Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Προειδοποιήσεις Λαγκάρντ-Γιούνκερ: Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της

"Θετική" στο ενδεχόμενο διενέργειας ευρωπαϊκής διάσκεψης που θα εξετάσει τις δυνατότητες ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της ΕΕ,...
εμφανίσθηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο απηύθυνε σαφή προειδοποίηση πως η αναδιάρθρωση χρέους έχει ΚΑΙ συνέπειες.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της εφημερίδα Irish Times, "οι συλλογικές προσεγγίσεις είναι πάντα καλές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο δεν μπορούν παρά να υπάρχουν συνέπειες για μία διάσκεψη που θα αποφάσιζε των αλλαγή των όρων των χρεών χρέη μιας χώρας ή τη μερική διαγραφή τους".

Οι «Irish Times» σε σημερινό τους δημοσίευμα αναφέρουν πως στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει διάσκεψη για το χρέος στη ζώνη του ευρώ, παρόμοια με τη διάσκεψη του 1953 στο Λονδίνο, που διέγραψε το μισό χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας και διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στην οικονομική ευημερία.

Επίσης, η κ. Λαγκάρντ αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν ο οποίος ετάχθη υπέρ της ιδέας ενός διεθνούς φόρουμ που θα εξετάσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας: "Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο. Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή".

Εξ άλλου, την άποψη πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις των προκατόχων της και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, μιλώνταςστο πρακτορείο Reuters.

"Η όποια νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ήδη υπάρχουν και να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας. Η Ευρώπη θα συμπαρασταθεί στην Ελλάδα. Αλλά, η Ευρώπη αναμένει επίσης από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων της", συπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ στέλνοντας -και αυτός- μία σαφή προειδοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτές οι δηλώσεις αποτελούν σαφή προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παγιώνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.


vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου