Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ναός της Αρτέμιδος, ελληνικά νομίσματα και επιγραφές στην Ίκαρο του Κουβέιτ

Στο ταξίδι του από την Ινδία προς τα δυτικά, ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νέαρχος, έφτασε στο νησί Φαϊλάκα, στον κόλπο του Κουβέιτ, όπου ίδρυσε μια πόλη, την Ίκαρο.
Είκοσι πέντε αιώνες μετά, η ελληνιστική πόλη του 4ου π.Χ. αιώνα έρχεται στο φως, σ’ αυτό το ακατοίκητο -μετά τον πόλεμο του Κόλπου- νησί του Κουβέιτ, με έκταση 24 τ.χλμ., που το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις «Φυλακαί» ή «Φυλακείον», αφού βρισκόταν σ’ ένα στρατηγικό σημείο της Μεσοποταμίας...Στο νησί, που «συνοψίζει πολλές ενδιαφέρουσες αρχαιολογικά εποχές», έχει ήδη ανασκαφεί και αποκαλυφθεί εν μέρει ένα τμήμα της ελληνιστικής πόλης, και ο ναός της Αρτέμιδος. Στις ανασκαφές έχουν ήδη βρεθεί πολλά ελληνικά νομίσματα και επιγραφές, ειδώλια και αγγεία.
Σημαντικότερο εύρημα θεωρείται η λεγόμενη επιγραφή της Ικάρου, η οποία αποτελείται από 43 στίχους στην ελληνική γλώσσα, και υπήρξε καθοριστική για να ταυτιστεί το νησί με την Ίκαρο, πόλη που αναφέρεται τόσο στον Στράβωνα όσο και στον Αρριανό.


Πηγή: mythiki-anazitisi



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου