Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Να φύγουν άμεσα οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του Ελληνικού λαού

Συνέντευξη Μάκη Βορίδη

Πως μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ως αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ξαναζήσει η χώρα ανάλογου μεγέθους τραγωδία με αυτήν της Ανατολικής Αττικής; Εκτιμάτε πως η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου πρόληψης τέτοιων καταστροφών συνεπάγεται την εθνική συνεννόηση;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αυτή η τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλείψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της: στο ότι δεν κατασβέστηκε έγκαιρα, στο ότι τα οχήματα και τα αεροσκάφη επιχείρησαν περιορισμένα και καθυστερημένα, στο ότι εκτιμήθηκε εσφαλμένα η ταχύτητα και η κατεύθυνση εξάπλωσής της, στο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στο ότι δεν διατάχθηκε ποτέ η εκκένωση των οικισμών, στο ότι άργησαν να προσεγγίσουν τα σωστικά σκάφη. Γιατί έγιναν όλα αυτά τα λάθη; Γιατί δεν τηρήθηκαν όσα ορίζονται από τις εγκυκλίους της ίδιας της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Γιατί οι υπεύθυνοι, δηλ. ο Γενικός Γραμματέας πολιτικής προστασίας, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής φέρθηκαν αμελώς. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι εγκληματικές παραλείψεις και η αμέλειά τους οδήγησε στον άδικο χαμό δεκάδων ζωών, στον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων και σε τεράστιες υλικές καταστροφές.
Πώς λοιπόν μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία ότι κάτι παρόμοιο δεν θα ξαναγίνει; Με το να διαλέγει τους πλέον κατάλληλους, ικανούς και έμπειρους ανθρώπους για αυτές τις τόσο απαιτητικές και κρίσιμες θέσεις. Με το να εκπαιδεύει συστηματικά τους αρμόδιους και να επιτηρεί για την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.
Όσο για την εθνική συνεννόηση, είναι ακόμα μία καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μία σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών. Ποιος θα είχε αντίρρηση σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία, διοικητική, νομοθετική ή άλλη, που θα ενίσχυε ουσιαστικά την πολιτική προστασία; Η έλλειψη συνεννόησης έφερε την καταστροφή ή η πλήρης ανικανότητα και η αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;
Θεωρείτε πως υπάρχουν πέραν των πολιτικών και ποινικές ευθύνες και εάν ναι σας προσωποποιείτε; Υπάρχει στον σχεδιασμό σας η κατάθεση αιτήματος για σύσταση εξεταστικής ή ακόμη και προκαταρκτικής επιτροπής;
Φυσικά και υπάρχουν ποινικές ευθύνες και είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθούν. Δεκάδες ανθρωποκτονίες, εκατοντάδες σωματικές βλάβες προεκλήθησαν γιατί κάποιοι ενήργησαν πλημμελώς. Και φυσικά οι προσωπικές ευθύνες θα προκύψουν από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών. Προφανώς όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνε και θα τιμωρηθούν. Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, παρακολουθούμε με προσοχή την πορεία της δικαστικής έρευνας και θα αναλάβουμε τις δέουσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες στον κατάλληλο χρόνο. Ήδη καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα ερευνηθούν σε βάθος από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Επιμένει το κόμμα σας να ζητά τις παραιτήσεις των εμπλεκόμενων Υπουργών; Καταλογίζετε δόλο στην κυβέρνηση ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης;
Μα ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη; Ότι ακόμα και αν δεν βαρύνουν τα πολιτικά πρόσωπα ποινικές ευθύνες, πάντως τους βαραίνει η δυσλειτουργία, οι πλημμέλειες και οι αξιόποινες πράξεις των προσώπων που συγκροτούν το διοικητικό μηχανισμό στον οποίο προΐστανται. Πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι τα πολιτικά πρόσωπα αναγνωρίζουν ότι τουλάχιστον οι υφιστάμενοί τους έκαναν λάθη και ως προϊστάμενοί τους αναλαμβάνουν το πολιτικό βάρος αυτών των λαθών και παραιτούνται. Προφανώς λοιπόν και πρέπει να παραιτηθούν.
Σε ό,τι αφορά στην επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής, εκεί πραγματικά κάθε στοιχειωδώς συγκροτημένος άνθρωπος φρίττει. Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ενώ γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών, έστησαν επικοινωνιακά σόου, ρωτώντας διάφορα άσχετα στο Κέντρο Επιχειρήσεων το βράδυ της καταστροφής; Τι μέγεθος κυνισμού και ψυχικής σκληρότητας πρέπει να έχει κανείς για να συμπεριφέρεται έτσι απάνθρωπα; Και αν για την καταστροφή φταίει η ανικανότητα και η αδιαφορία τους, για την απόπειρα επικοινωνιακής εξαπάτησης φταίει το πολιτικό είναι τους, η ανυπαρξία αιδούς, η σκληρότητά τους, η εξουσιολαγνεία τους, η πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση και εκπαίδευσή τους.
Ανησυχεί η ΝΔ από την πιθανότητα τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019 ή εκτιμάτε πως η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνει εγγύτερα την πρόωρη κάλπη;
Δεν θέλω να συνδέω οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη με αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Το θεωρώ ανήθικο. Απλώς εύχομαι αυτοί οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες, να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του Ελληνικού λαού.
Τι προσδοκά να επιτύχει η ΝΔ μέσω της απόφασης της να μην κυρώσει είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως αυριανή κυβέρνηση τη συμφωνία για το Σκοπιανό; Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όρων του συμβιβασμού;
            Κάτι πολύ απλό: να μην δεσμευτεί η χώρα μας από αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία. Και αν είναι δυνατόν, να παγώσει η διαδικασία εντάξεως της FYROM στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί η ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και «μακεδονικής» γλώσσας από την Ελλάδα.
            Άρα για μας τα πράγματα είναι σαφή: αν η Κυβέρνηση αυτή φέρει την συμφωνία προς κύρωση στην Βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί. Αν έχουμε γίνει εμείς Κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί.
Η ΝΔ εξακολουθεί να παραλληλίζει την έξοδο στις αγορές σε λίγες εβδομάδες με υπαγωγή της χώρας σε ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο. Θεωρείτε πως θα ήταν προτιμότερη η προληπτική γραμμή στήριξης;
Θα ήταν προτιμότερο να σταματήσει επιτέλους να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό η Κυβέρνηση. Αφού πανηγυρίζει ότι μας έβγαλε από το μνημόνιο τότε ας πάρει πίσω όσα νομοθέτησε, δηλαδή την περικοπή των συντάξεων από 1-1-2018, τη μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2019, τους υπερβολικούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αν δεν το πράξει, τότε δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν: ή λέει αλήθεια και έχουμε ανακτήσει την δημοσιονομική μας αυτονομία, οπότε είναι δική της επιλογή η περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου ή απλά λέει ψέματα και συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες αποσκοπώντας να περισωθεί εκλογικά. Ας διαλέξει. Κυρίως όμως ας σταματήσει να ψεύδεται διαρκώς και ασύστολα. Ο λαός τους έχει καταλάβει, τους έχει βαρεθεί και πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει αυτή η Κυβέρνηση της Αριστεράς του «ό,τι να ´ναι» το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου.

Συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου