Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κομμουνιστική ηθική και η «Ζούγκλα»!

Επειδή εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι … αριστεροί της μεταπολίτευσης και ιδεολόγοι των απάνεμων καιρών και της καριέρας, τους υπενθυμίζω ότι ο μαρξισμός και ο Ελληνικός κομμουνισμός διαχώριζαν από την αστική τάξη, πέραν των άλλων, και στο θέμα της ηθικής.
Μιας ηθικής, που όπως διατείνονταν, ήταν ανώτερη της αστικής ηθικής.
Αυτό ήταν ένα γεγονός το οποίο πολλοί Έλληνες κομμουνιστές και κομμουνίστριες είχαν κατακτήσει τόσο με την τρόπα της ζωής τους όσο και με το αίμα τους.
Εντελώς ενδεικτικά πληροφορώ τους νεοφώτιστους μαρξιστές ότι στα 1978, στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του Κ.Κ.Γ. έγινε «Εβδομάδα μαρξιστικής σκέψης» με θέμα: «Ηθική και Κοινωνία» (εκδ. «Θεμέλιο», 1978) όπου δημοσιεύονται τα «Πρακτικά». Πρβλ και το σχετικό μου άρθρο: «Η ύπαρξη πολιτικής ηθικής στην πρακτική των Κομμάτων», στην εφ. «Η Καθημερινή», της 5-4-1985. 
Έρχομαι στο θέμα: Παρασκευή βράδυ της 25 Απριλίου παρακολουθώ την εκπομπή «Ζούγκλα» του γνωστού Μάκη, στο «ΖΟΟΜ».
Καλεσμένη και μια μεταπολιτευτική κομμουνίστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής.
Ο Μάκης την ρωτά: «Γιατί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρατε κανένα μέτρο εναντίον του βουλευτή σας Μητρόπουλου, γνωστού εργατολόγου που έχει καταδικαστεί από τον Άρειο Πάγο για κλοπή εκατομμυρίων ευρώ».
Η … αγωνίστρια ώσαν να έρχεται από τον Άρη άπαντα … αριστερά! «Δεν το ξέρω το θέμα. Πρώτη φορά το ακούω».
Μάκης: «Μα τι λέτε, τώρα πέντε εκπομπές έκανα γι’ αυτό το θέμα με προσκεκλημένους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχέθηκαν ότι θα δράσουν …».
Η … αριστερή επανέρχεται: «Δεν γνωρίζω το θέμα»!
Ερωτώνται στο ΣΥΡΙΖΑ: Γνωρίζουν αυτό τον πολιτικό αστέρα που μεσουράνησε με το κράτος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί τον συγκαλύπτουν; Έτσι θ’ αλλάξουν τη σάπια Ελλάδα; Όσο για την … αγωνίστρια που δεν  γνωρίζει το θέμα για το οποίο βοά ο πολιτικός κόσμος – και όχι μόνο – ας αποσυρθεί στα λογιστικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου