Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ποιοι σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλα

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα από τις φυλακές περιλαμβάνονται συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίες οδηγούν τις Αρχές σε νέες έρευνες όσον αφορά τρεις συγκλονιστικές υποθέσεις δολοφονιών! Σε συνομιλία στις 12 Μαρτίου 2014 ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και ένας φίλος του αναφέρονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (troktiko)...
από τη Σέχτα Επαναστατών στις 19 Ιουλίου του 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο βαρυποινίτης φαίνεται να μην έχει εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Φίλος: Ολη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος, τον πιάσανε πιστεύω... Χρεώνουν ότι σκοτώσανε και τον Γκιόλια, τον δημοσιογράφο.
Βλαστός: Τον Γκιόλια;
Φίλος: Ναι. Οτι είναι εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών, ρε...
Βλαστός: Και αυτός ο Αλβανός μαζί;
Φίλος: Ο Αλβανός και κάνα δυο άλλοι μέσα...
Βλαστός: Ναι, ναι, κάτι κάνουν και δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Για πες. Ναι; Μ' ακούς;

Οπως προκύπτει, ο Αλβανός είναι ο Αιμίλιο Πάπα που παραδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αντιτρομοκρατική και είχε εξεταστεί και από τις κυπριακές Αρχές για το φονικό στην Αγία Νάπα (στην Κύπρο) στις 23 Ιουνίου 2012, όταν δύο Ελληνες αντιεξουσιαστές εκτέλεσαν πέντε μπράβους ενός επιχειρηματία. Η ταυτότητά του έγινε γνωστή από τους δύο καταδικασθέντες, που ισχυρίζονταν ότι γνωρίζουν για τις δολοφονίες της Σέχτας (και κυρίως γι' αυτή του Σωκράτη Γκιόλια) και τον κατονόμαζαν ως άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για την οργάνωση. Σε βάρος του Πάπα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, όμως αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.
Για το μακελειό στην Αγία Νάπα γίνεται αναφορά στην ίδια συνομιλία του Βλαστού:
Βλαστός: Αυτός που ήταν στην Κύπρο έκανε τους φόνους εκεί, αυτός ο Αλβανός τους έκανε;
Φίλος: Δεν ξέρω αν τους έχει κάνει, λένε τώρα, χρεώνουν, έφαγε πέντε φορές ισόβια αυτός, να πούμε, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Βλαστός: Ο Αλβανός έφαγε πέντε φορές ισόβια;
Φίλος: Οχι, δύο Ελληνες ήταν, ο Τσεχιλίδης και ο Μαμαλικόπουλος. Ενας που είχε μπει στον Κορυδαλλό που τον χτυπήσανε οι άλλοι, οι Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά ανακατεύεται με τους τρομοκράτες, με αυτούς πρέπει να 'ναι.
Βλαστός: Δεν τους ξέρω αυτούς, ρε γαμώτο.
Φίλος: Πού να τους ξέρεις εσύ, ρε φίλε;
Βλαστός: Με όλους τους Πυρήνες τους μ...ς εδώ πέρα (ακαταληπτο), με κρατάνε.

«Η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση άνοιξε νέους δρόμους και πλέον κομμάτια της μπορεί να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική όσον αφορά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, το μακελειό στην Αγία Νάπα αλλά και τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο» είπε χαρακτηριστικά στην«Espresso» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών.
Νέους διαύλους στις έρευνες ανοίγει και η κατάθεση της εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, της Λίτσας, σχετικά με την αναφορά του στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου 2013: «Δεν ξέρω... Δεν έχω σχέση... Αλλά τα δύο άσπρα κράνη είναι δικά μου» φέρεται ότι είπε ο βαρυποινίτης.
Η Αντιτρομοκρατική είχε ήδη επικεντρώσει την έρευνά της σε τρία πρόσωπα τα οποία ανήκουν στον κύκλο των βαρυποινιτών που είχαν τον έλεγχο της μαφιόζικης οργάνωσης. Βέβαια, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι η αναφορά στα «δύο άσπρα κράνη» δεν έχει να κάνει με κράνη μηχανής, δεν πιστεύουν όμως ότι ο Βλαστός έχει σχέση με τη διπλή δολοφονία. «Ο Βλαστός εννοεί πως οι δύο εκτελεστές είναι πρόσωπα που ο ίδιος πιθανότατα γνωρίζει. Είναι αστείο να ήθελαν να πάρουν κράνη από τον Βλαστό!» σχολίασε στην«Espresso» έμπειρος αστυνομικός.

Οι έρευνες για τη δολοφονία είχαν επικεντρωθεί σε έναν 31χρονο με το προσωνύμιο «Πιτσίλας», ο οποίος στο παρελθόν είχε στην τσέπη του συμβόλαιο θανάτου για αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και θεωρούνταν άνθρωπος δύο βαρυποινιτών που κατηγορούνται για τη μαφία των φυλακών. Η Αντιτρομοκρατική τού είχε πάρει κατάθεση, όμως τον Μάιο του 2014, την ώρα που έτρωγε σε ταχυφαγείο σε πλατεία του Κορυδαλλού, δολοφονήθηκε από αγνώστους. Οι πληροφορίες ήθελαν τους εκτελεστές να του κλείνουν το στόμα προκειμένου να μη «σπάσει» και μιλήσει.
Στη φυλακή δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους του συνδικάτου

ΕΛΕΥΘΕΡΗ με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Α.Τ. αφέθηκε χθες μετά την απολογία της η Πένυ Καρπούζου, πρώην σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γιώργος Σκάλκος, ενώ άλλοι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Η Πένυ Καρπούζου αρνήθηκε πως έλαβε 72.291,78 ευρώ από τη Λίτσα (εξαδέλφη του Βλαστού) και ισχυρίστηκε πως τα χρήματα αυτά προέρχονταν από την πώληση ενός ακινήτου της στην Κόρινθο. Για την εμπλοκή της στην υπόθεση φέρεται ότι ανέφερε: «Ουδέποτε είχα σχέση με όπλα, πολλώ δε μάλλον να προμηθεύσω τον Βλαστό προκειμένου να αποδράσει ή να φυλάξω βαρύ οπλισμό».
Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου, κατηγορούμενη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών, καθώς και ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φεϊζουλά, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφία και παραβίαση όρων διαμονής. Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος της Λίτσας. Ειδικότερα, ο Φεϊζουλά εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του σπιτιού της Λίτσας, ενώ από την Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου (μητέρα παλιού συγκρατουμένου του Βλαστού) φέρεται ότι ο βαρυποινίτης είχε ζητήσει να παραδώσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του, ενώ φέρεται ότι συμμετείχε και στον σχεδιασμό νέας επίθεσης σε βάρος της Λίτσας. Και οι δύο αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται.
Συνάντηση σε συνεργείο

Στο μεταξύ, ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γιώργος Σκάλκος αρνείται κάθε συμμετοχή, ενώ του επιβλήθηκαν καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε Α.Τ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Λίτσα μετέφερε μέσω του σωφρονιστικού υπαλλήλου μηνύματα του Βλαστού στον προφυλακισμένο για «μίζες» των εξοπλιστικών πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρη Εμμανουήλ, τα οποία αφορούσαν ουσιώδεις πληροφορίες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν ο Βλαστός επέστρεφε στις φυλακές Τρικάλων, ο Σκάλκος συναντιόταν με τη Λίτσα στο συνεργείο αυτοκινήτων της μητέρας του, όπου εκείνη του μετέφερε τις εντολές του Βλαστού, οι οποίες έπρεπε να διαβιβαστούν στον Εμμανουήλ.
Ο Σμπώκος άνοιξε το στόμα του

ΜΕΤΑ τις τοποθετήσεις των εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του αλλά και σε αυτό της αδελφής του, ο Γιάννης Σμπώκος μίλησε ξεκάθαρα για τις απειλές που δεχόταν από τον Γιάννη Σκαφτούρο και, στη συνέχεια, από τον Παναγιώτη Βλαστό, αλλάζοντας την αρχική κατάθεσή του. Ειδικότερα, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών υποστήριζε αρχικά πως δεν είχε πολλές επαφές με τους συγκρατούμενούς του στη ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ για τη φημολογία σχετικά με τα χρήματα και το χρυσό που οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να λένε πως είχε στην κατοχή του, εκείνος υποστήριξε πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου «δημιούργησε μια πλαστή και αναληθή εικόνα» γύρω από το πρόσωπό του: «Αν είχα τέτοια ποσά στην κατοχή μου, είναι προφανές ότι θα έδινα ένα πολύ μικρό μέρος για να αντιμετωπίσω πιθανά προβλήματα εκβιασμών μέσα στις φυλακές». 

Απειλές

Ομως στη δεύτερη κατάθεσή του, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του, αναφέρεται ξεκάθαρα σε απειλές. Οπως τονίζει, ο Γιάννης Σκαφτούρος του είχε πει πως αν δεν ανταποκριθεί «θα προχωρήσω, γνωρίζουμε τα πάντα, αδελφές, σπίτια», ενώ εν συνεχεία απειλές δέχτηκε και από τον Βλαστό, ο οποίος τον κάλεσε να του μιλήσει μέσω του πρώην ΕΚΑΜίτη Χρήστου Πατουχέα που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου