Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Προπαγάνδα και ψυχοπολιτική: Το πιο φονικό όπλο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε συνδυασμό με τα ψέματα και την προπαγάνδα, η ψυχοπολιτική είναι το πιο φονικό όπλο για όποιον στοχεύει κατευθείαν στο θυμικό του λαού.
Και εκεί βρισκόμαστε σήμερα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.
Όλα ξεκίνησαν και εξελίσσονται μελετημένα:
Πρώτα ξεκίνησαν με την προπαγάνδα των αριθμών. Τσίπρας, Καμμένος και λοιποί αραδιάζουν καθημερινά διάφορα (ψευδή και αποσπασματικά νούμερα) δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα, έναν κόσμο που μόνο με ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας μπορεί να «δει» κανείς.
Λένε ψέματα, κρύβουν τα πραγματικά στοιχεία, αποφεύγουν τις συγκρίσεις με το παρελθόν, συγκρίνουν μόνο τον κακό τους εαυτό
με τον χειρότερό τους εαυτό, αλλά είναι γνωστό από την εποχή του Γκέμπελς: Το μεγάλο ψέμα γίνεται ευκολότερα πιστευτό σε σχέση με ένα μικρό ψέμα. Και, το έχουμε ξαναπεί, το ψέμα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου πριν η αλήθεια προλάβει να βάλει τα παπούτσια της.
Επομένως ξέρουν πως το ψέμα κερδίζει.
Ακολούθησε το κλείσιμο της αξιολόγησης σε χρόνο-ρεκόρ – μόλις πέντε μέρες συνομιλιών με τους δανειστές, οι οποίοι τους κάνουν όλα τα χατίρια, τους αφήνουν να προχωρούν ακόμη και σε προσλήψεις. Διότι τα παίρνουν όλα.
Ξεπουλιέται η ΔΕΗ, τα δάνεια των Ελλήνων πήγαν μια χαρά στα ξένα funds, τα «κοράκια της καταστροφής», το σύνολο της δημόσιας περιουσίας εντάχθηκε στο αιωνόβιο υπερταμείο, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, προνομοθετήθηκαν μέτρα για το 2019 και το 2020, ενδέχεται τα μέτρα του 2020 να ληφθούν από το 2019, υποχώρησαν στα εργασιακά – μιλώντας υποκριτικά για κάποιο «υπερπρονόμιο», βάσει του οποίου, σε περίπτωσης πτώχευσης ή εκκαθάρισης μιας επιχείρησης στις αποζημιώσεις θα προηγούνται οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας το… 2,75% του βασικού μισθού για έξι μήνες. Μπορείτε να υπολογίσετε το… τεράστιο αυτό νούμερο; Οι τράπεζες και το δημόσιο θα παίρνουν τα εκατομμύρια και οι εργαζόμενοι κόκκους από ψίχουλα αλλά… θα προηγούνται.
Γιατί είναι θέμα… σειράς! Πρώτοι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τα ψίχουλα και την επομένη όλοι οι υπόλοιποι τα καρβέλια!
Και ενώ θα συμβαίνουν όλα αυτά, θα… διώξουν το ΔΝΤ, θα τα βρουν με την ΕΚΤ, θα «βγουν» από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, την ίδια ώρα που θα μπαίνουν ακόμη πιο βαθιά.
Οπότε, ήλθε και η ώρα της ψυχοπολιτικής. Το είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario De Noticias»: «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όταν καταφέρουμε να εξέλθουμε επιτυχώς από το μνημόνιο, το καλοκαίρι του 2018, θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου».
Επικαλούμενος, όπως συνηθίζει, τον λαό, στον οποίο, όπως είπε, παραχώρησαν το δικαίωμα της απόφασης κατά το δημοψήφισμα του 2015 και την ίδια χρόνια ζήτησαν για δεύτερη φορά τη γνώμη του σε εθνικές εκλογές και μάλιστα μετά από μια «δύσκολη συμφωνία».
Άρα, ο λαός και συμφωνεί και θα αλλάξει η ψυχολογία του.
Και προσέξτε τώρα: Την ίδια μέρα (29 Νοεμβρίου) που ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανακοινώθηκε και η λοταρία αποδείξεων της επόμενης ημέρας. Ηλεκτρονικά και τα δυο, για να ξεχνά ο κόσμος το πρώτο, ψάχνοντας αν κέρδισε στη λοταρία του δεύτερου!
Το φονικό όπλο στοχεύει πια κατευθείαν στην καρδιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου