Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Πορτοσάλτε: Η απελπισία έστειλε τον Κουτσούμπα στην Σκανδιναβία και η θλίψη στέρησε την τσίκνα από τον Φάμελλο…

Άρης Πορτοσάλτε

Αν υπήρχε Όσκαρ εξοργιστικής ανοησίας, θα το διεκδικούσαν δύο χαρακτήρες, δύο πρόσωπα της πολιτικής σκηνής του τόπου, που «διακρίθηκαν» για τις ερμηνείες-δηλώσεις τους. Αντί για Όσκαρ βέβαια θα έφευγαν με τα ατιμωτικά Βατόμουρα, τα οποία ως φρούτα εμπίπτουν στην ίδια ιστοριογραφία, με τα τυριά και τον αρακά.

Χρυσό Βατόμουρο Νο1 στον Δημήτρη Κουτσούμπα: «Τώρα, για το ανέκδοτο του Σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να αναζητούν "sugar daddies" για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά».

Χρυσό Βατόμουρο Νο2 στον Σωκράτη Φάμελλο: «Δεν μπορούμε να χαρούμε τώρα εμείς Τσικνοπέμπτη κι όλα αυτά που λέτε, γιατί έχουμε τη μεγάλη στεναχώρια με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, που είναι μια τραγική στιγμή για την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του φωτογραφιζόταν με πιτόγυρο στο χέρι, χαμογελαστός, σε μια σεκάνς κοινωνικής ευθυμίας, μετά από εφόρμηση σε κοινό!

Poor things…

Δεν έκαναν μαύρο χιούμορ, ούτε καν κακό χιούμορ. Επιδόθηκαν σε σόου έλλειψης επιχειρημάτων, ένας σπασμός απελπισίας και γελοιότητας. Καλόμαθε ο Κουτσούμπας στα τικ-τοκ και στη φιλοσοφία των τριών δευτερολέπτων -όπου η εξυπνακίστικη ατάκα μετράει-  η οποία διαπνέει και τις ανατριχιαστικές δηλώσείς του για τις φοιτήτριες που αναζητούν Σούγκαρ Ντάντι για να πληρώσουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κλαυσίγελος, αν δεν ήταν μια αποστροφή πνιγμένη στον καπνό του μισογυνισμού. 

Κι όπως η τσίκνα υψωνόταν και έφτανε μέχρι τη σκόνη της Σαχάρας που κάνει μουντρούχο τον Αττικό ουρανό, ο Σωκράτης Φάμελλος, χωρίς να κυλήσει δάκρυ, είναι η αλήθεια, είπε το αμίμητο περίπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στο πένθος και δεν γιορτάζει Τσικνοπέμπτη, αποφράδα παραμονή της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Τι είπε… ο ποιητής σε ένα κόμμα που η πλειονότητα των στελεχών του, του CEO συμπεριλαμβανομένου, έχει πραγματοποιήσει είτε προπτυχιακές, είτε μεταπτυχιακές σπουδές, είτε και τα δύο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Μα τι λένε; 

Ανακαλύπτουμε το ελληνικό θαύμα! Δηλαδή, για τα κρατικά δεν δαπανούν οι γονείς ούτε… ευρώ και ότι τα ελληνόπουλα απολαμβάνουν τα πάντα… δωρεάν. Ενοίκια, κινητά τηλέφωνα, εισιτήρια, σουβλάκια, καφέδες και πίτσες, όλα τζάμπα! Ένα ωραίο παραμύθι. Ξέρουν οι γονείς τι σημαίνει να στέλνεις παιδιά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κρήτη, στα Γιάννινα, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, στη Ρόδο και στη Λέσβο να σπουδάσουν ή αντιστρόφως να ενισχύεις την οικονομία της επαρχίας. Να πως γίνεται ο Κουτσούμπας να καταπίνει την πραγματικότητα, αλλά να σερβίρει στο πόπολο μυθιστορήματα α λα Νέσμπο ότι στα παγωμένα σκανδιναβικά φιόρδ επικρατεί «σαπίλα». Βλέπω το ρωμαλέο κομμουνιστικό κίνημα να ανεβαίνει στον ευρωπαϊκό βορρά να σώσει τον ανθό της σκανδιναβικής νεολαίας από την τανάλια του καπιταλισμού!

Παίρνει φόρα ο Γραμματέας του ΚΚΕ και υφαίνει το ΚΚΕδίστικο παραμύθι για τις Σκανδιναβές φοιτήτριες που «συντροφεύουν» εύπορους σχετικά ώριμους σε ηλικία άνδρες, οι οποίοι συνδυάζουν και σούγκαρ και ντάντι. Με ανταλλάγματα λέει ο Κουτσούμπας υπονοώντας ότι ουσιαστικά εκπορνεύονται έχοντας έναν «φορτωμένο», αρκετά μεγαλύτερο προστάτη. Γιατί αυτό σημαίνει σούγκαρ ντάντι, ένας πλούσιος συνήθως μεσήλικας ή ηλικιωμένος άνδρας που χαρίζει ακριβά δώρα σε ένα νεαρό άτομο με αντάλλαγμα τη συντροφικότητα ή τις σεξουαλικές χάρες.

Εδώ εξεγείρεσαι για τη σεξιστική μεταχείριση και την προσπάθεια εξευτελισμού των Σκανδιναβών φοιτητριών, που συλλήβδην στην αντίληψη Κουτσούμπα ξεπουλούν τα νιάτα τους για να πληρώσουν τα δίδακτρα των καταραμένων ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πιθανολογώ, ότι θα του είχαν αφηγηθεί ιστορίες παλιοί σύντροφοι για το πόσο περιζήτητα ήταν τα νάιλον καλσόν και τα τζιν παντελόνια στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού… 

Σου λέει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, θα πω κάτι που μπορεί να έχει απήχηση στα 17χρονα… Είδε ότι είχε πιάσει πρότερα και είπε να το ξανακάνει. Δεν άναβε καλύτερα καμιά λαμπάδα Κουτσουμπίνι, μιας και έρχεται Πάσχα, θα ήταν προτιμότερο.

Από την ώρα που άνοιξε έδειξαν ένδεια επιχειρημάτων. Όσα είπαν, εναντίον των μη κρατικών ΑΕΙ, δεν τα άκουσαν ούτε οι ψηφοφόροι τους. Η δημοσκόπηση της Opinion Poll έδειξε ότι το 17,2% των ψηφοφόρων ΚΚΕ δηλώνει υπέρ του νομοσχεδίου Πιερρακάκη. Το 27% των ΣΥΡΙΖΑίων ψηφοφόρων το ίδιο. Το 73,4% των ΝεοΔημοκρατών επίσης, αλλά το καλύτερο το κρύβουν οι ΠΑΣΟΚοι: Σε ποσοστό 52,2% υπερψηφίζουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Απλώς, η Κοινωνία ρίχνει τη σκόνη της στον αναχρονισμό κι από την άλλη ο άψογος στην πολιτική διαχείριση του θέματος Κυριάκος Πιερρακάκης εξάντλησε με τη ρητορική του δεινότητα και τα επιχειρήματά του τους αντιπάλους του.

Με πίστη στην ποσόστωση της ελληνικής μουσικής, κλείνω με την παράθεση του τραγουδιού (μας) που εικονογραφεί την ατμόσφαιρα και -πάντα ποιητική αδεία- εκτιμώ ότι θα το αφιέρωνε ο Γενικός Γραμματέας στην (άγνωστη) Σκανδιναβή φοιτήτρια:

Ήμουν ψηλή κι ανάλαφρη κι αφράτη και μοιραία
πως έμπλεξα μανούλα μου με τέτοιο διαφθορέα.
Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη

Γι’ αυτό οι νέοι μουσικοί θαυμάζουν τον Ροσίνι…

ΥΓ: Τα Νορβηγικά Κρατικά Πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα. Αυτό ισχύει και για τους αλλοδαπούς φοιτητές της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Λιχτενστάιν και Ελβετία) που σπουδάζουν στα ΑΕΙ της Νορβηγίας.

liberal.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου