Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Νόμος του κράτους το σύμφωνο συμβίωσης. Τα ναι και τα όχι της ψηφοφορίας…

vouliena
 Τα μεσάνυχτα ψηφίστηκε το το σύμφωνο συμβίωσης από την Ολομέλεια της Βουλής με πολλές εντάσεις και πολύ περισσότερες διαφοροποιησεις.
«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, καθώς και βουλευτές της ΝΔ. Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικότερα με 194 ψήφους υπέρ και 55 ψήφους κατά καθώς και 51 απόντες το σύμφωνο συμβίωσης είναι νόμος του κράτους που ενώ οι συζητήσεις που προηγήθηκαν μετ6αξώ βουλευτών ήταν πέραν κάθε φαντασίας.
Οι διαξιφισμοί ήταν άνευ προηγουμένου ενώ δεν έλειψαν τα χυδαία υπονοούμενα και οι αντεγκλήσεις που το voicenews.gr με άρθρο του εχθές ενημέρωσε αναλυτικά για το τι ακριβώς λέχθηκε εντός της συνεδρίασης.
Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους 
ΣΥΡΙΖΑ, 
Δημοκρατική Συμπαράταξη, 
Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι
ενώ η ΝΔ όπως και οι ΑΝΕΛ διχάστηκαν.
Κάθετα αρνητική ήταν η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απόντες ήταν οι ο Γιάννης Δραγασάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Στάθης Παναγούλης, ενώ από τους ΑΝΕΛ «όχι» ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν, ο υπ. Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Από την Νέα Δημοκρατία υπέρ ψήφισαν μόλις 19 βουλευτές, 29 επέλεξαν «όχι» και 27 ήταν απόντες.
Από τους ΑΝΕΛ υπήρξαν 3 «ναι», 5 «όχι» και 1 απών.
«Οχι» ψήφισαν μεταξύ άλλων οι: Μάκης Βορίδης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννης Βρούτσης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Αννα Καραμανλή, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μάνος Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Κ. Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Καρασμάνης, Ι. Κεφαλογιάννης.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι απουσίες των βουλευτών : Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Μάριος Σαλμάς, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κατσαφάδος, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραγκούνης, Έλενα Ράπτη.

«Ναι» ψήφισαν ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.α.
Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζε η Φώφη Γεννηματά, από το Ποτάμι «όχι» ψήφισε ο βουλευτής του Ποταμιού Κ. Κατσίκης, απούσα ήταν η Κατερίνα Μάρκου. 
Από την Ενωση Κεντρώων απών ήταν ο Αριστείδης Φωκάς, όπως απούσα ήταν και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο Θανάσης Παφίλης, ενώ «όχι» ψήφισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πρόκειται για μια συνεδρίαση που θα μείνει πραγματικά στην ιστορία για πολλούς λόγους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου