Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...

Είπαμε, να μη χαλάσουν τα μπάνια του λαού, αλλά υπάρχουν και άλλες εποχές: άνοιξη και φθινόπωρο προτιμούνται περισσότερο για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Οταν όμως -κατ' εξαίρεση- οι κάλπες ανοίγουν μες στο κρύο, συνδέονται με κοσμοϊστορικά γεγονότα. Οπως οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 1956, απ' όπου και οι φωτογραφίες. Η Μελίνα Μερκούρη, η κυρία Κωνσταντίνου Καραμανλή και η κυρία Παναγή Τσαλδάρη προσέρχονται για να ψηφίσουν, με το χαμόγελο στα χείλη. Και πώς να μην αντιδρούν έτσι, αφού είναι οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες ψηφίζουν οι γυναίκες. Τόσο μακρινό, μα και τόσο κοντά...



Από τις εφημερίδες της εποχής, αλιεύουμε και το εξής στιγμιότυπο: κυρία, πρωτάρα στη διαδικασία, ζητούσε από την εφορευτική έναν μεγάλο φάκελο. Οταν τη ρώτησαν τι τον θέλει, απάντησε: Μα δεν είναι αμαρτία να τσαλακώνουμε το ψηφοδέλτιο;
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου