Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - Ναι, σε ό,τι μας ενώνει - Όχι, σε ό,τι μας διχάζει.

  Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος Πολιτικός Μηχανικός Επιμελητής Πολυτεχνείου Βερολίνου

Σε μία προσπάθεια προώθηση της συνειδητότητας της Ελληνικής κοινωνίας καταγράφονται τα ακόλουθα… χωρίς πρόθεση εμβριθούς επέκτασης, λόγω έλλειψης χώρου.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ήρθε ο καιρός, από τις ατέρμονες αναλύσεις και τις ατομιστικές ομφαλοσκοπήσεις, να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές.. π ρ ο τ ά σ ε ι ς.. και βαθιές.. τ ο μ έ ς. Να δούμε την αλήθεια κατάματα: Το δημόσιο (κατ επέκταση και το ιδιωτικό) χρέος είναι μη βιώσιμο, όπως και σε κάθε χώρα άλλωστε. Ούτως ή άλλως θα χρεοκοπήσει η δική μας χώρα και τυπικά. Με την διαφορά όμως, ότι θα έχουμε απωλέσει προηγουμένως τα πάντα. Έτσι σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται το μεγάλο κόλπο!...
Συμμέτοχοι- συνεργοί στην υλοποίησή του είναι αναμφίβολα οι Έλληνες πολιτικοί. Τα πολιτικά κόμματα και γι αυτόν τον σκοπό μας κατακερματίζουν, μας χειραγωγούν. Οι θεσμοί μας χαλιναγωγούν. Μόνη ελπίδα η.. ε ν ό τ η τ α, η έξοδος από τον λάκκο των λεόντων (ΕΕ-ΟΝΕ-κομματοκρατία) και η αυτοδύναμη οικονομία, για να επιβιώσει ο Ελληνικός πληθυσμός!
Τις πταίει;
Είναι πάρα πολλοί σε όλα τα επίπεδα. Διαφέρει το μέτρο της συνευθύνης εκάστου. Είναι δυσανάλογο βεβαίως μεταξύ του οποιουδήποτε πολίτη (που δεν μετρά ο λόγος του) και του πρόεδρου της δημοκρατίας (που επισφραγίζει τα νομοθετήματα). Πρωτίστως, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν, όσοι είναι στα πολιτικά.. κ έ ν τ ρ α.. λ ή ψ η ς.. των.. α π ο φ ά σ ε ω ν.
Λεηλασία, κατάκτηση, δουλοποίηση
Ο λαός είναι ζαλισμένος, συνεπεία της εφαρμογής του δόγματος σοκ. Δείχνει, δικαίως, αιφνιδιασμένος. Αρνείται να πιστέψει, ό,τι τρομερό συμβαίνει. Νιώθει, ότι βιώνει ένα πρόσκαιρο όνειρο. Ότι όλα, επειδή είναι πρωτόγνωρα και απίστευτα, δεν μπορεί να είναι αληθινά. Κι όμως η τραγωδία είναι συγκλονιστική. Ξένοι.. β ά ρ β α ρ ο ι.. κατακτητές εισέβαλαν στην χώρα. Ντόπιοι.. ε φ ι ά λ τ ε ς.. άνοιξαν τις κερκόπορτες, για κάποια ανταμοιβή και μερίδιο εξουσίας. Ντόπιοι πολιτικοί, πνευματικοί και δημοσιογραφικοί κήρυκες σαστίζουν και κατακερματίζουν τον Ελληνικό λαό. Μέσω των ΜΜΕ μοιράζουν δηλητήριο. Τον ενοχοποιούν. Τον λοιδορούν. Τον εκμεταλλεύονται στυγνά. Τον φτωχοποιούν, τον δουλοποιούν. Του αφαιρούν κομμάτι κομμάτι την πατρίδα του.
Η αδράνεια βλάπτει, το τέλος της ιστορίας
Όμως η διαρκής αδράνεια βλάπτει. Η παθητική ανοχή σκοτώνει. Πρέπει όλοι μας, ο καθένας από το μετερίζι του, να αλλάξει τρόπους ατομικής, κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Να αφυπνιστεί. Να γίνει ενεργός. Τεράστια είναι η ευθύνη των ανθρώπων του πνεύματος. Είναι πρωτοφανή, άκρως δραματικά, είναι καταλυτικά όσα συμβαίνουν. Είναι το.. τ έ λ ο ς.. της.. ι σ τ ο ρ ί α ς.. μας ως Ελληνικός λαός!
Α-κομματικό, παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας
Μόνη ελπίδα, η εκδίωξη των κοινοβουλευτικών ολετήρων της δημοκρατίας. Των επίορκων βουλευτών που κουρέλιασαν τον υπέρτατο νόμο -το Σύνταγμα! Είναι αδήριτη η ανάγκη για.. α π ε ξ ά ρ τ η σ η.. από τα.. πολιτικά.. κ ό μ μ α τ α. Δεν τα χρειαζόμαστε. Οργανώσεις ανθρώπων χρειαζόμαστε. Πρόταγμα ας γίνει η.. σ ύ ν θ ε σ η.. η.. σ υ ν ο χ ή. Δεν πρέπει να συντηρείται πλέον αυτός ο καταστροφικός κοινοβουλευτισμός, της κοινοβουλευτικής κομματοτοκρατίας. Σωτήρες και λυτρωτές δεν υπάρχουν πια. Πολιτικοί ψεύτες, δημαγωγοί και απατεώνες λυμαίνονται τον τόπο. Επίδοξοι.. χ α λ ί φ η δ ε ς.. προ των θυρών υπάρχουν. Καιροφυλαχτούν να αρπάξουν σε ύλη και εξουσία, ό,τι σε ψίχουλα απόμειναν. Μακριά από όλους αυτούς! 
Απορρίπτουμε ό,τι μας χωρίζει, μας διασπά, μας διχάζει, μας περιθωριοποιεί. Εγκρίνουμε ό,τι μας.. ε ν ώ ν ε ι, μας συνθέτει, μας ομογενοποιεί. Δεν υπάρχουν ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, αριστεροί, δεξιοί, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, κεντρώοι. Δεν χρειάζεται να είσαι ένας από αυτούς, για να.. σ κ έ φ τ ε σ α ι.. ε λ ε ύ θ ε ρ α.. και να π ρ ά τ τ ε ι ς.. τα.. α υ τ ο ν ό η τ α.. για την σωτηρία της πατρίδας και της οικογένειάς σου. Τέρμα τα φληναφήματα των ψευδεπίγραφων πολιτικών ιδεολογημάτων. Πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες, ανθρώπινοι πυρήνες κ.λπ. έχουν λόγο ύπαρξης, μόνο αν αποσκοπούν στην.. ε ν ο π ο ί η σ η.. του λαού και την οργάνωση των πολιτών, χωρίς προδιαγραμμένους αρχηγούς. Υπάρχουμε μόνο ΕΜΕΙΣ και τα προβλήματά μας. Τόσο απλά!
Αμυντική και επιθετική στρατηγική
Έτσι μόνο, σαν ένα ενιαίο.. π α λ λ α ϊ κ ό-π α ν ε θ ν ι κ ό.. μ έ τ ω π ο, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς και άλλους αυτόκλητους homo εξυπνάκηδες στο κεφάλι μας, θα αποφασίσουμε για τα μεγάλα θέματα, που μας απασχολούν: Να.. α μ υ ν θ ο ύ μ ε, για να διασώσουμε, ό,τι μπορεί ακόμα να περισωθεί. Στην συνέχεια, να περάσουμε στην.. ε π ι θ ε τ ι κ ή.. τακτική. Να συμφωνήσουμε για τις αιτίες, που μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα. Δεν είναι άλλες από τα γραφειοκρατικά μορφώματα.. Ε Ο Κ-Ε Ε.. και το.. ε υ ρ ώ. Αυτοί οι εξωχώριοι θεσμοί κατέστρεψαν την παραγωγική δομή της Ελλάδας. Αυτές οι αποπνικτικές θηλιές μας χαλιναγωγούν.
Εμπρός λοιπόν για την αντιμετώπιση-επίλυση των επιμέρους
Εμπρός λοιπόν, μαζί με την ισχυρή Ελληνική.. Ο μ ο γ έ ν ε ι α.. και τα εκατομμύρια των.. Φ ι λ ε λ λ ή ν ω ν.. απανταχού της γης, να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της κλεπτοκρατίας
(ιδιωτικοποιήσεις, τράπεζες, τοκογλύφοι), της απραξίας (ανεργία ελλείψει χρήματος και στρεβλού εξωστρεφούς ανταγωνισμού), της δουλείας (απώλεια εθνικής κυριαρχίας), της θηριωδίας (βάρβαρη εκμετάλλευση ανθρώπων)! Να κερδίσουμε την Ελλάδα μας και τα αγαθά της, ως αυτόχθων Ελληνικός λαός. Να αλλάξουμε-τροφοδοτήσουμε την συνειδητότητα από το ατελέσφορο-ασθενικό-τυχοδιωκτικό «εγώ-εγούλι» στο προσοδοφόρο-κραταιό-διαρκές «ΕΜΕΙΣ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου