Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Κωνσταντοπούλου για την τραγωδία στο Μάτι: Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα

Ερωτηθείσα πώς αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, απάντησε: "Είναι μια πρωτοβουλία που την ανακοινώσαμε από την πρώτη στιγμή, από τις 25 Ιουλίου, αμέσως μετά την επίσκεψη στον χώρο της τραγωδίας στο Μάτι, την επομένη της πυρκαγιάς. Είναι αυτονόητο καθήκον η υποβολή αυτής της
μήνυσης γιατί αυτό που συνέβη δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα και το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο, όπως ατιμώρητη δεν πρέπει να μείνει και η απόπειρα συγκάλυψής του", ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας".

Σχετικά με το τι θεωρεί αυτή ότι έφταιξε, δήλωσε: "Εμείς λέμε ευθέως ότι υπήρξε ευθύνη τόσο των κυβερνώντων όσο και τον επιτελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κανένας τους δεν έπραξε το καθήκον του. Άφησαν αβοήθητους τους συνανθρώπους μας. Δεν τους ενημέρωσαν καν για τον κίνδυνο που διέτρεχαν".

"Μιλάμε για ανθρωποκτονία κατά συρροή από ενδεχόμενο δόλο ή ενσυνείδητη αμέλεια. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι είτε υπολόγισαν το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και το αποδέχθηκαν, είτε υπολόγισαν το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και απλώς πίστεψαν ότι δε θα πραγματωθεί. Και στις δυο περιπτώσεις, η ευθύνη τους είναι βαριά. Για το αδίκημα της έκθεσης που τους μηνύουμε, η ευθύνη τους είναι κακουργηματική. Γιατί εξέθεσαν ανθρώπους σε κίνδυνο ζωής και στη συνέχεια τους άφησαν να πεθάνουν. Εμείς μιλάμε για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής ανθρωποκτονίας με την έννοια του ενδεχόμενου δόλου και βεβαίως για τη διάπραξη του κακουργήματος της έκθεσης από την οποία προήλθαν θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί", επισήμανε προσθέτοντας ότι θα προσκομίσουν και υλικό.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε επικοινωνιακή διαχείριση, καταγγέλλοντας ότι την ώρα που γινόταν η σύσκεψη θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές: "Επειδή εδώ και μια βδομάδα παρακολουθούμε να αποκαλύπτεται η απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, παρακολουθούμε και μαθαίνουμε ότι την ώρα της τραγωδίας και ενώ οι συνάνθρωποί μας πάλευαν για τη ζωή τους, η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει επικοινωνιακό χειρισμό, απέκρυψε την ύπαρξη των δύο βεβαιωμένων νεκρών που υπήρχαν κατά την ώρα εκείνη. Αν εκείνη τη στιγμή έκαναν απόπειρα διάσωσης, εμείς πιστεύουμε ότι θα είχαν σωθεί πολλοί συνάνθρωποί μας που χάθηκαν στη θάλασσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου