλο «Η νοσούσα Κοινωνική και Πολιτική κατάσταση της χώρας»,όπου αναλύεται και τεκμηριώνεται η προσπάθεια αυτή σε επτά (7) στάδια, τα τρία τελευταία των οποίων είναι: το 5ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ, το 6ο Διορισμός ηγεσίας στον Α.Π. και το 7οη οιονεί ανυπαρξία αντιπολίτευσης, με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη ως υποδίκων, όλων των μεγάλων στελεχών της αντιπολίτευσης. Η υπόθεση Novartis τα λέει όλα.

          Αδήριτη ανάγκη επομένως υπάρχει να φρεσκάρουμε την μνήμη του Έλληνα, επί των πεπραγμένων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να αντιληφθεί τους κινδύνους που διατρέχει η ελληνική κοινωνία, αν ακολουθήσει την οδό του βολέματος, χωρίς κριτική ανάλυση των πολιτικών δεδομένων. Ιδιαίτερααυτήν την εποχή κατά την οποία η Ελλάδα, χάριν στους υπεύθυνους, προσεκτικούς και αποτελεσματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, έχει κάνει άλματα προόδου σε όλατα επίπεδα, τα διεθνή, πολιτικά, κοινωνικάκαι οικονομικά.

          Η Ελλάδα είναι πλέον μια άλλη Ελλάδα, δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης, ο οποίος ακολουθεί ασθμαίνων τις οδηγίες της Ε.Ε. ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης που ήταν μέχρι πρότινος, αλλά εντάσσεται στους πρωταγωνιστές των εξελίξεων, με προτάσεις που γίνονται αποδεκτές και συζητήσεις με τους ηγέτες του κόσμου, ως ίσος προς ίσον, και με πρωτοβουλίες που γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

          Ας απωθήσουμε αποφασιστικά τους «πολιτικούς μάγους» και ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις «Σειρήνες» και να σκεφθούμε υπεύθυνα και σοβαρά, για να σώσουμε ό,τι έχει επιτευχθεί και να εξασφαλίσουμε την συνέχιση της επιτυχούς πολιτικής, στηρίζοντας την τόσο επιτυχημένη και αποδίδουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη και των άξιων Υπουργών του.

          Η υπόθεση Πριόβολου, είναι χαρακτηριστική για το ήθος και την αξιοπιστία της αντιπολίτευσης. Όταν η πρώτη κατοικία της, βγήκε στον πλειστηριασμό με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019, αλλά την άφηναν να μένει, μέχρι πρότινος που την υποχρέωσαν να φύγει από το σπίτι που δεν ήταν πια δικό της, αλλά είχε ήδη αγοραστεί από τον Φεβρουάριο του 2019 και ο κ. Τσίπρας την επισκέπτεται, με κροκοδείλια δάκρυα, να της συμπαρασταθεί που της πήραν το σπίτι, αλλά με δική του ευθύνη και απόφαση!Τα σχόλια περιττεύουν, αλλά χωρίς ηχηρά σχόλια, πολλοί ενδέχεται να μην αντιληφθούν ότι η ευθύνη είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβληθεί σε ολετήρα της χώρας μας.

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

          Thiakos.blogspot.com

          e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου