Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Για να μην ξεχνάμε ποιοι δικαιολογούσαν τα γιουχαΐσματα και τις αντιδράσεις των "αγανακτισμένων πολιτών"


Τα ίδια συνθήματα φώναζαν και οι σημερινοί κυβερνητικοί όταν ήταν στην αντιπολίτευση
Σε κλοιό αποδοκιμασιών από το οργισμένο πλήθος βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό, που παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στην γειτονική χώρα. Με το δεδομένο ότι όλοι καταδικάζουν την τακτική των προπηλακισμών, οι κυβερνητικοί που δέχονται τις αποδοκιμασίες μιλούν για ακραίες συμπεριφορές και χαρακτηρίζουν το πλήθος που τους γιουχάρει ως «ακραίους», «φασίστες», και «ναζιστές», λέξεις που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.

Θα πρέπει όμως να θυμίσουμε πως το σύνθημα «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», δεν ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα.

Το χρησιμοποίησαν και οι ίδιοι οι σημερινοί κυβερνητικοί, όταν ήταν οι ίδιοι στην αντιπολίτευση και φώναζαν στο Σύνταγμα και έξω από τη Βουλή το ίδιο σύνθημα. Μόνο που τότε, κατά τους σημερινούς κυβερνητικούς ήταν πολίτες που είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Σήμερα αυτοί οι πολίτες είναι «ακραίοι» και «φασίστες».

 



Η τακτική του γιουχαΐσματος και της αποδοκιμασίας είναι τέχνασμα που κατά κόρον η σημερινή κυβέρνηση ακολουθούσε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Οι επιθετικοί προσδιορισμοί «φασίστες» και «ακραίοι» θα μπορούσαν να λείπουν από την ρητορική των κυβερνώντων καθώς όσο οι κυβερνητικοί βουλευτές θα αποκαλούν έτσι το εξαγριωμένο πλήθος, τόσο οι αντιδρώντες θα εξαγριώνονται.

Άλλωστε, η κυβέρνηση, περίμενε αντιδράσεις από τον κόσμο απέναντι σ’ αυτή τη συμφωνία καθώς το Μακεδονικό ήταν πάντα ένα ζήτημα στο οποίο ο κόσμος αντιδρούσε συναισθηματικά, έχοντας μια συγκεκριμένη τοποθέτηση, την οποία ωστόσο δεν έλαβε υπ’ όψιν η κυβέρνηση όταν υπέγραψε την συμφωνία, λειτουργώντας αντιδημοκρατικά.

Στέλλα Νοβάκη
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/otan-siriza-dikeologouse-to-giouchaisma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου