Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Μετωπική Σύγκρουση με τον Ραγιαδισμό



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Οι ραγδαίες εξελίξεις δεν αφορούν μόνον στα Διεθνή και εσωτερικά ζητήματα, αλλά και στην επιστημονική έρευνα. Φαίνεται πως ο ανώμαλος και ανίκανος ΤΟΥΡΚΟΕΦΑΨΙΑΣ γείτονας ... προμηθεύτηκε κάποιο, τελευταίου τύπου /ανακάλυψης "χάπι" που τον καθιστά  ικανό  ακόμη και να ολοκληρώσει την ... "πράξη" (!).
Έτσι εξηγείται η απόπειρα βύθισης του δικού μας σκάφους του Λιμενικού στα Ίμια.
Άρχισαν με επακούμβηση, προχώρησαν με εμβολισμό. Να αναμένουμε και διείσδυση; Θέμα επιστήμης, αλλά και εξαλλότητας. Προδήλως αναβιώνει η θεωρία της εξέλιξης των σύγχρονων πρωτόγονων ταραξιών της περιοχής: ΕΠΑΚΟΥΜΒΙΣΤΗΣ /Εφαψίας ->Εμβολιστής ->Διεισδυτής.
Θυμίζω κάτι που έγραφα στο άρθρο μου "Τουρκοεφαψίες στο Αιγαίο": "Τίποτα δεν θα γίνει" δηλ. δεν πρόκειται να έχουμε πραγματικό θερμό επεισόδιο .
Σε περίπτωση όμως που παίρνοντας θάρρος, προχωρήσουν σε κάτι
περισσότερο, τότε η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι άμεση και σκληρή. Διαφορετικά, όταν (τα μεμέτια) γίνουν ισχυρότεροι και αποκτήσουν αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις (που εξασθένισαν μετά το Πραξικόπημα) θα δούμε τα χειρότερα".
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τουρκικός επεκτατισμός, ο μεγαλοϊδεατισμός, η φλόγα της αναβίωσης της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας  ερεθίζει /εξάπτει τη φαντασία  σπιθαμιαίων επίδοξων σουλτανικών κακέκτυπων, τύπου Ερντογάν και όχι μόνον (Σ.Σ Άλλοι αντιπολιτευόμενοι θέλουν ά μ ε σ α  18 νησιά). (Σ.Σ Τελευταία ο Τ.  Πρόεδρος μου δίνει την εντύπωση ετοιμοθάνατου , ο οποίος επείγεται να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του και -κυρίως- να διασφαλίσει την υστεροφημία ... πορ(θ) ητή ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.
Ας το καταλάβουν οι αστείοι "πολιτικοί"  τσιφτεντέλληνες , οι οποίοι πρέπει επιτέλους να πάψουν να χορεύουν στο χαβά των Τούρκων.
Η Τουρκία (σε ηγετικό κυρίως επίπεδο) ήταν, είναι και θα παραμείνει 
ε χ θ ρ ι κ ή  και ε π ε κ τ α τ ι κ ή  χώρα.
Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τον ύπουλο και επικίνδυνο χαμαιλεοντισμό των γειτόνων, τότε δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε πως όταν θα βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία, θα δείχνουν τα δόντια τους.

Ο πρόσφατος εμβολισμός ας είναι ο τελευταίος που έμεινε αναπάντητος. Όχι επειδή πρέπει να ισχύσουν τα πολεμοχαρή: "θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι" (Σ.Σ "Μύγα η Ελλάδα μπροστά στον γίγαντα Τουρκία" όπως ακούστηκε από κάποιον Τούρκο σύμβουλο του "πολυχρονεμένου", ο οποίος πετάχτηκε σαν την πο..δή και το ισχυρίστηκε) αλλά και γιατί το τουρκοχωριάτης (πήρε τα χαπάκια του και θα ανέβει στο κρεβάτι όπου να ναι, αν εμείς δείξουμε φοβισμένοι (ή και πρόθυμοι;).
Το διαχρονικό μας δράμα  (όπως έχω τονίσει σε σειρά άρθρων μου) είναι η απουσία ενιαίας, σταθερής Εθνικής Στρατηγικής  Γραμμής.
Σε μείζονος  σημασίας  ζητήματα όπως εκείνα της Εξωτερικής Πολιτικής, της Άμυνας, αλλά και της Παιδείας και Υγείας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ξεχωριστές, εναλλασσόμενες ή -και - αλληλοαναιρούμενες θέσεις, ανάλογα με το ποιά κυβέρνηση ή ποιός Υπουργός βρίσκεται στο τιμόνι.
Παράλληλα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιβλέπουσα "Αρχή" η οποία θα επιβλέπει την αταλάντευτη τήρηση όλων όσων θα έχουν συναποφασίσει τα Κόμματα.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει συγκεκριμένες, πάγιες, διαχρονικές θέσεις - που θα μπορούσαν να γίνουν σεβαστές όπως εκείνες άλλων χωρών - αλλά κάθε κομματικός σχηματισμός ενεργεί διαφορετικά (!).
Το ελεεινότερο είναι πως τα υψίστης σημασίας εθνικά ζητήματα, χρησιμοποιούνται από τους ανεύθυνους πολιτικάντηδες ως ... ευκαιρία για να πληγούν οι (κομματικοί) αντίπαλοι τους (!).
Διόλου περίεργο γιατί απαξιωνόμαστε και συρρικνωνόμαστε!...
Άμεση ανάγκη -χθες- ανάληψης πρωτοβουλίας από τον Π. τ. Δημοκρατίας σύγκλισης όλων - ανεξαιρέτως - των κομματικών ηγεσιών ώστε - επιτέλους να χαραχτεί ενιαία πολιτική /στρατηγική.
Ενημέρωση (με ιστορικές συνθήκες, χάρτες, διεθνείς αποφάσεις κ.ο.κ) σε όλα τα διεθνή φόρα.
Διαβεβαίωση πως η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί παρόμοια συμπεριφορά από οιονδήποτε. Ταυτόχρονα να ετοιμαστούμε - εντονότερα και ταχύτατα εξοπλιστικά -ώστε να αντιμετωπίσουμε τα (ενδεχόμενα) χειρότερα.


ΥΓ Αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως (αλληλομισούμενοι) ραγιάδες, οι Τούρκοι θα σταματήσουν μόνον όταν μας εξευτελίσουν πλήρως, καταλάβουν εδάφη μας και αναβιώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου