Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

KANEI ΘΑΥΜΑΤΑ! Αυτός είναι ο χυμός που καθαρίζει τις αρτηρίες

Μια κλινική μελέτη έχει βρει ότι προσθέτοντας μια απλή τροφή στη διατροφή μας έχει την ικανότητα να επαναφέρει την υγεία μας, και μειώνει/αντιστρέφει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atherosclerosis και οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά και νααντιστρέψει τα συμπτώματα που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις. (Σε αυτή την περίπτωση, η προοδευτική σκλήρυνση των στεφανιαίων αρτηριών, προκαλείται από τη συσσώρευση των λιπαρών υλικών).
Η μελέτη έδειξε ότι ο χυμός ροδιού μπορεί αποτελεσματικά:

Να μειώσει την ποσότητα της πλάκας στις αρτηρίες
Να μειώσει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες
Να μειώσει ένα χημικό διαβιβαστή (χημειοκίνη) που σχετίζεται με τη φλεγμονή στις αρτηρίες
Να μειώσει τη συσσώρευση λιπιδίων στο καρδιακό μυ
Να μειώσει την καρδιακή διεύρυνση
Να μειώσει τις ανωμαλίες στο ΗΚΓ

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη του είδους της. Το 2004, το περιοδικό Clinical Nutrition δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής τριών ετών, και διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού ροδιού αντιστρέφει τη στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας έως και 29% μέσα σε ένα χρόνο.

Οι ευεργετικές ωφέλειες του ροδιού είναι πολλές, αλλά ίσως είναι λιγότερο γνωστές από άλλα φρούτα και λαχανικά. Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον λόγους να προσθέσετε το ρόδι στη διατροφή σας, διαβάστε μερικές από τις ωφέλιμες ιδιότητές τους:

1. Τα ρόδια έχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Ένα φλιτζάνι με σπόρους ροδιού περιέχει 144 θερμίδες, 7 γρ. φυτικές ίνες, 3 γρ. πρωτεΐνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και κάλιο. Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη πρόληψη της βλάβης των κυττάρων από την οξείδωση.

2. Τα ρόδια περιέχουν περιέχουν δύο ισχυρές φυτικές ενώσεις

Οι πουνικαλαγίνες είναι εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο χυμό και τη φλούδα του ροδιού, ενώ το πουνικικό οξύ είναι το κύριο λιπαρό οξύ στους σπόρους του ροδιού. Οι δύο ενώσεις είναι υπεύθυνες για τα περισσότερα από τα ευεργετικά οφέλη των ροδιών.

3. Τα ρόδια έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες των ροδιών τα καθιστούν ιδανικά για τη μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό, βοηθώντας στη πρόληψη καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του διαβήτη τύπου ΙΙ, του Αλτζχάιμερ και της παχυσαρκίας.

4. Τα ρόδια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια μελέτη έδειξε ότι άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είχαν σημαντική μείωση της πίεσης μετά τη κατανάλωση 150 ml χυμό ροδιού για διάστημα 2 εβδομάδων. Άλλες μελέτες έχουν βρει παρόμοια αποτελέσματα, δείχνοντας πως ο χυμός ροδιού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει το ρίσκο των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

5. Τα ρόδια καταπολεμούν τις βακτηριακές και μυκητιακές μολύνσεις

Οι φυτικές ενώσεις στα ρόδια έχουν επίσης ισχυρές ιατρικές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν επιβλαβή βακτήρια στον οργανισμό. Έχει δείξει ότι δρουν εναντίον μερικών τύπων βακτηριακών και μυκητιακών μολύνσεων, όπως εξηγεί το tonwtiko.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε πως να φτιάχνετε μόνοι σας φρεσκοστυμμένο χυμό ροδιού στο σπίτι:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου