Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΥΡΙΛΛΑ Μάγια στα ... ελληνικά βρέθηκαν σε πάπυρο 1700 ετών

Έναν πάπυρο ηλικίας περίπου 1.700 ετών με μια αρχαία ελληνική... κατάρα βρήκαν αρχαιολόγοι σε μία παλιά ρωμαϊκή κατοικία της περιοχής Τζιβάτι κατά την διάρκεια ανασκαφών για την ανέγερση ενός πάρκινγκ!
Οι εργάτες βρήκαν τον πάπυρο εντελώς τυχαία και οι αρχαιολόγοι που ακολούθησαν διάβασαν την ιστορία του: Μία... μάγισσα, η Κυρίλλα, επικαλείται τα ονόματα έξι θεοτήτων, μεταξύ των οποίων του Ερμή, της Περσεφόνης, του Πλούτωνα και της Εκάτης και καταριέται έναν άνδρα ονόματι Λένις, πιθανότατα για μία δικαστική διαμάχη που είχαν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Discovery News.com, η Κυρίλλα ζητάει από τους θεούς να εξασφαλίσουν ότι ο Λένις δε θα
μπορέσει ποτέ να πει ή να κάνει κάτι εναντίον της και μόνο θα υπακούει πιστά στις εντολές της.
«Σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις», αναγράφεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του κειμένου.
Σύμφωνα με τον  καθηγητή Ρόμπερτ Βάλτερ Ντάνιελ από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, η Κυρίλλα συνδυάζει στοιχεία της από τέσσερις θρησκείες αφού επικαλείται τέσσερις Έλληνες θεούς, έναν Βαβυλώνιο τον Ερέσιγκαλ και την  Αμπρασάχ, μια θεότητα των Γνωστικών, μιας θρησκείας που συνδέεται με τον πρώιμο Χριστιανισμό. Μάλιστα, το κείμενο περιέχει και λέξεις όπως «Iaoth» που έχουν εβραϊκή-Ιουδαϊκή προέλευση».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Κυρίλλα και ο αποδέκτης της κατάρας ήταν πιθανότητα Ρωμαίοι της μεσαίας ή της ανώτερης αστικής τάξης, οι οποίοι βρίσκονταν σε νομική διαμάχη, καθώς ο πάπυρος με την κατάρα φέρει ομοιότητες με άλλους που βρέθηκαν στην Κύπρο και είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί σε νομικές υποθέσεις.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου