Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ξηρού, ολόκληρη ομάδα ποινικών Αλβανικής καταγωγής

  'προμήθεια όπλων και εκρηκτικών'
Ερευνούν εμπλοκή 31χρονου αλβανού ισοβίτη αλλά και τον ρόλο του Αλβανού με το ψευδώνυμο «Ανδρέας»
Μία 55χρονη δικηγόρος από την Αθήνα θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ύποπτη για συμμετοχή στην ομάδα των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, σύμφωνα και με στοιχεία της δικογραφίας σχετικά με τη δράση του πρώην μέλους της 17Ν που αποκαλύπτει «Το Βήμα».
Ακόμη, στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται
και ένας 31χρονος αλβανός μεγαλοποινικός που έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για φονικές ληστείες στην Αθήνα, για ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη με θύμα 25χρονο ομοεθνή του, το πτώμα του οποίου βρέθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι σε δασική περιοχή στην Καλλιθέα Χαλκιδικής αλλά και για τραυματισμό εμπλεκομένου σε υπόθεση σωματεμπορίας στη συμπρωτεύουσα. Ο 31χρονος είχε συλληφθεί σε «παγίδα» της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατερίνη.

Και οι δύο φέρεται να ήσαν οι «μεσάζοντες» για την επαφή ομάδας άλλων αλβανών ποινικών με την Αγγελική Σ. που ήταν η βασική συνοδός του Χρ. Ξηρού και εκείνη που τον βοηθούσε στην προμήθεια όπλων και εκρηκτικών αλλά και ειδών καθημερινής ανάγκης. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά ακόμη τέσσερα-πέντε άτομα για την ίδια υπόθεση.

Ένας από τους Αλβανούς που κατηγορείται ότι ανήκε στο «δίκτυο Ξηρού» ανέφερε στην απολογία του ότι «αναγνωρίζω την 55χρονη δικηγόρο (σ.σ. το όνομά της στη διάθεση του “Βήματος”) σαν τη γυναίκα με την οποία συναντήθηκα για να της δώσω ένα χαρτί του Αλβανού (σ.σ. του προαναφερόμενου κρατούμενου αλλοδαπού) αλλά και για να πάρω από αυτήν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Την έχω δει και στα επισκεπτήρια του Αλβανού αλλά και η ίδια μου είπε να πηγαίνω στα ραντεβού με τη “Μαρία” (σ.σ. δηλαδή την Αγγελική Σ., συνεργό του Ξηρού)».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη δικηγόρος αναλαμβάνει μονίμως τη νομική εκπροσώπηση αλβανών ποινικών.

Ο 29χρονος Αλβανός στην απολογία του μίλησε ακόμη για την παρουσία στην «ομάδα Ξηρού» ενός άλλου με το όνομα «Αντρέας» που περιγράφεται ως «γεροδεμένος με ύψος 1,80 ως 1,90 μ., λίγο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ανοιχτόχρωμο μούσι και γαλανά μάτια, αλβανικής καταγωγής» και ο οποίος συστηνόταν ως φίλος του 31χρονου αλβανού ισοβίτη. Ο εν λόγω Αλβανός εμφανίζεται φίλος του προαναφερόμενου αλλοδαπού μεγαλοποινικού.
Επιπλέον προκύπτει ότι η χρηματοδότηση μελών της «ομάδας Ξηρού» γινόταν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων με τη βοήθεια στενού συγγενούς του αλβανού μεγαλοποινικού.
Ακόμη ο 29χρονος Αλβανός αναφέρθηκε σε επισκέψεις σε αποθήκη στην περιοχή Φούσσα Ασπροπύργου όπου φαίνεται να ήταν χώρος προετοιμασίας επιθέσεων του Χρ. Ξηρού αλλά και στη «γιάφκα» της Περαχώρας Λουτρακίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω Αλβανός απεκάλυψε ότι σε μία επίσκεψή του στο «κατάλυμα» του Λουτρακίου είδε μέσα σε αυτό δύο γυναίκες και τέσσερις άντρες και για τους οποίους η «Μαρία» είπε ότι «ήταν οι σπιτονοικοκύρηδες και εργάτες που μάζευαν ελιές».
Ο νεαρός αλλοδαπός μίλησε και για συναντήσεις που είχε με μέλη της «ομάδας Ξηρού» στο λιμάνι του Πειραιά. Ο 29χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν ήξερε τον ρόλο της «Μαρίας» και των υπολοίπων και θέλησε να σταματήσει να συνεργάζεται μαζί τους όταν είδε ένα πιστόλι μέσα στην τσάντα της 22χρονης Αγγελικής Σ.

Ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου που εκπροσωπεί τον 29χρονο Αλβανό –κρίθηκε προφυλακιστέος– αναφέρθηκε «σε πρώιμο στάδιο της δικαστικής έρευνας και την ανάδειξη νέων στοιχείων στην υπόθεση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου