Για «μαφιόζικες» πρακτικές εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων κατηγορεί την κυβέρνηση η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης της υπόθεσης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο», επισημαίνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού «Πλεύση Ελευθερίας» σε άλλο σημείο για να εξηγήσει πως «δεν είναι επίσπευση, αλλά πρακτικές μαφίας αυτών που κρατούν στο συρτάρι τους ‘‘στοιχεία’’ εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και επιλέγουν πότε θα τα χρησιμοποιήσουν».

«Η υπόθεση δεν προέκυψε ξαφνικά στις 5 Φεβρουαρίου, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Η κυβέρνηση την ενεργοποίησε ακριβώς τη στιγμή που οι πολίτες αντιτάχθηκαν μαζικά στην πολιτική της με αφορμή το Σκοπιανό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης της υπόθεσης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο. Δεν είναι επίσπευση, αλλά πρακτικές μαφίας αυτών που κρατούν στο συρτάρι τους «στοιχεία» εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και επιλέγουν πότε θα τα χρησιμοποιήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.