Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Φρούριο το Μαξίμου: «Αμπαρωμένη» η κυβέρνηση μετά το ντόμινο αποδοκιμασιών σε όλη τη χώρα

Το… πεζοδρόμιο εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ – Mε γιούχα, κρεμάλες, σανό και κάρβουνο υποδέχονται τους υπουργούς. Οι Σέρρες, αλλά και η Μεγαλόπολη, μπήκαν μετά τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, τη Λάρισα και τα Χανιά στον κατάλογο των πόλεων ανά τη χώρα, όπου εκδηλώνονται σφοδρές αποδοκιμασίες υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ...
κυρίως για την αμφιλεγόμενη συμφωνία στο Σκοπιανό, αλλά και για την οικονομική πολιτική.
Μάλιστα το… ρεπερτόριο των αντιδράσεων διευρύνεται με την εφευρετικότητα των διαδηλωτών να μοιάζει ανεξάντλητη, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακραία, ακόμα και σοκαριστική: κρεμάλες, σανός και κάρβουνο επιστρατεύτηκαν χθες, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.Το πρόβλημα για την κυβέρνηση αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπικές απώλειες, οι οποίες καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, αλλά και τους τριγμούς που προκάλεσε ο συμβιβασμός για το Σκοπιανό, στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πολλοί μάλιστα αποδίδουν τις κινήσεις απελπισίας του Πάνου Καμμένου, περί ψήφισης της συμφωνίας από 180 βουλευτές, όταν αυτή έλθει στη Βουλή, ακριβώς σε αυτό το κλίμα της εξελισσόμενης διαμαρτυρίας, που δεν λέει να κοπάσει παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, ή τις διαβεβαιώσεις των ΑΝΕΛ ότι παραμένουν αντίθετοι με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας!
Οι πολιτικές ακροβασίες ή οι ασκήσεις θάρρους και πολιτικής σταθερότητας, στις οποίες επιδίδονται οι κυβερνητικοί εταίροι δεν δείχνουν ικανές να περιορίσουν την κοινωνική αντίδραση. Ούτε ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί υποκινούμενων από την άκρα δεξιά και τους ακραίους της ΝΔ κινητοποιήσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες και εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσπάσει εντυπωσιακή ελάφρυνση χρέους στο σημερινό eurogroup και δεν καταφέρει να αποσοβήσει τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, όπως υπόσχεται εμμέσως παρά τη νομοθέτηση των σχετικών μέτρων, τότε αναμένεται να επανέλθουν στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ακόμη και το φθινόπωρο, αμέσως μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια.
Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό έγινε στις Σέρρες, όπου υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ισχυρές δυνάμεις και ότι η παρουσία εκεί της καραμανλικής δεξιάς μπορεί να μετριάσει τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις.
Έξω από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά οι διαδηλωτές επιδόθηκαν σε έντονες αποδοκιμασίες με υβριστικά συνθήματα εναντίον της κυρίας Κόλλια Τσαρουχά. Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται όμως στο θέμα των Σκοπίων.
Με αφορμή την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ οργανώνονται και λαϊκές κινητοποιήσεις στις ενδιαφερόμενες περιοχές, με στόχο τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και εργαζόμενοι της ΔΕΗ διαδήλωσαν εναντίον της πώλησης, όταν επισκέφτηκε χθες την περιοχή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Φώναζαν συνθήματα όπως «Τσίπρα—Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημα σας, θα μείνει στα χαρτιά», «πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε», ενώ πέταξαν στα σκαλιά του Δημαρχείου, όπου βρέθηκε το κυβερνητικό στέλεχος σανό και κάρβουνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου