Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Πεπραγμένα με …. Κομματικό βλέμμα

 Κώστα Δημ Χρονόπουλου


Είναι … περίεργο, μαζοχιστικό , χαζουλό, ανεδαφικό,οι  ταγοί μας να αγωνίζονται να μας πείσουν για το αυτονόητο, για το οποίο έχουμε ήδη –και προ πολλού- πειστεί: Ότι είναι το ακριβώς αντίθετο από ότι κομπορρημονούν /εναβρύνονται /υπερηφανεύονται δηλαδή.  Ακούγοντας ή διαβάζοντας κανείς την συνέντευξη /απολογισμό /παρουσία του τέως Πρωθυπουργού στο Συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, της «Καθημερινής», είναι να απορεί.  Να απορεί με την άνεση με την οποία παρουσιάζουν (ακόμα και τα θλιβερά ενίοτε) πεπραγμένα τους, χωρίς επίγνωση πραγματική. Είναι  (σ.σ και δυστυχώς παραμένει) υπερήφανος ο τέως Κυβερνήτης, ακόμη και για την κατάπτυστη , επονείδιστη, εθνοβόρο , Συμφωνία των Πρεσπών (!!!...) με ό, τι είχε συμφωνηθεί (!). Αναφορικά με τα Μνημόνια, την έξοδο από αυτά, την αρχική του προσπάθεια να μας βγάλει από το ευρώ, χωρίς καμιά λογική , παρέλειψε –ή σκόπιμα λησμόνησε – ποιος υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο,  προφανώς για να … συντομεύσει την παραμονή μας εκεί (!). Λησμόνησε  επίσης τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και  του ίδιου, για έξοδο της χώρας από το ευρώ /ΟΝΕ

την …..καταστροφική !.Αλήθεια γιατί δεν ζήτησε από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του φρεσκάρει την μνήμη την επιλεκτική;.  Να του θυμίσει το πόσο εκείνος αντιστάθηκε, και ματαίωσε τη σεμνή της αποχώρησης λογική;.  Μίλησε για : Ατυχείς χειρισμούς σε τομείς όπως: το «Σκάνδαλο  Novartis» , τις τηλεοπτικές παράτυπες αδειοδοτήσεις , ως λανθασμένη /ατυχή/ κυβερνητική πρακτική. Βέβαια κανείς Πρωθυπουργός , δεν υποχρεούται να γνωρίζει καλά Ελληνικά !. Αν αυτό είχε συμβεί , ο κος τέως Κυβερνήτης, θα γνώριζε –και θα απέφευγε- τον όρο «Ατυχείς/Λάνθασμένοι χειρισμοί.  Ειδικά όταν πρόκειται για ευτελή συκοφαντική μεθόδευση , εξόντωση αθώων πολιτικών του αντιπάλων πρωτοφανή.  Αθωώθηκαν. Τους ζήτησε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ , ως κόμμα –ή έστω ως … «Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» συγγνώμη ειλικρινή;.  Οι αποφάσεις του ΣτΕ και του ειδικού Δικαστηρίου , το 13-0 κανέναν δεν συγκινεί;. Η καταγγελία πρώην Υπουργού ότι είχε: «Παραυπουργείο Δικαιοσύνης» συσταθεί, είναι απλώς ατύχημα, αστόχημα, λεπτομέρεια που συμβαίνει και έχει αξία … παρελθοντολογική;. Συμπληρωματικά θα ήθελα κάτι για δύο ψευδέστατους ισχυρισμούς να λεχθεί:

1.     Η Απαλλαγή /αθώωση των κατηγορηθέντων δεν οφείλονταν (όπως κάποιοι ακόμη επιμένουν) σε παραγραφή.

2.     Ο ισχυρισμός ότι και σε άλλες χώρες έγιναν καταδίκες της διεφθαρμένης φαρμακευτικής εταιρίας ισχύει , αλλά έχει … (κομματικά) κολοβωθεί. Τιμωρήθηκαν επίορκοι /χρηματιζόμενοι Ιατροί –και όχι μόνον – αλλά ΟΧΙ αθώοι πολιτικοί (!).

3.     Κάποιοι κατηγορούν –άδικα – τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να αγοράσει άδειες τηλεοπτικές με ….βοσκοτόπια /γη γεωργική.  Το βρίσκω έξυπνο , όταν υπάρχει , μια γενικευμένη … κομματική προβατοποίηση , δεν είναι φυσικό να συγκινήσει –ψηφοθηρικά – έστω μερικά αμνοερίφια, η παράταξη η …. «προοδευτική»;.

4.     Ερώτηση ρητορική:

Τι ήταν η υπόθεση «Novartis» όπως έχει ήδη εξελιχθεί;. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ή μήπως η ανηθικότερη κομματική σκευωρία /πλεκτάνη /συκοφαντία από ιδρύσεως του, για το οποίο οι σκευωροί θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή;.

 

 

 

 

ΥΓ Οι αγανακτούντες και τη χώρα διασύροντες και οικονομικά ζημιώνοντες,  λάβροι ηθικοί  σύντροφοι Ευρωβουλευτές, δεν τα γνώριζαν όλα αυτά τα …. «προοδευτικά» πρωτοφανή ;.

        Γιατί άραγε δεν μιλούσαν τότε; . Μήπως για να μην κόψει η «προοδευτική μαγιονέζα» από υπερβολική δόση  λόγω αυτοδιαφήμισης του «ηθικού πλεονεκτήματος» το οποίο έφθασε σε σημείο να (μας) εκθέτει  και  να μας ανησυχεί;.

 

 

Ιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου