Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τουρκικά ψέματα

Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Ενώ η Τουρκία έχει τόσα εσωτερικά προβλήματα προσπαθεί να ξεσπάσει πάνω στους Κούρδους που βρίσκονται στη Βόρεια Συρία.
Με το πρόσχημα πάντα ότι πρόκειται να χτυπήσει τις θέσεις των τρομοκρατών με την γενική έννοια, στην πραγματικότητα ετοιμάζεται και πάλι να χτυπήσει με βαρύ οπλισμό τις κουρδικές δυνάμεις για να τις ξεφορτωθεί από τα σύνορά της τόσο πολύ φοβάται μην ενωθούν με τους Κούρδους που βρίσκονται στο έδαφος της που δεν είναι τίποτα άλλο από κατεχόμενα.
Ενώ πρώτα υποστήριζε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο στην κυριαρχία της, βλέπουμε τώρα αντικειμενικά ότι τίποτα δεν ισχύει επί του πρακτέου. Επίσης, οι κουρδικές δυνάμεις δεν είναι ούτε λαμόγια, ούτε ραγιάδες και κατά συνέπεια δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα διότι πολύ απλά δεν έχουν να χάσουν απολύτως
τίποτα αφού δεν έχουν ούτε πατρίδα προς το παρόν.
Αντιθέτως οι τουρκικές δυνάμεις μόνο να χάσουν έχουν. Το γόητρο για το οποίο περηφανεύονται τόσο πολύ είναι ευάλωτο όταν δεν έχεις τις ικανότητες να το υποστηρίξεις στα αλήθεια.
Έτσι σε κάθε εμπλοκή με τους Κούρδους θα πρέπει να είναι προσεχτικές, διότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται να παραδοθούν με την πρώτη πιστολιά. Αντιθέτως, θα είναι εδώ έως το τέλος και θα έχουν μαζί τους και συμμαχικό πλαίσιο.
Οι δημοκρατίες που εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουν θέση όλο και πιο ξεκάθαρα για τους Κούρδους.
Πιστεύουν στον αγώνα αυτού του λαού και στο δικαίωμά του να έχει επιτέλους μια ελεύθερη πατρίδα όσο και να χτυπιούνται οι βάρβαροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου