Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ‘’ΜΕΓΑΛΕΣ’’ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ.....

......ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ

Του Βασ. Χαραλάμπους - Οικονομολόγου

Είναι πολύ εύκολο να λες μεγάλα λόγια.  Είναι τόσο εύκολα να δημαγωγείς.  Η μεγάλη δημαγωγία τη μεγάλη πτώση που προδιαγράφει.  Αλλοπρόσαλλες οι τοποθετήσεις των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για μνημόνιο και δανειακή σύμβαση.  Αλλοπρόσαλλες  και οι απαιτήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία από το μενόμενο πλήθος που φωνασκούσε στην ‘’μεγάλη’’ νίκη ΣΥΡΙΖΑ, αναμένει  καταγγελία και απεγκλωβισμό από το μνημόνιο.  Μέχρι και θέσεις του τύπου «παρά μνημόνιο καλύτερος ο θάνατος», έχουν εκφρασθεί.  ‘’Ωσμή’’ πολιτικού θανάτου για όσους δημαγωγικώς υποσχέθηκαν υπερβολές, που δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν.

Η μεγάλη αποτυχία της πολιτικής Τσίπρα, είναι ότι δεν θα πείσει αυτούς που ‘’ψυχολογικώς’’ τον  ψήφισαν. Έχει καταγραφεί ποσοστό ύψους  80% ότι ψήφισε από αντίδραση και αυτό προδίδει και τις ανάλογες συμπεριφορές.

O νυν αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χουντής ανέφερε πριν τις εκλογές στα Παραπολιτικα 90,1 : «Ή συνεχίζεται το μνημόνιο ή ακολουθείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη».  Τώρα που θα δουν άλλα αυτοί που τους ψήφισαν;  Τι θα γίνει με τον λαό που τους ψήφισε;  Ο λαός  «πολύτροπος εστίν όμιλος» για να χρησιμοποιήσομε τη φράση του αρχαίου Μιλήσιου ποιητή Φωκυλίδη και αλίμονο αν αθετηθούν τα υποσχεθέντα.  Η παραφουσκωμένη αίγλη του σήμερα άδοξα θα παρέλθει.

Τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στα Προπύλαια αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα «Σήμερα η Έλληνες έγραψαν ιστορία ποιος μπορεί να την αμφισβητήσει;»  Στην Ιστορία όμως του Ελληνικού λαού υπήρξαν και χρυσές σελίδες, υπήρξαν και μελανές.  Ποιος αμφιβάλλει για το μελανό της σελίδας τούτης, όταν αμοίβεται με το Πρωθυπουργικό αξίωμα, Πρωθυπουργός της Ελλάδας δηλωμένος άθεος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στα Προπύλαια ανέφερε ότι «αφήνει πίσω τα μνημόνια της καταστροφής και η τρόϊκα καθίσταται παρελθόν».  Όταν θα έλθει και πάλι η τρόϊκα, θα πουν ότι «ήλθαν για εμπορική επίδειξη πλαστικών ειδών;»

Όλοι ευχόμαστε την έξοδο από τα μνημόνια και την φυγή της τρόϊκας, αλλ’ όμως αν παρατηρήσομε τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, αντιλαμβανόμαστε ότι αντιμνημονιακή στάση μάλλον δεν θα υπάρξει.

Ο αναφορές του σημερινού Πρωθυπουργού στην Κρήτη ότι «Θα παίζουμε ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές ή μάλλον μιας και είμαστε στην Κρήτη θα παίζουμε λύρα και θα χορεύουν παντοζάλη» είναι μάλλον παλληκαρισμός.  Ο λαός αυτά τα θυμάται (και ειδικά ο Κρητικός) και δεν θα ανεχθεί την παραμικρή υποχώρηση στα υποσχεθέντα.

Θα επαναλάβω τη λύπη μου, για το γεγονός ότι είναι απαράδεκτο ο Ελληνικός  λαός, που στην μεγάλη του πλειοψηφία, το πρώτιστο γι’ αυτόν είναι η Ορθόδοξη Πίστη του, να αμοίβει στα Κυβερνητικά αξιώματα αυτούς που  την πολεμούν και την ειρωνεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου