Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: «Οι δηλώσεις του συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος»

 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του κ. Φαραντούρη, με τις οποίες προβάλλει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της,  τους ανώτατους δικαστές της χώρας μας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς και υπονομεύει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του κ. Φαραντούρη

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αρχικά είπε πως “η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδομήσουν, σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό”.

“Έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι” πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης και σε παρατήρηση του δημοσιογράφου “και τι θέλετε; Να ρίξει την κυβέρνηση και στην Ελλάδα;” το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Θα ήταν ευχής έργον θα σας έλεγα… Αν αποκρύπτει σκάνδαλα ναι, αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις”.

Παρέπεμψε ακολούθως σε δήλωσή της: “Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, από το να εφαρμόσουμε τη δικαιοσύνη. Διότι αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια”.

Ακολούθησε η παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ: “Το ξέρετε ότι υπάρχει υπόμνηση του Αρείου Πάγου που λέει στην κ. Κοβέσι να ασχολείσαι με τα της αρμοδιότητάς σου;” με τον κ. Φαραντούρη να απαντά: “Ε και τι σημαίνει αυτό; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η Επανάσταση επικρατεί…”.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού.

Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών , Πρόεδρος ΕνΔΕ

Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕνΔΕ

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕνΔΕ”

Οξεία αντίδραση της ΝΔ

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού, αναφέρεται ότι «Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανασταση», γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές. Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου