Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης την καθιστά αναξιόπιστη Ιεροσυλία η μομφή στηνΚυβέρνηση Μητσοτάκη Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ωχριούσε με τις παροχές Μητσοτάκη

 Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Επειδή όλα έχουν όρια σε τούτη τη ζωή, η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης ξεπέρασε όλα τα όρια, μέχρι σημείου να καθίσταται ακόμη και γελοία στην πολιτική κονίστρα, ανάξια της όποιας κρητικής. Οι πέραν κάθε ορίου απλής λογικής και πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά να ακολουθεί ασμένων και ο κ.Ανδρουλάκης, ένας νουνεχής λαός και οι ψηφοφόροι του, μάλλον συσπειρώνονται γύρω από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, φοβούμενοι τυχόν επικράτησης τέτοιων έωλων πολιτικών. Μια κυβέρνηση η οποία αποκλειστικό της μέλημα είναι να φροντίσει και να υποστηρίξει τους ευάλωτους πολίτες, με όλα τα δυνατά μέτρα και παροχές να ξεπεραστούν οι διεθνείς συγκυρίες, όπως η ενεργειακή κρίση, οι δυσκολίες του χειμώνα και όχι μόνο.

          Είναι βέβαιο,τούτη τη δύσκολη ώρα, οι ειλικρινείς σοσιαλίζοντες, έστω και κατ΄ ευφημισμό κοινωνιστές, θα διερωτηθούν αν θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία όλα αυτά που προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με τους άξιους και πετυχημένους υπουργούς της, να έχουν δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Όπως ο υπουργός οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, με την συνετή και προσεκτική διαχείριση των οικονομικών της χώρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με το πλήθος των επενδύσεων που προσέλκυσε, αλλά και με το έξυπνο «καλάθι του νοικοκυριού» που επινόησε , χωρίς να στερούν οι υπόλοιποι υπουργοί, πάντοτε με την επίβλεψη και παρακολούθηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

          Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση ενισχύει όλη την κοινωνία, με στόχευση τους οικονομικά αδύνατους, σε βαθμό που δίνει την εντύπωση ότι την άλλη εβδομάδα έχουμε εκλογές. Διότι πάντοτε προ των εκλογών όλες οι κυβερνήσεις, όπως ξέρουμε, πριν τις εκλογές ανοίγουν τα ταμεία του κράτους με παροχές στους πάντες. Τούτη η κυβέρνηση ξέφυγε του κανόνα και τα έδωσε όταν οι πολίτες τα είχαν ανάγκη, λόγω των δυσμενών συγκυριών, χωρίς να έπονται εκλογές.

          Εδραίωσε έτσι, με την συνετή και υπεύθυνη πολιτική της, την πίστη και στήριξη της κοινωνίας, ιδιαίτερα όταν ολόκληρη η αντιπολίτευση, μη έχοντας τι να καταλογίσουν στην κυβέρνηση, αναγκάζονται να καταφεύγουν στις παρακολουθήσεις.Μια προσπάθεια φτηνή αλλά και κωμική. Φτηνή διότι, παρόλα όσα λέει ο Βέλγος Υπουργός  ότι «χωρίς τις υποκλοπές, δεν αντιμετωπίζεται το έγκλημα»,τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν οι παρακολουθήσεις, αλλά τους απασχολούν τα οικονομικά προβλήματά του, αλλά και κωμικό διότι οι παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ οργίαζαν. Ο ίδιος ο κ.Τσίπρα παραδέχτηκε ότι έκαναν παρακολουθήσεις, αλλά, λέει, παρακολουθούσαν την GreekMafia. Ποιοι είναι η GreekMafia; Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Κοτζιάς, Καμμένος και Πιτσιόρλας, σύμφωνα με το σημερινό κυριακάτικο ΒΗΜΑ της 18.12.2022. Ομολογεί ότι η κυβέρνησή του ήταν η GreekMafia. Εμείς τι άλλο να πούμε.

          Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όμως, ο ξεχωριστός και ακέραιος δικαστικός λειτουργός, Ισίδωρος Ντογιάκος, έχει να πει κάτι σημαντικό με επίσημη δήλωσή του.Δεν φείδεται να αναφέρει δύο γεγονότα/καταγγελίες: (α) Ότι εφημερίδες συγκεκριμένου χώρου (βλέπετε Ντοκουμέντο), πιέζουν αναρμοδίως Εισαγγελείς για πρόσθετες ανακρίσεις, σύμφωνα με τις δικές τους απόψεις και (β) Εκβιάζουν τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο γραφείο του και έξω από αυτό (βλέπετε Αλέξης Τσίπρας), για ανακρίσεις και παρεμβάσεις.«Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική» έλεγε ο ΑλβέρτοςΑϊστάιν.

          Μια γρήγορη ματιά στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, διαπιστώνεις ότι, απεγνωσμένα η αντιπολίτευση αγωνίζεται να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο με έωλα επιχειρήματα, ακόμη και ύβρεις πεζοδρομίου από τον κ.Τσίπρα, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο ανόητος να μην αντιλαμβάνεται σε ποιον μπορεί να  στηρίζεται και από ποιον μπορεί να προσδοκά καλλίτερες μέρες, τόσο για τα οικονομικά του, όσο και για την ασφάλεια και ευημερία του.

          Ταιριάζει εδώ η ρήση του Ευριπίδου στον Πενθέα, ότι «Θρασύς τε δυνατός και λέγειν οιός τ’ ανήρ κακός πολίτης γίγνεται νουν ουκ έχων». Δηλαδή:«Άνδρας θρασύς και δυνατός κι άξιος στο λόγο, κακός πολίτης γίνεται, όταν μυαλό δεν έχει». 

          Ο Πρωθυπουργός, αφού αντέκρουσε όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης,πολλά των οποίων ήταν από μόνα τους έωλα και ασήμαντα, απέδειξε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε όλα όσα είχε υποσχεθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετέπειτα στη Βουλή, εξήγγειλε μια σειρά οικονομικών και όχι μόνο μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν, να ξεπεραστούν οι τρέχουσες δυσκολίες, αλλά και την ευημερία και ασφάλεια των πολιτών στο μέλλον και ζήτησε στις επερχόμενες εκλογές οι Έλληνες να του εμπιστευθούν μια νέα θητεία, με σύνθημα «σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια», κάτι που λογικά θα την δώσει ο ελληνικός λαός.

          Είναι κρίμα που δεν έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, διότι η αντιπολίτευση είναι αναγκαία και χρήσιμη σε μια κυβέρνηση, δεδομένου ότι ουδείς αλάνθαστος, θα συνεισέφερε χρήσιμες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό έργο και έτσι θα μπορούσε να πείσει τον ελληνικό λαό να την εμπιστευθεί σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αντιθέτως, μια ανεύθυνη αντιπολίτευση, μόνο ζημιά επιφέρει στην χώρα και οι πολίτες να την έχουν πάντα μακριά τους.

          Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές, διότι θα του εξασφαλίσεισταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια.

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

          Thiakos.blogspot.com

          e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου